• Reklama

Tester diagnostyczny DS150e

Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe,

Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez ziabol17 » 28 kwi 2016, o 09:53

Cześć. Czy jest ktoś kto zamawiał z ali tester diagnostyczny do samochodu DS150e (podróbka delphiii oczywiście)? Zbieram się z zakupem tego urządzenia już dosyć długo, jednak za każdym razem dostaję oczopląsu jak widzę różne oprogramowania do testera na ali. W większości przeważa jakaś wersja V2014 z numerem R3, ale zupełnie nie wiem co to oznacza, a są jeszcze R2 i V2013 itp. Gdzieś wyczytałem, że ostatnią chyba najlepiej działającą wersją softu do ds150e było v2013, bo nie było wtedy problemu z diagnostyką większości modeli samochodów, ale nie bardzo widzę tę opcję na ali. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tym sprzętem? Czy warto dokładać kilkanaście dolarów, żeby było z bluetoothem? Interesuje mnie, żeby sprzęt działał z samochodami Peugeot 307, Fiat Stilo i Renault Megane.

Przykładowe oferty, które mnie interesują:
http://www.aliexpress.com/item/2015-Fre ... -6mQnYbEeM

http://www.aliexpress.com/item/Freeship ... -b2V7Q7ybq
ziabol17
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 wrz 2014, o 16:13

Reklama

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez andy2307 » 2 maja 2016, o 00:46

cześć
kupiłem wersję bez bt, wszystko działa, przynajmniej w fordzie mondeo, jutro sprawdzę w nissanie almera, jak do tej pory polecam
andy2307
 
Posty: 1
Dołączył(a): 12 paź 2015, o 22:28

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez mkraw2005 » 2 maja 2016, o 01:05

Polecam autocom'a tylko z OKI chipem (obsługuje dodatkowo BMW i Forda).
Tylko to już wydatek ok. 70-90$ ale moim zdaniem warto.
mkraw2005
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 maja 2013, o 18:49
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 1

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez hard2code » 2 maja 2016, o 02:03

a czy to działa z VW albo z Toyotą ?
Ip5->l920->m7->rn2->z9->g5-UTouch->RN3Pro->Mi5 Kilka słuchawek na zbyciu w dobrej cenie
hard2code
 
Posty: 134
Dołączył(a): 17 mar 2015, o 01:22

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez newelco » 2 maja 2016, o 02:22

mkraw2005 napisał(a):Polecam autocom'a tylko z OKI chipem (obsługuje dodatkowo BMW i Forda).
Tylko to już wydatek ok. 70-90$ ale moim zdaniem warto.

Jak cos jest do wszystkiego to czasem jest do niczego - oczywiście mając dostęp do legalnej bazy -autocom jest bardzo dobry .
Klon jest nieco uboższy - np przeszukałem wszystkie opcje a autocomie - cdp z 2015 i nie znalazłem mozliwości załączenia szwedzkich świateł w starej cytrynie z 2003 roku.
A np klon lexii już tę opcję posiadał.
newelco
 
Posty: 78
Dołączył(a): 8 kwi 2016, o 20:30

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez grzegorz1982 » 2 maja 2016, o 14:31

Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Jak z obsługą samochodów japońskich np. Honda, Toyota ?
Czym ten tester różni się od ELM327 pod względem obsługi, coś mogę więcej zrobić niż odczyt i kasowanie błędów ? np. programowanie immobilizer-a itp. ?
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 243
Dołączył(a): 1 lis 2014, o 19:43

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez elpolacco » 2 maja 2016, o 18:27

Sam jestem zainteresowany zakupem DS150e. Nurtuje mnie takie samo pytanie jak kolegi: Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Dodatkowo jak wygląda sprawa cła i ewentualnego zatrzymania paczki? Nie jest to chyba oryginalna wersja DELPHI DS150e więc nie będzie z tego powodu jakichś problemów?
elpolacco
 
Posty: 10
Dołączył(a): 11 sie 2014, o 17:28

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez mkraw2005 » 2 maja 2016, o 22:48

newelco napisał(a):
mkraw2005 napisał(a):Polecam autocom'a tylko z OKI chipem (obsługuje dodatkowo BMW i Forda).
Tylko to już wydatek ok. 70-90$ ale moim zdaniem warto.

Jak cos jest do wszystkiego to czasem jest do niczego - oczywiście mając dostęp do legalnej bazy -autocom jest bardzo dobry .
Klon jest nieco uboższy - np przeszukałem wszystkie opcje a autocomie - cdp z 2015 i nie znalazłem mozliwości załączenia szwedzkich świateł w starej cytrynie z 2003 roku.
A np klon lexii już tę opcję posiadał.


Więc przed zakupem trzeba się określić, czego będziemy oczekiwali od interfejsu.
Autor tematu się nie określił reasumując delphi=autocom
Jeśli chcemy robić autocomem kilka marek to wybieramy autocom'a ale kosztem mniejszej ilości opcji w programie.
Jeśli chcemy robić tylko np. francuzy citroen, peugeot, renault tylko CLIP ! i w takim przypadku trzeba się liczyć z wydatkiem ok. 100-120$
Grupa VAG kupujemy np. VAS itd.

Do moich potrzeb autocom wystarcza myślę, że do małego warsztatu również powninien wystarczyć.
mkraw2005
 
Posty: 37
Dołączył(a): 21 maja 2013, o 18:49
Lokalizacja: Wawa
Pochwały: 1

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez konrad9100 » 2 maja 2016, o 23:25

elpolacco napisał(a):Sam jestem zainteresowany zakupem DS150e. Nurtuje mnie takie samo pytanie jak kolegi: Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Dodatkowo jak wygląda sprawa cła i ewentualnego zatrzymania paczki? Nie jest to chyba oryginalna wersja DELPHI DS150e więc nie będzie z tego powodu jakichś problemów?

Witam sprowadziłem już kilka 150e czyli klonów Delphi wszystkie z Bt . To się wypowiem.
1. ma to obudowę identyczną co Delphi
2. Wersję programu różnią się sposobem ceackowania oprogramowania oraz ilością obsługiwanych samochodów.
3. Zarówno wersję 2013 jak i 2014 działają ok. I obsługują wszystkie auta jakie podłączyłem zarówno bmw jak i fordy o których tu ktoś pisze.
4. Mi działa wszystko co ma obd
5. Używam głównie do tirów i tam również wszystko śmiga
5. Ja kupiłem za 42$ a identyczny komputer ma kolega w warsztacie za bodajże 15 tys. - to samo oprogramowanie więc jak może coś nie działać?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 168
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 18:37

Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez arni » 3 maja 2016, o 07:44

konrad9100 napisał(a):
elpolacco napisał(a):Sam jestem zainteresowany zakupem DS150e. Nurtuje mnie takie samo pytanie jak kolegi: Czy DS150e posiada jakąś obudowę ? czy ta elektronika jest tak na wierzchu ?
Dodatkowo jak wygląda sprawa cła i ewentualnego zatrzymania paczki? Nie jest to chyba oryginalna wersja DELPHI DS150e więc nie będzie z tego powodu jakichś problemów?

Witam sprowadziłem już kilka 150e czyli klonów Delphi wszystkie z Bt . To się wypowiem.
1. ma to obudowę identyczną co Delphi
2. Wersję programu różnią się sposobem ceackowania oprogramowania oraz ilością obsługiwanych samochodów.
3. Zarówno wersję 2013 jak i 2014 działają ok. I obsługują wszystkie auta jakie podłączyłem zarówno bmw jak i fordy o których tu ktoś pisze.
4. Mi działa wszystko co ma obd
5. Używam głównie do tirów i tam również wszystko śmiga
5. Ja kupiłem za 42$ a identyczny komputer ma kolega w warsztacie za bodajże 15 tys. - to samo oprogramowanie więc jak może coś nie działać?

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka



Podasz jakiegos sprawdzonego sprzedawce ?
Czy as jakies szczegoly na ktore trzeba zwrocic uwage.
arni
 
Posty: 18
Dołączył(a): 7 lis 2013, o 11:09

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez konrad9100 » 3 maja 2016, o 08:48

Kupowałem tutaj:
Cool Newest vci (2014 R3software free activate) D150 with bluetooth obd2 OBDII mvd car scanner tcs CDP Pro Plus For cars trucks
http://s.aliexpress.com/jUjAZRNF
(from AliExpress Android)

Jak kupujesz u innego sprzedawcy musisz sprawdzić jak z aktywacją oprogramowania. Tańsze aukcje są bez aktywacji którą musisz zrobić by program działał.
U tego sprzedawcy jest to rozwiązane następująco.
1. Dostajesz płytę z programem.
2. Na płycie masz video instrukcję robisz wszystko zgodnie z nią
3. Na końcu masz wygenerować dwa pliki które wysyłasz chińczykowi na maila
4. On w ciągu 2 dni odsyła ci pliki do uruchomienia programu.
Musisz pamiętać że jeden zakup to jedna instalacja więc zainstaluj na kompie którego będziesz używał do diagnostyki. Mam program 2014 v3 nie widziałem go po torrentach więc sam nie zainstalujesz.

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
konrad9100
 
Posty: 168
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 18:37

Re: Tester diagnostyczny DS150e

Postprzez grzegorz1982 » 3 maja 2016, o 10:28

grzegorz1982 napisał(a):Jak z obsługą samochodów japońskich np. Honda, Toyota ?
Czym ten tester różni się od ELM327 pod względem obsługi, coś mogę więcej zrobić niż odczyt i kasowanie błędów ? np. programowanie immobilizer-a itp. ?
grzegorz1982
AKTYWNY
 
Posty: 243
Dołączył(a): 1 lis 2014, o 19:43

Następna strona

Powrót do Akcesoria Rowerowe, motocyklowe i samochodowe



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama