• Reklama

Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez marx » niedziela, 3 maja 2015, 17:20

Dodałem jeszcze jeden film, można zobaczyć jak działa telefon.
https://www.youtube.com/watch?v=6h3pHfkyAgI
marx
Administrator
 
Posty: 5965
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez plocu » wtorek, 5 maja 2015, 22:54

Czy działa Wam LTE? Mam kartę z Plusa i transmisja działa tylko w 3G niezależnie od slotu. Karta sprawdzona w innym tel więc to nie wina SIM czy zasięgu. Mam włożoną drugą z Orange ale ta nie obsługuje LTE
Jak ręcznie wyszukam sieci to jest na liście. Po wybraniu pojawia się na ułamek sekundy napis 4G i tyle
plocu
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 5 maja 2015, 22:35

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez radier » wtorek, 5 maja 2015, 23:00

Mi działa.

Taptaptap Mlais M52
Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 359
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2015, 00:40
Pochwały: 8

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez plocu » środa, 6 maja 2015, 22:12

Pogrzebałem w ustawieniach APN i LTE zaczęło śmigać :-D
plocu
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 5 maja 2015, 22:35

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez igor_x » sobota, 16 maja 2015, 02:30

U mnie ładowarka padła po kilku dniach.
Telefon odebrany z poczty w poniedziałek.
W piątek ładowarka piszczy. W sobotę już nie ładuje.
Lecę na starej z thl-a.
Zresztą, to nie pierwsza.
W mojej starej sony neoV padła. Zopo 820 padła. goclever (jakoś tak) padła.
Thl w100, telefon padł, ładowarka ładuje na zmiane 2 telefony + tablet.
Sprzedam:
OUKITEL A29 Smartwatch
igor_x
AKTYWNY
 
Posty: 427
Dołączył(a): wtorek, 24 marca 2015, 22:18
Pochwały: 7
Ostrzeżenia: 1

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez radier » sobota, 16 maja 2015, 08:59

Skoro uwaliłeś tyle ładowarek to zaproś elektryka by się przyjrzał twojej instalacji...

Taptaptap Mlais M52
Avatar użytkownika
radier
AKTYWNY
 
Posty: 359
Dołączył(a): piątek, 6 marca 2015, 00:40
Pochwały: 8

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez marx » sobota, 16 maja 2015, 16:03

Tez mam taką sugestie, mi padła kiedyś ładowarka z telefonu za 20 dolarów, Ale te z telefonów za ponad 100$ powinny normalnie działać.
marx
Administrator
 
Posty: 5965
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez Nazir No1 » czwartek, 21 maja 2015, 12:03

Mlias M52 Red Note
Kupiłem ten szmelc za 147 usd i jeszcze musiałem dopłacić w urzędzie celnym 130 zł. za ten bubel bo sprzedawca nie uczciwie zrzuca opłaty celne na kupującego .

Taka jest prawda że straciłem około 800 zł. na ten bubel i nigdy więcej takich zakupów.
Smartfon nie nadaje się do używania po aktualizacji
System to jakiś klon rom Android chyba pisany przez gimnazjalistę na kolanie, przeglądarka i usługi Google nie działają .
Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje bo ktoś coś skopał z tym softem a'la Lollipop5.0 bo nie nie można przywrócić do ustawień fabrycznych tak jak w innych smartfonach znanych markowych .
Pierwszy raz sie spotykam z takim bublem , raz się dałem nabrać na zakup w Chinach takich wynalazków .
Żałuję że nie dołożyłem i nie kupiłem markowego smartfona a tak smartfon jest do wyrzucenia do śmietnika bo nic nie działa :(
LG Nexus'5 / Huwaei Mate'7 / Asus Zenfone'2 / MS Lumia'1520 / SGS'2 / Asus Fonepad'8
Avatar użytkownika
Nazir No1
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 21 maja 2015, 11:52
Lokalizacja: Warszawa , PL

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez blue_voyager » czwartek, 21 maja 2015, 12:05

Nazir No1 napisał(a):musiałem dopłacić w urzędzie celnym 130 zł. za ten bubel bo sprzedawca nie uczciwie zrzuca opłaty celne na kupującego


Mylisz się, VAT jest zawsze po stronie kupującego.

I mam wrażenie, że nie potrafisz sobie poradzić z telefonem i swą frustrację wyładowujesz na producencie. Nie lepiej poszukac tutaj pomocy?
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez Nazir No1 » czwartek, 21 maja 2015, 12:23

@blue_voyager
Kupowałem ostatnio w innym sklepie najnowszy Asus Zenfone'2 z 4GB'Ram / 32GB eMMC , zapłaciłem tylko 1130 zł. a paczka przyszła dpd do drzwi bez żadnych ukrytych opłat i kombinacji z urzędem celnym

Reasumując sprzedawca GearBest to oszust , wysyła jako gift bez faktury co powoduje że paczka trafia na urząd celny to jest działanie z premedytacją na niekorzyść kupującego kupując Mlais M52 Red Note w necie

Kupuję dużo w necie i drugi raz w życiu mam taki przekręt sprzedawcy że nie wysyła normalnie UPS / DPD z ujawnieniem faktury i zgłoszenia zakupu jako normalny tak jak to robią inne sklepy uczciwe .

Teraz nie dość że telefon Mlais M52 Red Note nie nadaje się do użytku po rozpakowaniu to straciłem zasadniczo 147 usd plus 130 zł.
Wygląda na to że smartfon będę musiał wywalić do śmietnika lub komuś sprzedać tani do zabawy to sobie jakoś zainstaluje od nowa system bo ja tego nie potrafię zrobić jak 99,99% Kowalskich .
Ostatnio edytowano czwartek, 21 maja 2015, 12:33 przez Nazir No1, łącznie edytowano 1 raz
LG Nexus'5 / Huwaei Mate'7 / Asus Zenfone'2 / MS Lumia'1520 / SGS'2 / Asus Fonepad'8
Avatar użytkownika
Nazir No1
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 21 maja 2015, 11:52
Lokalizacja: Warszawa , PL

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez blue_voyager » czwartek, 21 maja 2015, 12:25

Nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Poczytaj FAQ, może coś Ci przejaśni.
A następne posty dotyczące podatku VAT pisz we właściwym wątku bo ten dotyczy telefonu Mlais.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5625
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 205
Ostrzeżenia: -1

Re: Test, recenzja Mlais M52 Red Note.

Postprzez slavo22 » czwartek, 21 maja 2015, 12:36

@Nazir, jest takie powiedzenie - złej baletnicy... itd. Jak nie umiesz romu przeinstalować ani poczytać jak się to robi to kup iPhone. Kupujesz w necie ale chyba tylko w pl ewentualnie w eu i nie masz pojęcia jak wyglądają zakupy w Chinach. Jak chcesz to odkupię od ciebie ten fon jako tani do zabawy, moja 13 letnia córa się ucieszy, będzie miała zabawę ze zmianą romu.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1508
Dołączył(a): wtorek, 8 kwietnia 2014, 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 44

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama