• Reklama

Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez cokolwiek » sobota, 14 lutego 2015, 06:42

Pomocy!

Mój nowy smartfon padł. Historia przedstawia się tak.

Zgodnie z sugestią jednego z użytkowników chciałem skorzystać z poleconej aplikacji Link2sd. Telefon wcześniej zrootowałem. Kartę SD wyczyściłem i przygotowałem, pobrałem program i odpaliłem. Na tym etapie wszystko wykonałem raczej dobrze.
Korzystałem z tego tutoriala https://www.youtube.com/watch?v=JHsHiXDgSy4. Z tym, że w 3:05 po wybraniu ext2 (wyczytałem dosłownie przed chwilą na forum, że ktoś sugerował wybrać opcję FAT 32/16), wyskoczył mi jakiś komunikat i przeoczyłem fakt, że trzeba uruchomić ponownie telefon (╯︵╰,) . Pousuwałem foldery w data - usunąłem app, dalvik-cache, device - i zrobiłem skróty, do wcześniej skopiowanych na sdext2 - czyli tak jak na filmiku. Jedyna różnica polega na tym, że robiłem to bezpłatną aplikacją (nie pamiętam nazwy).
Wyszedłem z programu, chciałem odpalić Link2sd i wyskoczył błąd, że nie można uruchomić, potem próbowałem coś innego i to samo, cały czas wyskakiwało okno, które zatwierdzałem przyciskiem OK. Nie umiałem tego obejść, więc dałem "uruchom ponownie" i aktualnie telefon uruchamia się do napisu "Eachine" po czym znika na sekundę, pojawia się, znika na kolejne 3 sekundy i od nowa.


Naprawdę szkoda byłoby mi przeznaczyć nowy, kilkudniowy telefon na podstawkę pod piwo. Mimo, że to chińczyk Eachine M1, mam nadzieję, że tęgie głowy z forum wiedzą jak go wskrzesić.
Proszę, pomóżcie mi, co mam w tej sytuacji zrobić? Nie potrzebnie się za to zabierałem, ale mądry Polak po szkodzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
cokolwiek
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 29 stycznia 2015, 03:55

Reklama

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez Andrewko » sobota, 14 lutego 2015, 09:41

Zrobiłeś mu kopie systemu w MTK droid ? Podaj dokładniej jaki to model.
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 448
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 20:50
Pochwały: 19

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez blue_voyager » sobota, 14 lutego 2015, 10:49

Jak można grzebać w telefonie, dokonywać jakichkolwiek poważniejszych zmian nie robiąc wcześniej backupu? :shock:
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
Avatar użytkownika
blue_voyager
VIP
 
Posty: 5649
Dołączył(a): niedziela, 16 czerwca 2013, 12:54
Lokalizacja: Wałbrzych
Pochwały: 207
Ostrzeżenia: -1

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez cokolwiek » sobota, 14 lutego 2015, 14:56

Nie, nie zrobiłem. Tak, wiem, mój błąd :-( Co jeśli poprosiłbym o zrobienie backupu innego użytkownika tego modelu? Czy to tak nie działa?
Telefon to Eachine M1, MTK6592.
cokolwiek
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 29 stycznia 2015, 03:55

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez dominiss1990 » sobota, 14 lutego 2015, 19:41

Spróbuj napisać wiadomość do sprzedawcy z prośbą o udostępnienie oryginalnego romu dla Twojego modelu, może Ci się uda i Ci wyśle.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez Andrewko » niedziela, 15 lutego 2015, 00:12

Najpierw wejdź do standardowego Recovery i daj wipe dalvik, wipe all
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 448
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 20:50
Pochwały: 19

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez cokolwiek » niedziela, 15 lutego 2015, 16:19

Napisałem maila, ale póki co bez odzewu z ich strony.

Znalazłem osobę, która ma zrobionego backupa (tylko jeszcze musi nabrać chęci, żeby się nim podzielić) i spróbuję go przywrócić przez SP Flash Tool - poprawcie mnie jeśli źle myślę. Wykryje mi telefon po podłączeniu?


Czym jest standardowe recovery? Bo raczej nic takiego nie zdążyłem wgrać. Podczas uruchamiania telefonu przyciskiem POWER i -VOL mam takie opcje do wyboru:

Factory Mode
Auto Test
Manual Test
Item Test
Test Report
Debug Test
Clear eMMC
Version
Reboot
cokolwiek
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 29 stycznia 2015, 03:55

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez Andrewko » środa, 18 lutego 2015, 14:06

Daj mu factory mode
Andrewko
AKTYWNY
 
Posty: 448
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 20:50
Pochwały: 19

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez cokolwiek » środa, 18 lutego 2015, 16:32

Factory mode to nagłówek, nie mam możliwości wybrać go.
cokolwiek
 
Posty: 6
Dołączył(a): czwartek, 29 stycznia 2015, 03:55

Re: Telefon uruchamia się ponownie - usunięte pliki

Postprzez dominiss1990 » środa, 18 lutego 2015, 20:27

Bo to jest taki tryb "Factory mode", tak jak jest np. "Revovery (mode)". Włączyłeś tryb factory, i tutaj nic nie zrobisz. Musisz uruchomić recovery, spróbuj Power i VOL+.
Avatar użytkownika
dominiss1990
AKTYWNY
 
Posty: 431
Dołączył(a): sobota, 21 grudnia 2013, 20:32
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwały: 31


Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama