• Reklama

telefon STAR X 10

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

telefon STAR X 10

Postprzez DJWojtala » środa, 29 grudnia 2010, 10:46

Po 5 dniach w telefonie pojawił się biały pasek o gr. około 0.3 mm. Mam pytanie czy to jest już wada wyświetlacza i nic się nie da zrobić czy jest jakiś sposób?
Jeśli już nic nie da się zrobić to czy jakiś wyświetlacz będzie pasował do tego telefonu i czy w ogóle mozna go wymienić
Proszę o pomoc
DJWojtala
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 13:10
Lokalizacja: mazury

Reklama

Postprzez gosia13174 » środa, 29 grudnia 2010, 11:30

A nie ma gwaracji?
gosia13174
 
Posty: 6
Dołączył(a): wtorek, 31 sierpnia 2010, 11:28

Postprzez DJWojtala » środa, 29 grudnia 2010, 11:38

GWARANCJĘ NIBY MA, ALE TELEFON ZAMOWIŁEM NA ALLEGRO I CZEKAŁEM NA JEGO DOSTAWĘ PONAD 5 TYGODNI. LECIAŁ Z HONGKONGU. TERAZ BYM MUSIAŁ WYSŁAĆ GO DO BIURA W IRLANDII A ONI JEŚLI UZNAJĄ GWARANCJĘ TO WYŚLĄ PROSTO OD PRODUCENTA Z HONGKONGU NOWY TELEFON CZYLI W TYM PRZYPADKU CZEKANIE 6 - 8 TYGODNI PLUS KOSZTY WYSŁANIA W JEDNĄ STRONĘ NA SWOJ KOSZT

PhM edit: Nie pisz dużymi literami!
Ostatnio edytowano niedziela, 2 stycznia 2011, 18:39 przez DJWojtala, łącznie edytowano 1 raz
DJWojtala
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 13:10
Lokalizacja: mazury

Postprzez Banan2000 » środa, 29 grudnia 2010, 22:32

Mam małe pytanko mam ten model telefonu ale nie wiem jak zmienić dzwonek przychodzących rozmów wiecie może gdzie to można zmienić bo ja szukałem ale nie znalazłem
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez Makesz » czwartek, 30 grudnia 2010, 00:37

Kolego Banan.

Wchodzisz w: Profil > Tryb Ogólny (jeżeli masz go jako domyślny) > Dostosowywanie > Ustawienia Dźwięku > SIM1 Incoming Call > I tu wybierasz dzwonek.

Do wyboru masz 10 fabrycznych dzwonków, 2 dźwięki MIDI i kilka ostatnich pozycji możesz sobie ustawić swój dowolny dzwonek np. mp3.

Ja mam wgrane na karcie w katalogu MY MUSIC kilka mp3, które podstawiłem jako dzwonki i grają super.

Podobnie możesz zmienić sygnał dźwięku SIM2, SMS, alarmu.

Możesz też sobie ustawić różne dzwonki dla wybranych osób z książki adresowej.


Kolego DJWojtala tu na forum jest podany namiar na firmę w Polsce, która serwisuje takie telefony (Best czy jakoś tak). Zadzwoń zapytaj, może ci wyjdzie taniej taka naprawa niż wysyłanie za granicę i czekanie kilka tygodni.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez Banan2000 » czwartek, 30 grudnia 2010, 01:21

dzięki za szybką odpowieć ale mam jeszcze jedno małe pytanko czy można usunąć z telefonu opery mini bo mi tyle ich nie potrzeba a opcji usuniecia tam nie widze
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez klocek » czwartek, 30 grudnia 2010, 11:28

Raczej się nie da, co śmieszniejsze jest tak też na innych chińczykach.
klocek
 
Posty: 3
Dołączył(a): czwartek, 16 grudnia 2010, 22:14
Lokalizacja: Kraków - chyba

Postprzez DJWojtala » wtorek, 4 stycznia 2011, 09:13

CZY KTOŚ MIAŁ PROBLEM Z BIAŁYM PASKIEM
DJWojtala
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 13:10
Lokalizacja: mazury

Postprzez Makesz » wtorek, 4 stycznia 2011, 09:48

Kolego za dużo ci nie pomogę, ale na jednym z zagranicznych forów był taki temat o tych białych paskach na wyświetlaczach.

Podobno nie jest to uszkodzony wyświetlacz tylko jakaś błąd w oprogramowaniu, bo goście to naprawiali przy pomocy kabelka do fleshowania i jakimś programem.

Niestety nie potrafię odszukać teraz tego tematu bo szukałem czego innego i nie zachowałem sobie linka, ale podejrzewam, że na dzień dzisiejszy sam sobie tego w domu nie naprawisz. No chyba, że masz ten kabelek do fleshowania i program.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez Banan2000 » wtorek, 4 stycznia 2011, 16:45

znalazłem funkcje gps w trybie inżynierskim i zastanawiam się czy on ma gps-a bo map ani aplikacji żadnej nie było w nim na początku czy możliwe jest że on ma jednak gps-a czy może jest tam to tylko tak napisane.
Banan2000
 
Posty: 14
Dołączył(a): wtorek, 21 grudnia 2010, 23:20
Lokalizacja: Końskie

Postprzez lorak1993 » środa, 5 stycznia 2011, 23:38

hmm wiec tak co do paska to pojawil m isie i z biegiem czsasu mam ich coraz wiecej ;/ jak cos wykombinujesz to powiedz albo dzownimy do tego serwisu i pytay o cene ;) :D
lorak1993
 
Posty: 5
Dołączył(a): sobota, 9 października 2010, 12:59
Lokalizacja: z daleka

Postprzez freeraider77 » czwartek, 6 stycznia 2011, 22:30

witam,a gdzie w tym trybie inżynierskim jest ta funkcja GPS?bo ja niby mam w telefonie GPS ale ikony w menu brak tak jakby soft byl niekompletny.Z gory dzieki za pomoc.
freeraider77
 
Posty: 11
Dołączył(a): wtorek, 4 stycznia 2011, 15:57
Lokalizacja: Syców

Następna strona

Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama