• Reklama

Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej cenie.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez tpawel » wtorek, 28 czerwca 2016, 22:13

Jak można było tak zwali sprawę baterii. Ale widać progres w tej marce, to się liczy. Dla mniej wymagających użytkowników bateria styknie, o ile przyzwyczają się do ładowania codziennie.
tpawel
VIP
 
Posty: 1862
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 37

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez Dablju » wtorek, 28 czerwca 2016, 22:25

Ładny telefon ale to za mało żeby był funkcjonalny. Bateria 2100mAh przy grubości 8.3mm... kurcze Redmi 3 przy podobnej grubości ma 4100 :D porażka, ale może faktyczne spełni czyjeś oczekiwania o ile ma pod ręką ładowarkę dwa razy w ciągu dnia. Bo całego to na pewno nie wytrzyma ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 962
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez tpawel » wtorek, 28 czerwca 2016, 23:50

Masa ludzi nie wgapia się całymi godzinami w tym telefony jak my:) dla nich na dzień starczy
tpawel
VIP
 
Posty: 1862
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 37

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez Boomszakalaka » środa, 29 czerwca 2016, 00:44

A ja tam i tak jestem pod wrażeniem urody tego telefonu. Po tylu zapowiedziach Elephona nie sądziłem, że kiedykolwiek - a z całą pewnością nie tak szybko wypuszczą taki model. I chociaż sam bym nie kupił to zwyczajnie ciekaw jestem teraz kolejnych modeli.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 271
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 14

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez motiv » środa, 29 czerwca 2016, 08:16

Dla mnie to on tylko piękny i nic więcej, przy takiej baterii szkoda nawet sobie zawracać głowe. Mam 4,5 calaka i ma 2245 i porażka jest. A tu jest 5.2 i full hd. To ile to działa na baterii 5-6h z 1-1,5hsot?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » środa, 29 czerwca 2016, 17:00

Telefon jest dla osób które estetykę stawiają na pierwszym miejscu, wiele kobiet może być zadowolone. Jak ktoś używa telefonu do dzwonienia, a okazyjnie do inych celów, to nawet dwa dni na baterii pociągnie.
telefon kosztuje 150$ więc porównując do innych samsungów LG o podobnej wydajności, to jest tani. http://www.coolicool.com/elephone-s3-mt ... ne-g-43219 A wrażenie na znajomych: Bezcenne
marx
Administrator
 
Posty: 5962
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez motiv » czwartek, 30 czerwca 2016, 09:26

Zgodzę się wygląd ma przepiękny dzięki ekranowi.
Sam bym sobie kupił, gdyby nie ta tragiczna bateria. Przy moim użytkowaniu padłby tyle co w Twoim teście.
Ps. Dostał drugi zwycięzca przesyłkę ode mnie?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » sobota, 2 lipca 2016, 18:06

Dostał, chwalił się na wykopie
marx
Administrator
 
Posty: 5962
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marcin19883 » sobota, 2 lipca 2016, 22:06

Telefon posiada szybkie ładowanie, więc bateria ujdzie

Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Pro
marcin19883
 
Posty: 199
Dołączył(a): sobota, 25 lipca 2015, 13:43

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez mrergie » sobota, 2 lipca 2016, 23:55

marcin19883 napisał(a):Telefon posiada szybkie ładowanie, więc bateria ujdzie

Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Pro


Logika na zasadzie "samochód przejedzie na pełnym baku tylko 10km, ale ma mały bak więc się szybko tankuje".
Miło. Takim jak wy chyba wystarczyłby również telefon z baterią o pojemności 1Ah, byle tylko obecna była funkcja szybkiego ładowania.

Niepełnosprawny telefon którego ułomność próbuje się maskować dodatkową funkcją.


Telefon, smartfon, aby móc w przynajmniej najbardziej podstawowym stopniu wypełniać swoją funkcję - tj. telefoniczną - musi być włączony i posiadać zapas energii. Jeśli użytkownik regularnie obawia się o znikające jej zasoby to znaczy, iż urządzenie zaledwie w minimalnym stopniu radzi sobie z wypełnieniem swojej podstawowej funkcji. W sytuacji kiedy przez więcej niż jeden dzień użytkownik nie będzie miał możliwości podłączenia się do gniazdka to zostaje on z piękną, bezramkową podstawkę pod kubek z kawą.
Jeszcze gorzej, jeśli w ciągu dnia zmuszony zostanie do intensywnego użytkowania swojego urządzenia, np. poprzez GPS, wymóg regularnego przebywania online bądź zwyczajnie posiadania włączonego ekranu i wypełniania jakichś prostych zadań.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » niedziela, 3 lipca 2016, 00:33

Dla ciekawskich przykładowy film z kamery, niestety jakość się dosyć mocno pogorszyła przez kompresję wideo. https://www.youtube.com/watch?v=prDlgmcDS6s
marx
Administrator
 
Posty: 5962
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama