• Reklama

Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną baterią.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez FajaZgon » sobota, 21 maja 2016, 18:41

Mógł by ktoś wrzucić skrin z cpu spy bo ummie ten telefon gdy słucham radia lub muzyki to przy wyłączonym ekranie pracuje z maksymalna częstotliwością a w innych telefanach zawsze najniższa jest to mój pierwszy hinski telefon i nie wiem czy to normalne?
FajaZgon
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 21 maja 2016, 18:36

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez FajaZgon » sobota, 21 maja 2016, 18:54

Mógł by ktoś wrzucić skrin z cpu spy bo ummie ten telefon gdy słucham radia lub muzyki to przy wyłączonym ekranie pracuje z maksymalna częstotliwością a w innych telefanach zawsze najniższa jest to mój pierwszy hinski telefon i nie wiem czy to normalne?
FajaZgon
 
Posty: 2
Dołączył(a): sobota, 21 maja 2016, 18:36

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez rykool » wtorek, 28 czerwca 2016, 15:18

Czy mógłby ktoś kto zakupił ten telefonik napisać nie recenzję parametrów a opinię czysto użytkową, jak się sprawuje, jak długo wytrzymuje bateria, jak realnie robi zdjęcia czy warto go zakupić?
Parametry cena i opisy wyglądają zachęcająco.
rykool
 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 31 grudnia 2015, 14:04

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez ksiadzproboszcz » środa, 29 czerwca 2016, 01:42

To może w kilku zdaniach.
2GB RAMu i wszystko chodzi płynnie (nie testowałem wymagających gier). Nic się nie zawiesza.
Ekran minimalnie ciemniejszy i bardziej żółty niż w CubotH1, ale w pełnym słońcu coś się da zobaczyć.
Jest ciężki (prawie 250gr) co przy 5 calach jest wyczuwalne. Bateria starcza na 2-3 dni użytkowania (ok 2-3 godz włączonego internetu, w tym ok 1 godz przeglądania, FB, poczta, nawigacja + 3 godz rozmów). Można ponoć więcej. Czy warto - Twoja decyzja. Jak dla mnie fajny. Jak dla mojej żony: kategorycznie za ciężki. Zdjęcia wychodzą jak u chińczyków. Nic nie urywa. Szum jest lekki. Przy słabym oświetleniu sprawa jest dyskusyjna. Ale jako awaryjny aparat pod ręką - może być.
Aktualnie jest promocja na EU Gearbest i przy płatności GBP wychodzi niecałe 350 pln...
Z drugiej strony, niebawem ma się pojawić K7000 z 5' i 7000mAh...
Poczytaj w sieci opinie użytkowników. Jest tego trochę. Aaaa, i chyba ciągle nie ma Roota.
ksiadzproboszcz
 
Posty: 59
Dołączył(a): piątek, 9 października 2015, 11:25
Pochwały: 2

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez marx » środa, 29 czerwca 2016, 17:10

Właśnie mi się przypomniało że zalega gdzieś w moim magazynie. Jak ktoś chętny na K4000 Pro to pisać na PW
marx
Administrator
 
Posty: 6003
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez Dariusz1983 » piątek, 1 lipca 2016, 23:26

Roota da się zrobić w najnowszych KingRoot-ach bez problemu(na 100% działa po update K4000Pro do softu v.9).

Jak, że na ruskich stronach przewija się pytanie czy mając V.4 można bezpiecznie pozwolić aby pobrał i zainstalował v.9 potwierdzam na własnym K4000Pro: da się i wsio gra. Swoją drogą właśnie dotarł K4000Pro z softem V.6 ale jakoś nie znajduje update do v.9(egzemplarz z v.4 znalazł i zainstalował v.9 kilka dni temu).

Co do mojej skromnej oceny K4000Pro po 3,5msc. użytkowaniu mogę śmiało polecać: stabilny soft, długo działająca bateria, dobry zasięg, nierysujące się szkło, wygląd(ale to kwestia gustu), waga potwierdzająca sporą odporność na użytkowanie. Nowa sztuka kupiona za 338zł. w alldrogo bez ładowania od nowości(koło połowy baterii miał) wytrzymała: 5godz.rozmów, sporo instalacji oprogramowania, konfigurację całości, zabawy z nawigacją(sprawdzanie dokładności GPS) oraz łącznie 81 godzin od odpalenia do padu całkowitego baterii-to wszystko na połowie baterii nie ładowanej po wyjściu z fabryki.
Dariusz1983
 
Posty: 24
Dołączył(a): wtorek, 23 lutego 2016, 14:13
Pochwały: 1

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez Maksu » czwartek, 7 lipca 2016, 11:40

Ciekawy telefon. Czy ktoś jeszcze może potwierdzić:
- że bateria faktycznie wytrzymuje wyraźnie dłużej
- że GPS jest niedokładny
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53
Pochwały: 2

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez ksiadzproboszcz » piątek, 8 lipca 2016, 12:54

Bateria wytrzymuje 2-3 dni przeciętnego użytkowania.
GPS na NaviExpercie faktycznie czasem ma opóźnienia w odczycie (zjeżdżam z ronda i trasa czasem prostuje się po 10-20 metrach). Nie testowałem innych aplikacji i nie testowałem pieszej nawigacji.
ksiadzproboszcz
 
Posty: 59
Dołączył(a): piątek, 9 października 2015, 11:25
Pochwały: 2

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez _spyheart_ » czwartek, 6 października 2016, 14:29

u mnie z jedna karta sim bez neta potrafil trzymac tydzień gprs na googlu dla mnie ok raz sie zgubił ale 2 x jechałam na nim
Wady widze takie jest odczuwalnie cięższy od telefonów nie ekstremalnych (do zadań specjalnych) mam dużą łapę więc dla mnie navigowanie na nim nie sprawia problemów ale wiem że bywa to trudne. Nie jest to telefon do noszenia w kieszeni, można zgubić spodnie :D radio łapie dobrze choć lepiej sobie radzi lumia np jakość rozmów jak się mówi do mikrofonu jest widoczne gdzie jest jest super, czasem jednak trzeba poprawić słuchawkę zeby rozmówca słyszał co mówimy. Aparat fajny dużo bajerów jakość trudno ocenić dla mnie zdjęcia są fajne oczywiście jak na telefon dobre są zdjęcia na zewnątrz.
najwieksze plusy dla mnie to
Bateria i dual sim, jakość wykonania
Wady wielkość i ciężar
_spyheart_
 
Posty: 34
Dołączył(a): piątek, 29 kwietnia 2016, 10:55

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez marx » piątek, 7 października 2016, 10:02

W moim przetarł się kabel od przycisku załączania telefonu, to łatwej naprawy, ale dziwne jest to ze w środku telefonu taka usterka powstała. Taśma była trochę za długa i ocierała o obudowę.
marx
Administrator
 
Posty: 6003
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Re: Test Oukitel K4000 Pro, Recenzja telefonu z żywotną bate

Postprzez Marcel » czwartek, 1 grudnia 2016, 22:32

Kupiłem, ta pancerność to mit – spadł raz drugi i pojawiła się na ekranie pajęczynka.
Na plus – telefon nadal działa, ale jest już popękany.
Niestety na aliexpress do wersji pro nie ma ekranów na wymianę…

Wydaje się, że telefon jest po prostu za ciężki, przez co ewentualne upadki dość mocno na niego wpływają. Szkoda.

GPS, w miarę ok, aczkolwiek czasami jak zaczynał wariować to trzeba było zrestartować urządzenie, żeby zaczął działać poprawnie.
Marcel
 
Posty: 56
Dołączył(a): piątek, 1 sierpnia 2014, 13:01

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama