• Reklama

Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Smartfon Meizu MX4, Meizu MX4 PRO, MUIZU MX5
Opinie, testy, recenzje, ROM, Root

Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » poniedziałek, 11 lipca 2016, 22:30

Cześć,

mam takie nietypowe zagadnienie dla speców do Flyme. Próbowałem mnóstwa programów, grzebałem w plikach systemowych, wywalałem EPO.DAT, LOCATION.DAT i nie mogę sprawić tego żeby sygnał GPS był tak marnej jakości, że nie nawiąże połączenia z satelitami. PO wyrzuceniu wyżej wspomnianych plików i tak zostają dociągnięte kiedy mam włączony Internet. To jest jakaś masakra, na wszystkich fonach łatwo udupić GPS, a tutaj nie da rady totalnie. Jedyny sposób to zaszyć się gdzieś pod ziemią i wtedy GPS nie sięgnie...

Także może wiecie jak to rozwiązać? Zależy mi na tym żeby moduł GPS był włączony, ale żeby nie dawał rady nawiązać łączności z satelitami. Roota mam, mam Xposed, może coś uda Wam się wymyślić :)
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Dablju » poniedziałek, 11 lipca 2016, 23:53

Może po prostu zabrać uprawnienia aplikacjom do korzystania z GPS? ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » wtorek, 12 lipca 2016, 09:05

Niestety, o to mi tez nie chodzi, bo aplikacja wtedy traktuje jakby moduł gps byl wyłączony.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez ddr » wtorek, 12 lipca 2016, 10:23

Można poznać cel?
Usuń antenę gps.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Marrik » wtorek, 12 lipca 2016, 15:32

Sam jestem ciekaw po co Ci GPS, który nie działa?
To jest chyba pierwszy temat gdzie użytkownik narzeka a zbyt dobrze działający GPS:)

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Marrik
 
Posty: 36
Dołączył(a): środa, 16 grudnia 2015, 18:14
Pochwały: 2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez rafalpolo » wtorek, 12 lipca 2016, 16:16

Amplify z xposed? Ustawisz kosmiczne wartości przy wszelkim lokalizowaniu czy gps. Ja sobie tak omyłkowo zablokowalem gps, a tutaj może się przyda jak wyjdzie. Blokada gps podejrzewam do pracy, niektóre zawody muszą pozwolić się śledzić.

Wysłane z Tapatalka
Avatar użytkownika
rafalpolo
 
Posty: 18
Dołączył(a): poniedziałek, 13 czerwca 2016, 00:54

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » wtorek, 12 lipca 2016, 17:44

Amplify nie ogarniam, chyba nie o to mi chodzi :D Póki co zrobiłem programem Automate prosty skrypt, który włącza GPS i po 3 sekundach wyłącza i za mniej niż ułamek sekundy włącza, przez co w miarę osiągnąłem efekt nienawiązywania połączenia z satelitami xD

Pytacie po co? Po prostu pewna aplikacja wymaga lokalizacji, a ja ją fałszuje i przez Mock Location się nie udaje, bo ona to wykrywa. Korzystam z Fake GPS i gdy ustawie tam swoją fałszywą lokalizacje to jest okej dopóki mój GPS nie złapie satelit, bo wtedy zaczyna się wariactwo i nakłada się lokalizacja z satelit oraz z fakeGPS w związku z tym zaliczam teleporty :)
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez ddr » wtorek, 12 lipca 2016, 17:52

A w ustawieniach deweloperskich przestawiłeś na pozorowanie lokalizacji? Chociaż pewnie bez tego ten fakegps by nie ruszył.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » wtorek, 12 lipca 2016, 18:54

Napisałem Mock Location = pozorowanie lokalizacji, ale to nie działa, bo apka jest za mądra w związku z czym, nie mogę tego używać. Fake GPS daje możliwość fakeowania pozycji przez roota, bez potrzeby włączania pozorowania.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Dablju » wtorek, 12 lipca 2016, 19:27

Przyznaj się, grasz w Pokemon GO :)
Dablju
VIP
 
Posty: 963
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Flyagaric » wtorek, 12 lipca 2016, 20:21

@up
Hahahahahaha - niby offtop, ale w jakim stylu :D
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2615
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » wtorek, 12 lipca 2016, 20:33

@Dablju, no nie chciałem tak od razu wyjść na świnie xDDD
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 375
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 13:09
Pochwały: 43


Powrót do MEIZU



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama