• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » niedziela, 14 lutego 2016, 17:19

Mirasa wgrałeś?

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ghq » czwartek, 18 lutego 2016, 00:00

Z tego linku: https://mega.nz/#F!U0QEla6L!bwmNtVsg8sOlK5kgi0t5qA!N4QHjRIB pobrałem folder Android 5.0 v7.0. W jaki sposób to wgrać? Mam to przenieść na tablet?
ghq
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:26

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » czwartek, 18 lutego 2016, 00:59

Polecałbym raczej Kitkata. Na xda szukasz tematu z androidem 4.4.4 by mirek, wybierasz pod wersję c5jx. Pobierasz folder i najprościej wgrać rom przez znajdujący się tam flash tool. Odpalasz tylko program i postępujesz zgodnie ze wskazówkami. Parę minut i gotowe. Nawet jak nie jesteś "szpecem" powinieneś spokojnie dać radę - ale jakby coś pisz.

EDIT: w pobranym folderze znajdziesz też sterowniki Intela, dobrze jest zainstalować. Ogólnie możesz na zapas poinstalować wszystko z folderu "drivers".

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ghq » niedziela, 21 lutego 2016, 01:16

Po naciśnięciu VOL + Power wyświetla się czarny ekran z komunikatem:
Kod: Zaznacz cały
Entering dnx mode. Waiting for fastboot command.

Bez pomocy nie dam rady.
ghq
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:26

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » niedziela, 21 lutego 2016, 02:00

Mogę zapytać jakim sposobem to wgrywasz? Opisz krok po kroku co idzie źle.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ghq » niedziela, 21 lutego 2016, 12:29

W Flash Tool wybieram 1.- pierwszy wariant, wyświetla się <waiting for device>. I tyle.
ghq
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:26

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » niedziela, 21 lutego 2016, 13:49

I podłączasz wtedy Teclasta do komputera i powinno ruszać dalej - komputer w ogóle tablet rozpoznaje? Potrzebne są sterowniki Intela.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ghq » niedziela, 21 lutego 2016, 22:31

Wszystko robiłem jak wcześniej i w końcu się udało.
Teraz inne pytanie. W jaki sposób wpisać captcha w Aero2- modem wewnętrzny? Teraz muszę przekładać kartę do telefonu, odblokować i sim wraca do tabletu. Tak co godzinę.
ghq
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:26

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez swiezak82 » niedziela, 21 lutego 2016, 22:41

Zainstaluj ze sklepu play aplikacje "aero2 asystent"

Wysłane z mojego 600 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1302
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 39

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Tommi » niedziela, 6 marca 2016, 01:01

Czy ktoś może mi powiedzieć jak przywrócić wyświetlanie ekranu z wyborem systemu z którym ma odpalić się tablet ?
Dzieciaki bawiły się tabletem i teraz po włączeniu ładuje się od razu android, nie mam możliwości odpalenia windy.
Tommi
 
Posty: 20
Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 00:20

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » niedziela, 6 marca 2016, 01:34

Wyłącz tablet i włącz przy pomocy kombinacji volume - i power. Ekran wyboru się pojawi, w lewym górnym rogu taka mała belka i musisz tam dać "ptaszka".

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Tommi » niedziela, 6 marca 2016, 17:33

Dzięki!
Tommi
 
Posty: 20
Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 00:20

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama