• Reklama

Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Smartfon Meizu MX4, Meizu MX4 PRO, MUIZU MX5
Opinie, testy, recenzje, ROM, Root

Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » 11 lip 2016, o 22:30

Cześć,

mam takie nietypowe zagadnienie dla speców do Flyme. Próbowałem mnóstwa programów, grzebałem w plikach systemowych, wywalałem EPO.DAT, LOCATION.DAT i nie mogę sprawić tego żeby sygnał GPS był tak marnej jakości, że nie nawiąże połączenia z satelitami. PO wyrzuceniu wyżej wspomnianych plików i tak zostają dociągnięte kiedy mam włączony Internet. To jest jakaś masakra, na wszystkich fonach łatwo udupić GPS, a tutaj nie da rady totalnie. Jedyny sposób to zaszyć się gdzieś pod ziemią i wtedy GPS nie sięgnie...

Także może wiecie jak to rozwiązać? Zależy mi na tym żeby moduł GPS był włączony, ale żeby nie dawał rady nawiązać łączności z satelitami. Roota mam, mam Xposed, może coś uda Wam się wymyślić :)
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Reklama

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Dablju » 11 lip 2016, o 23:53

Może po prostu zabrać uprawnienia aplikacjom do korzystania z GPS? ;)
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » 12 lip 2016, o 09:05

Niestety, o to mi tez nie chodzi, bo aplikacja wtedy traktuje jakby moduł gps byl wyłączony.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez ddr » 12 lip 2016, o 10:23

Można poznać cel?
Usuń antenę gps.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Marrik » 12 lip 2016, o 15:32

Sam jestem ciekaw po co Ci GPS, który nie działa?
To jest chyba pierwszy temat gdzie użytkownik narzeka a zbyt dobrze działający GPS:)

Wysłane z mojego m2 przy użyciu Tapatalka
Marrik
 
Posty: 33
Dołączył(a): 16 gru 2015, o 18:14
Pochwały: 2
Telefon:: Meizu m2
ROM: stock

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez rafalpolo » 12 lip 2016, o 16:16

Amplify z xposed? Ustawisz kosmiczne wartości przy wszelkim lokalizowaniu czy gps. Ja sobie tak omyłkowo zablokowalem gps, a tutaj może się przyda jak wyjdzie. Blokada gps podejrzewam do pracy, niektóre zawody muszą pozwolić się śledzić.

Wysłane z Tapatalka
Avatar użytkownika
rafalpolo
 
Posty: 22
Dołączył(a): 13 cze 2016, o 00:54

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » 12 lip 2016, o 17:44

Amplify nie ogarniam, chyba nie o to mi chodzi :D Póki co zrobiłem programem Automate prosty skrypt, który włącza GPS i po 3 sekundach wyłącza i za mniej niż ułamek sekundy włącza, przez co w miarę osiągnąłem efekt nienawiązywania połączenia z satelitami xD

Pytacie po co? Po prostu pewna aplikacja wymaga lokalizacji, a ja ją fałszuje i przez Mock Location się nie udaje, bo ona to wykrywa. Korzystam z Fake GPS i gdy ustawie tam swoją fałszywą lokalizacje to jest okej dopóki mój GPS nie złapie satelit, bo wtedy zaczyna się wariactwo i nakłada się lokalizacja z satelit oraz z fakeGPS w związku z tym zaliczam teleporty :)
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez ddr » 12 lip 2016, o 17:52

A w ustawieniach deweloperskich przestawiłeś na pozorowanie lokalizacji? Chociaż pewnie bez tego ten fakegps by nie ruszył.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » 12 lip 2016, o 18:54

Napisałem Mock Location = pozorowanie lokalizacji, ale to nie działa, bo apka jest za mądra w związku z czym, nie mogę tego używać. Fake GPS daje możliwość fakeowania pozycji przez roota, bez potrzeby włączania pozorowania.
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Dablju » 12 lip 2016, o 19:27

Przyznaj się, grasz w Pokemon GO :)
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez Flyagaric » 12 lip 2016, o 20:21

@up
Hahahahahaha - niby offtop, ale w jakim stylu :D
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 3467
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 112
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Re: Sygnał GPS Flyme - jak zgubić?

Postprzez sebuli » 12 lip 2016, o 20:33

@Dablju, no nie chciałem tak od razu wyjść na świnie xDDD
sebuli
AKTYWNY
 
Posty: 372
Dołączył(a): 26 sie 2015, o 13:09
Pochwały: 43
Telefon:: Meizu M2


Powrót do MEIZU



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama