• Reklama

Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Chińskie tablety, opinie, porady, zakup

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ma4r11 » wtorek, 19 stycznia 2016, 16:01

Witam, faktycznie świeży windows 10 działa lepiej. Chociaż menu mam wrażenie brak mu tej płynności windows 8.1. Kwestie następujące świeżo po instalacji działało mi wszystko oprócz oczywiście przedniej kamerki, która nigdy mi nie działała na windows a na andku tylko na jednym romie. No ale w porządku jakiś czas po instalacji padło mi automatyczne odwracanie cały ten sensor nie działa oraz gps. Co z tym zrobić ? Mam te same co do 8.1. Reinstalacja tych samych sterowników nie pomogła. Ktoś wie co jest grane ?
ma4r11
 
Posty: 44
Dołączył(a): środa, 18 lutego 2015, 22:03
Pochwały: 1

Reklama

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ma4r11 » środa, 20 stycznia 2016, 16:51

Dobra udało mi się rozwiązać wszystkie problemy otóż istnieją specjalne sterowniki do windows 10 w tym i tą kamerkę, która u mnie nigdy nie działała ! Jak się okazuje są dwie wersje sterowników do kamery jakby to były dwa modele kamery przedniej GC2235 oraz OV2680 w tym i musiały powstać dwa różne romy dla androida obsługujące jedną i drugą wersję ja posiadam niestety rom bez tego sterownika, który nie obsługuje mojej wersji kamerki przedniej. Zaraz po zakupie kamerka działała no ale coż sflashowałem tabka bo myślałem, że rom mirka jest lepszy. Jak ktoś posiada rom stocka od 8j7 w wersji tylko dla androida to niech się odezwie ;) W każdym razie teraz na windows wszystko działa w 100 procentach.
ma4r11
 
Posty: 44
Dołączył(a): środa, 18 lutego 2015, 22:03
Pochwały: 1

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Gravis » środa, 20 stycznia 2016, 17:00

Ja posiadam M5C5 i też problem na mirkowym v7 i tylna kamera w Skype :(
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2216
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mariusz456654 » czwartek, 21 stycznia 2016, 19:25

Czy ktoś wie, jak skutecznie wykonać root w tablecie Teclast p98 4g. Próbowałem przez iROOt i nic to nie dało. Skąd pobrać TWRP dla tego tabletu?
mariusz456654
 
Posty: 15
Dołączył(a): wtorek, 22 grudnia 2015, 12:50

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Gravis » czwartek, 21 stycznia 2016, 19:28

Nie ma czegoś takiego jak TWRP dla tego tabletu to raz.
Dwa zainstaluj ROM od mirka190 i będziesz miał root w zestawie.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2216
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez swiezak82 » piątek, 22 stycznia 2016, 01:03

Pytanie kieruje do tych, którzy instalowali na tym tablecie win10. Czy jak zrobię instalke ze strony Microsoftu to będę potrzebował klucza do niego?
Czy lepiej zrobić to z tego obrazu WinPE z techtablets?
Proszę o pomoc, bo jutro chce się za to zabrać.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1302
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 39

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Flyagaric » piątek, 22 stycznia 2016, 11:28

Przecież wszytsko ci dokładnie na priva opisałem ...
Nie sr...j żarem. Miałeś zaaktywowanego Win10, będziesz miał aktywnego. Nie miałeś, nie będziesz miał - tak to działa.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2640
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez mariusz456654 » niedziela, 24 stycznia 2016, 13:14

Witam,
Mam problem z teclastem p98 4g a mianowicie bateria była słaba i tablet rozładował się sam a teraz kiedy próbuję go włączyć nie działa. Nie pomaga długie ładowanie ani reset, tylko kiedy naciskam VOL+ i przycisk włączania przez chwilę miga ekran albo wyświetla się komunikat żeby czekać na załadowanie factory mode ale dalej nic się nie dzieje. Dodam jeszcze, że komputer gowykrywa jako MT65xx preloader, ale tylko na ok 2 sekundy rozłącza się i tak w kółko. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Czy macie problem jak to naprawić, bo nie chcę zabardzo odsyłać go do sklepu.
mariusz456654
 
Posty: 15
Dołączył(a): wtorek, 22 grudnia 2015, 12:50

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Flyagaric » niedziela, 24 stycznia 2016, 17:06

swiezak82 napisał(a):Pytanie kieruje do tych, którzy instalowali na tym tablecie win10. Czy jak zrobię instalke ze strony Microsoftu to będę potrzebował klucza do niego?
Czy lepiej zrobić to z tego obrazu WinPE z techtablets?
Proszę o pomoc, bo jutro chce się za to zabrać.


Tak się złożyło, że musiałem ostatnio kilka re-installek robić i potwierdza się to - jak Win10 został raz aktywowany, to aktywacja ta jest pamiętana w chmurze Microsoftu i za każdym reinstallem odbędzie się już automatycznie. Nie masz się czego obawiać.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2640
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez swiezak82 » wtorek, 26 stycznia 2016, 12:30

Dzięki za pomoc, temat już ogarnięty. Niestety instalką zrobioną ze strony Microsoftu nie dało rady. Przy wyborze dysku do instalacji coś tam wyskakiwalo nie pamiętam już co i nie szło dalej.
Całe szczęście obraz z WinPE dał radę.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1302
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 39

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez Boomszakalaka » czwartek, 11 lutego 2016, 16:06

Wczoraj w końcu zmieniłem fabrycznego chińskiego androida na ostatniego KitKata od mirka. Przez t które dodał do paczki poszło bardzo sprawnie i szybko, myślę, że nawet ktoś kto nigdy nie wygrywał romów nie miałby problemów.

Jedynym problemem jest brak ROOTa. Aplikacje są, natomiast SuperSU pokazuje błędy i finalnie dostępu nie ma. Miał ktoś może taką sytuację? Sam poszukam i może coś ogarnę, w razie czego podam rozwiązanie - jednak jeśli ktoś ma jakieś pomysły to zapraszam ;-)

Edit: Kingo ROOT załatwił sprawę. Po podłączeniu Teclasta wystarczy wybrać "Root again" a później odpalić SuperSU i pobrać binaria.

Tapnięte zet dwójką
Boomszakalaka
AKTYWNY
 
Posty: 272
Dołączył(a): niedziela, 3 czerwca 2012, 20:05
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 15

Re: Teclast x98 air 3G VS teclast P98 air

Postprzez ghq » niedziela, 14 lutego 2016, 16:38

Kupiłem Teclasta model c5j8 z najnowszymi aktualizacjami. Jak go teraz zrootować?
ghq
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do TABLETY



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama