• Reklama

Telefon za około 500 PLN

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez marcz123456 » 1 sie 2016, o 23:43

w play kartę sim wymienią za darmo, więc w razie draki nic nie stracisz. A sposób działa.
marcz123456
 
Posty: 113
Dołączył(a): 13 paź 2013, o 22:34
Pochwały: 2

Reklama

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez aron48 » 1 sie 2016, o 23:44

a SD kto mi wymieni? :)
aron48
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez fake4r » 1 sie 2016, o 23:53

Nie trzeba papieru ściernego, ja to zrobiłem bez.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5893
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez aron48 » 1 sie 2016, o 23:55

no widziałem właśnie w którymś z postów. Ale i tak cały czas jest to kombinowanie i naklejanie i SD już za bardzo do czegoś innego się nie nadaje. A nie za bardzo o to mi chodzi niestety...
aron48
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez bergmen » 2 sie 2016, o 00:03

ja nic nie naklejałem. pisałem że tylko papier ścierny :)
karta się ładnie blokuje i bez przyklejania wchodzi na swoje miejsce.
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 27

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez aron48 » 2 sie 2016, o 00:18

No to już sam nie kumam :) Jeden ścina, drugi klei, trzeci ściera :) Rozumiem, że tak poprostu i tak się nie wciśnie? :) Coś się niszczy? Bo powiem, że to jest chyba główny problem jaki widzę przy zainteresowaniu Redmi 3 (Pro?) i jakby to jednak okazało się proste to może nie byłby to aż taki problem?
Aha - czy ważne jest to która karta tam idzie? Bo ja mam główną Play i mam też Orange do internetu. Czy powiedzmy mogę sobie wybrać, że tnę dodatkową od internetu (Orange) i ją tam wkładam? A główna zostaje bez naruszania?
PS. Czy w tym telefonie jest diodka powiadomień?
aron48
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez bergmen » 2 sie 2016, o 00:28

tniesz/ścierasz/kleisz/prasujesz/kompresujesz* kartę nano sim. A to, która za co ma odpowiadać, określasz sobie w ustawieniach.


*niepotrzebne skreślić
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 27

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez bergmen » 2 sie 2016, o 00:43

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jak wyciągniesz tackę - daj znać jak to zrobiłeś :-D
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 27

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez bladyk2 » 3 sie 2016, o 01:58

jan1994 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Witam. Zastanawiam się właśnie nad kupnem jednego ze wspomnianych telefonów, pomiędzy Lenovo Vibe Shot Z90 a ZTE Nubią Z9 mini (zależy mi na bardzo dobrym aparacie)
Z przeczytanych na różnych stronach opinii wydaje mi się, że oba mają problem ze stabilnym ROMem, chyba że coś przeoczyłem.
Np niby stabilny ROM Cuoco92 (dla Nubii Z9) ma ciągle jakieś nowe istotne problemy np
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeszcze nie doczytałem dokładnie jak to jest z ROM-ami dla Lenovo.
Tak się zastanawiam, skoro Lenovo Vibe Shot jest normalnie dostępny w polskiej dystrybucji to czy nie dałoby się zrobić kopii systemu z takiego telefonu i wgrać na wersje chińską ?
Jeśli ktoś ma którykolwiek z tych telefonów proszę o opinię ile jest zabawy aby wgrać ROM + inne łatki
bladyk2
 
Posty: 2
Dołączył(a): 3 sie 2016, o 01:21

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez aron48 » 3 sie 2016, o 10:15

bergmen napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Jak wyciągniesz tackę - daj znać jak to zrobiłeś :-D

Również dołączam się do pytania :) Bo jeżeli się to da zrobić jakoś bez niszczenia SD to chyba się skuszę :)

A ja od siebie zapytam jeszcze ciut inaczej - czy jeżeli będę się upierał przy trzech gniazdach (2xsim+sd) to przykładowo warto szukać alternatywy? Tak jak chociażby podane Lenovo Z90 czy Z9 mini? Czy jednak "konkurencja" z jakiś tam powodów jest mocno z tyłu i jednak warto się nad Redmi 3 pochylić?

I teraz tak - która wersja? 3, 3 pro, 3s? Dla przeciętnego zjadacza chleba :) Czytałem, że odblokowanie bootloadera to nie jest jakiś tam problem i rom tak czy siak trzeba wgrać jakiś. Jeżeli bez karty SD bym musiał żyć to zakładam, że zwykła 3ka odpada tak? Bo to 2/16? dobrze zrozumiałem?
Jeżeli o mikrosekundowe straty wynikające z różnicy procesorów nie za bardzo dbam - to co lepsze? 3 pro czy 3s? Jakiś linii papilarnych i tak nie potrzebuję czytać :) Dodam tylko, że zależy mi na czymś w kolorach czerni/szarości a nie bieli czy złota :)
aron48
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez bergmen » 3 sie 2016, o 10:25

wez to co znajdziesz najtańsze w takim razie :)
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 27

Re: Telefon za około 500 PLN

Postprzez aron48 » 21 sie 2016, o 23:36

Już gdzieś tam byłem napalony na 3 czy 3s w wersji 3/32 ale brak czarnego/szarego koloru jakoś ostudził mój zapał i jakoś tam kieruję się powoli w stronę Lenovo Vibe Shot. Bo niby na papierze ma wszystko :) Jak ta bateria daje radę? Jak to w końcu z tymi ROMami jest? :) Ktoś ma i może coś podpowiedzieć?
aron48
 
Posty: 25
Dołączył(a): 1 sie 2015, o 00:21

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości