• Reklama

Telefon z GPS

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 05:14

Posiadam telefon z procesorem mtk6572, bez internetu nie ma możliwości aby złapał sygnał satelity.
Chciałem go zmienić na coś taniego, tak do 50$ ale z normalnie działającym gpsem, bez konieczności włączania internetu do złapania sygnału.

Interesuje mnie blackview a5 z mtk 6580. Czy w nim gps działa normalnie?

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Telefon z GPS

Postprzez fake4r » piątek, 20 maja 2016, 08:28

To nowy model, więc chyba mało kto jeszcze go ma. Mogę Ci to sprawdzić jak mi dojdzie. Ale z 6580 powinny normalnie łapać sygnał. Robiłeś może gpsfixa na swoim?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 12:18

Nie robiłem. Wtedy łapie gps bez konieczności włączania internetu?

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: Telefon z GPS

Postprzez fake4r » piątek, 20 maja 2016, 12:24

Nie powinno być potrzeby włączania internetu to obsługi gps. Chyba że np. google maps bo one chyba wymagają internetu w celu pobierania map. Na czym to testujesz? Zainstaluj gpsfix ze sklepu, wlącz apkę i gps i połóż gdzieś na oknie i poczekaj aż złapie fixa.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 13:26

Na jiayu f1.
Możesz podać dokładnie która apka bo jest kilka pod tą nazwą.

GPS nie zależy od procesora? Tak samo będzie działać na 6572 i 6580?

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: Telefon z GPS

Postprzez fake4r » piątek, 20 maja 2016, 13:40

Chodziło mi o aplikację na jakiej sprawdzasz gps że potrzeba do niej neta a nie model telefonu.
https://play.google.com/store/apps/deta ... sfix&hl=pl
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 14:34

Neta nie potrzebuje bo używam nawigacji offline np sygic

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: Telefon z GPS

Postprzez fake4r » piątek, 20 maja 2016, 14:36

To spróbuj zrobić tego fixa w takim razie.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 16:05

Po około 10min złapał sygnał.
Powiedz proszę jak działa ten gps fix. Czy za każdym razem trzeba go włączać przed nawigacja? Czu telefon już cały czas będzie łapal sygnał bez używania tego programu?

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: Telefon z GPS

Postprzez fake4r » piątek, 20 maja 2016, 16:13

Po prostu ustawia domyślną lokalizację. Nie powinieneś potrzebować tego programu do poprawnego działania gpsa. Przetestuj czy pomogło.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Telefon z GPS

Postprzez Azael » piątek, 20 maja 2016, 16:24

Czyli to jednorazowy zabieg i powinno być ok? Narazie łapie sygnał.
A jeżeli pojadę 300km od domu czy zagranicę to też będzie sygnał?

Tapatalk
Azael
AKTYWNY
 
Posty: 452
Dołączył(a): piątek, 22 maja 2015, 22:53
Pochwały: 3
Ostrzeżenia: 1

Re: Telefon z GPS

Postprzez TediPower » piątek, 20 maja 2016, 20:05

Będzie wszędzie sygnał no poza budynkami piwnicami lochami itp wszędzie tam gdzie nie ma chmurek.
Włączasz GPS WIFI i idziesz na balkon by załapał fixa szybko. Staraj się też podtrzymywać go włączając GPS raz na 2-3 dni jak z niego nie korzystasz.
TomTom Go lepszy od Sygic ale tam do 100% zadowolenia potrzebny NET. Ja korzystam z obu ale TT lepiej pokazuje zamknięte w remoncie drogi ale to też NET potrzebny.
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 315
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 15

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama