• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez majkel_94 » piątek, 31 października 2014, 22:25

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to cały misterny plan w pizdu, liczyłem że są ogarnięci i jakoś zgrabnie to zapakują... no nic :-( Może dojdzie w piątek i nie będzie się nikomu chciało robić procedur :D
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1020
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Malojk » piątek, 31 października 2014, 22:31

severall napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisałem co nie co w dziale z reklamacje i zwroty ale w kleje jeszcze tutaj

Na razie mam problem ze sprzedającym który upiera się że to wina programów które musiałem zainstalować i to one powodują resety a nie GPU. Szkoda tylko że już 4 osoby na xda mają podobny przypadek. Z tego co gada ta babka a dokładnie - Anna Fang, od której co nie którzy tutaj też kupili ten tablet, wynika że nie można wszystkiego instalować na nim :)
Poprosiła mnie o film z nagraniem resetów, ale zaznaczyła żebym wszystkie swoje aplikacje odinstalował i zdaje sobie sprawę że ciężko będzie to nagrać ale jako sprzedawca musi mieć taki dowód. Coś czuje że nie będzie z nią lekko . Jak myślicie otwierać spór? Kto w sporze podejmuje ostateczną decyzję ?
Wysłałem jej film z nagraniem uruchomionego programu OPENGL 3.0 , zobaczymy co powie ... założę się że zwali to na program i będzie oczekiwać żebym 24 na dobe czyhał, a nóż się zresetuje bez powodu :)

severall napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie wiem co zrobić. Z jednej strony dobry sprzęt ale boję się że przy kolejnym trafie na ten sam problem.
Malojk
AKTYWNY
 
Posty: 206
Dołączył(a): środa, 23 października 2013, 22:03

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Quis » sobota, 1 listopada 2014, 00:16

Przetestowalem swoj tablet na windowsie programem FurMark w fullhd. Wytrzymal 15 minutowy test bez wykrzaczania. Chyba trafil mi sie dobry egzemplarz.
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Malojk » środa, 5 listopada 2014, 20:55

Mam do sprzedania 5 szt. Foli ochronnych oraz etui MCDODO kolor szary do X98 air 3g .Zainteresowanych prosze pisac na priv. Sprzedaje piniewaz odsylam tablet do chin
Malojk
AKTYWNY
 
Posty: 206
Dołączył(a): środa, 23 października 2013, 22:03

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez kuda » środa, 5 listopada 2014, 22:06

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Witam
Jestem tutaj pierwszy raz i jestem też właścicielem x98 air 3G ale nie wiem czy szczęśliwym?
Niestety mam problem z Aero2. Podobno u Quis działa więc mam pytanie jak to zrobił?
Szukałem w necie, chyba wszędzie i nie znalazłem nic co by mi pomogło. Ikonka o zasięgu sieci jest, ikonka 3g też jest ale wejść na jakąkolwiek stronę się nie da.
Gdzieś wyczytałem, że to może flash player albo jakieś DNS'y ale mnie to nic nie mówi.
Quis a może ktoś jeszcze inny - czy mogę liczyć na pomoc?
Co ciekawe kiedy umieściłem kartę t-mobile ti net hula bez problemów!
kuda
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 5 listopada 2014, 21:55

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez majkel_94 » czwartek, 6 listopada 2014, 00:37

Była bajka, że trzeba sobie adres IP do captchy dodać do zakładek i z niego wbijać, bo DNSy są ustawione inne i nie działa autoprzekierowanie na captchę :P
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1020
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez kuda » czwartek, 6 listopada 2014, 01:54

Ale jaki to adres IP i jak to zrobić?
Nie jestem w tym biegły za bardzo.
kuda
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 5 listopada 2014, 21:55

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Quis » czwartek, 6 listopada 2014, 03:38

Na Androidzie wszystko się ustawia tak jak na telefonie. Tworzysz APN i tyle.
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez kuda » czwartek, 6 listopada 2014, 08:38

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Problem w tym ze wszystko jest ustawione jak nalezy. Apn jako darmowy. Korzystalem z aero juz wczesnuej i wiem jak go skonfigurowac. Sprawdzilem tez karte aero i dziala ona poprawnie na moim telefonie tj. Insignia 5. Aero w moim x98 air 3g tez chyba dziala gdyz wyswietla sie ikonka zasiegu sieci 3g, malo tego, nawet pokazuje w ustawieniach ze cos tam sobie android pobral jakies pare kilobajtow? Natomiast nie pokazuje mi sie w zadnej przegladarce captcha abym mogl wppisac kod.
kuda
 
Posty: 4
Dołączył(a): środa, 5 listopada 2014, 21:55

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez majkel_94 » czwartek, 6 listopada 2014, 11:41

A jak wlozysz do fona, wpiszesz captche i przelozysz do tableta? :P
Avatar użytkownika
majkel_94
VIP
 
Posty: 1020
Dołączył(a): czwartek, 17 lipca 2014, 13:05
Lokalizacja: Katowice
Pochwały: 18

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Quis » czwartek, 6 listopada 2014, 12:16

Ja do tabletu włożyłem kartę z wpisaną już capchą. Tak jak pisał majkel_94, był sposób że się dodawało stronkę do wpisywania capchy do zakładek. W google pewnie wszystko znajdziesz.
Quis
VIP
 
Posty: 846
Dołączył(a): czwartek, 18 lipca 2013, 11:50
Pochwały: 28

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez severall » czwartek, 6 listopada 2014, 12:41

A jak z Aero 2 pod Windowsem ?
severall
 
Posty: 38
Dołączył(a): wtorek, 7 października 2014, 14:36

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama