• Reklama

Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej cenie.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Reklama

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez tpawel » 28 cze 2016, o 22:13

Jak można było tak zwali sprawę baterii. Ale widać progres w tej marce, to się liczy. Dla mniej wymagających użytkowników bateria styknie, o ile przyzwyczają się do ładowania codziennie.
tpawel
VIP
 
Posty: 1986
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez Dablju » 28 cze 2016, o 22:25

Ładny telefon ale to za mało żeby był funkcjonalny. Bateria 2100mAh przy grubości 8.3mm... kurcze Redmi 3 przy podobnej grubości ma 4100 :D porażka, ale może faktyczne spełni czyjeś oczekiwania o ile ma pod ręką ładowarkę dwa razy w ciągu dnia. Bo całego to na pewno nie wytrzyma ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez tpawel » 28 cze 2016, o 23:50

Masa ludzi nie wgapia się całymi godzinami w tym telefony jak my:) dla nich na dzień starczy
tpawel
VIP
 
Posty: 1986
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 62

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez Boomszakalaka » 29 cze 2016, o 00:44

A ja tam i tak jestem pod wrażeniem urody tego telefonu. Po tylu zapowiedziach Elephona nie sądziłem, że kiedykolwiek - a z całą pewnością nie tak szybko wypuszczą taki model. I chociaż sam bym nie kupił to zwyczajnie ciekaw jestem teraz kolejnych modeli.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 269
Dołączył(a): 3 cze 2012, o 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez motiv » 29 cze 2016, o 08:16

Dla mnie to on tylko piękny i nic więcej, przy takiej baterii szkoda nawet sobie zawracać głowe. Mam 4,5 calaka i ma 2245 i porażka jest. A tu jest 5.2 i full hd. To ile to działa na baterii 5-6h z 1-1,5hsot?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » 29 cze 2016, o 17:00

Telefon jest dla osób które estetykę stawiają na pierwszym miejscu, wiele kobiet może być zadowolone. Jak ktoś używa telefonu do dzwonienia, a okazyjnie do inych celów, to nawet dwa dni na baterii pociągnie.
telefon kosztuje 150$ więc porównując do innych samsungów LG o podobnej wydajności, to jest tani. http://www.coolicool.com/elephone-s3-mt ... ne-g-43219 A wrażenie na znajomych: Bezcenne
marx
Administrator
 
Posty: 6822
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez motiv » 30 cze 2016, o 09:26

Zgodzę się wygląd ma przepiękny dzięki ekranowi.
Sam bym sobie kupił, gdyby nie ta tragiczna bateria. Przy moim użytkowaniu padłby tyle co w Twoim teście.
Ps. Dostał drugi zwycięzca przesyłkę ode mnie?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 595
Dołączył(a): 21 sty 2016, o 18:55
Pochwały: 8

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » 2 lip 2016, o 18:06

Dostał, chwalił się na wykopie
marx
Administrator
 
Posty: 6822
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marcin19883 » 2 lip 2016, o 22:06

Telefon posiada szybkie ładowanie, więc bateria ujdzie

Wysłano z Xiaomi Redmi 2 Pro
marcin19883
 
Posty: 198
Dołączył(a): 25 lip 2015, o 13:43

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez mrergie » 2 lip 2016, o 23:55

marcin19883 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Logika na zasadzie "samochód przejedzie na pełnym baku tylko 10km, ale ma mały bak więc się szybko tankuje".
Miło. Takim jak wy chyba wystarczyłby również telefon z baterią o pojemności 1Ah, byle tylko obecna była funkcja szybkiego ładowania.

Niepełnosprawny telefon którego ułomność próbuje się maskować dodatkową funkcją.


Telefon, smartfon, aby móc w przynajmniej najbardziej podstawowym stopniu wypełniać swoją funkcję - tj. telefoniczną - musi być włączony i posiadać zapas energii. Jeśli użytkownik regularnie obawia się o znikające jej zasoby to znaczy, iż urządzenie zaledwie w minimalnym stopniu radzi sobie z wypełnieniem swojej podstawowej funkcji. W sytuacji kiedy przez więcej niż jeden dzień użytkownik nie będzie miał możliwości podłączenia się do gniazdka to zostaje on z piękną, bezramkową podstawkę pod kubek z kawą.
Jeszcze gorzej, jeśli w ciągu dnia zmuszony zostanie do intensywnego użytkowania swojego urządzenia, np. poprzez GPS, wymóg regularnego przebywania online bądź zwyczajnie posiadania włączonego ekranu i wypełniania jakichś prostych zadań.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1437
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 68

Re: Test Elephone S3, recenzja pięknego telefonu w dobrej ce

Postprzez marx » 3 lip 2016, o 00:33

Dla ciekawskich przykładowy film z kamery, niestety jakość się dosyć mocno pogorszyła przez kompresję wideo. https://www.youtube.com/watch?v=prDlgmcDS6s
marx
Administrator
 
Posty: 6822
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama