• Reklama

Star Z2 hd mini recenzja

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez mekti » czwartek, 8 maja 2014, 18:36

Witam i przepraszam za brak pl liter jednakze nie obsluguje ich sprzet moj.
KIedy zakupilem: tel kupilem w zeszlym tygodniu w srode, w piatek przed 14 byl juz u mnie w rekach.
Za szybkosc zaplacilem dodatkowo, DHL w cenie 45 zl byl wiec skorzystac warto bylo i choc vat ekstra narzucili, niewysoki byl on bowiem wyniosl tylko 20 zl.
-chinczyk zadeklarowal gift w cenie 35 dol .
Co w paczce bylo: niewiele...
Dwie baterie, jedna zapakowana w telefon.
Kabel usb, ladowarka oraz angielska przejsciowka
smart cover
sluchawki-od razu ie dzialajaca lewa :-P
instrukcja obslugi w jezyku angielskim.

Wad pare telefon obecnie ma, najwaziejsze to-
Dosc dlugi czas wybudzania ekranu po wcisnieciu power, czasem kilka sekun trzeba czekac
Smart cover robi wrazenie, jednak pomimo zwiekszenia czulosci dotyku trzeba bardzooo sie nameczyc aby cokolwiek wlaczyc.
Bateria nie ma na pewno zadeklarowanej pojemnosci.
Wiecej jeszcze nie znalazlem, byc moze wyjdzie cos w trakcie uzytkowania, wtedy opisze wiecej
https://app.box.com/s/pfwhzu1pr786b1oola0y
https://app.box.com/s/f3lloy094d7uxjfb3f26
https://app.box.com/s/maml4arkedbga0830trl
https://app.box.com/s/qlhpezqbuum99xtgxq48g
https://app.box.com/s/2bzc23jh7ewdho6dzgn1
https://app.box.com/s/snkap3vx3j4qelq2cy2b

Telefon w uzytkowaniu bardzo szybki, zadnych zaciec, spowolnnien. Wszystkie aplikacje dzialaja bezproblemowo.
Gry- nie testowalem za wiele jednakze GTA, nfs most wanted, dead space dzialaj idealnie wiec podejrzewam,ze wiekszosc tytulow bedzie dzialala.

Gps jest zdecydowanie lepszy niz w mym ostatnim telefonie z mtk6589 :-P . Korzystam z sygic , ktory to po wlaczeniu w 7 sekund znalazl satelity.
Testowalem jeszcze automape , takze po kilku sekudach znalazla sygnal. Ogolnie nie ma problemu z sygalem, na trasach nie gubi sygnalu.

Zdjecia i filmy-wg antutu i inf od sprzedawcy to 13 i 5 mpx . Rzeczywista wartosc to -tyl 8 mpx a przod 2...choc moze byc 3,2 mpx bowiem przy korzystaniu z video call czy skype jakosc jest bardzo dobra.
Zdjecia robioe w ciagu dnia sa dobre, czasem nawet bardzo dobre. WIeczorem i w nocy jakosc drastycznie spada,moge rzec ...kicha straszna..
Co do filmow nie moge sie wypowiedziec -jeszcze nic nie krecilem, moze na dniach uda sie mi wykonac jakis przykladowy filmik oraz zdjec pare i wrzuce tu.

Telefon ma funkcje aktualizacji ota jednak nie znajdziemy jej nigdzie w opcjach- podczas uruchomienia telefonu po kilku niach zauwazylem napis system is updated...
Zastanawia mnie brak jakichkolwiek informacji nt tego telefonu na forach xda czy zadnych romow na needrom.Chetnie bym potestowal cos innego..

Jak sami widzicie , w antutu ma 27 tysiecy co jest zastanawiajace dla mnie bowiem w dniu zakupu na tym samym benchmarku telefon wyciagal poad 28 tysiecy..?
Jakies pytania-pisac.
Pozdrawiam zaloge telchina.pl

Autor postu otrzymał pochwałę
mekti
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 14 czerwca 2013, 17:17
Lokalizacja: UK
Pochwały: 1

Reklama

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez lobuz » niedziela, 11 maja 2014, 11:13

Witam,
czy mógłbyś napisać ile ten fon ma RAMu, bo w opisach występują chyba dwa egzemplarze z 1 Gb i 2 GB pamięci Ram. Sam zastanawiam się nad tym modelem, aczkolwiek faktycznie bardzo mało jest o nim informacji, ewentualnie brałem pod uwagę DOOGEE DG550.

No i takie pytanie czysto techniczne, skąd go konkretnie zamawiałeś, czy mógłbyś wrzucić linka, bo z tego co oglądałem oferty na Ali - to jakieś słabe te komentarze mieli sprzedawcy oferujący ten model. Czy jak UC odezwał się w kwestii VAT chcieli od Ciebie jakieś dodatkowe dokumenty (ile trwała cała procedura z nimi, czy DHL skasował Cię za "zrobienie papierów" i ile, no i jaki UC miał przyjemność Ciebie obsłużyć?). Jak wygląda ekran, czy rzeczywiście FHD i co z tą baterią jaka jest faktyczna pojemność i ile wytrzymuje przy normalnym użytkowaniu?

Pozdrawiam
lobuz
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 18 maja 2013, 18:57
Lokalizacja: gadki

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez mekti » niedziela, 11 maja 2014, 16:23

Witam.
Sorrki ,ze dopiero teraz ale jakis zmutowany wirus grypy mnie powalil na kilka dni.
Wiec tak-podaje linka do sklepu, sprzedawca bardzo uprzejmy,przez te kilka dni kontakt byl caly czas, zadnego problemu-98 procent pozytywnych komentarzy. http://www.aliexpress.com/store/300195

Telefon jaki wybralem ma 2 giga ramu,ale widzialem tez wersje z 1..do tego niby 8 giga rom ale w praktyce mamy 5,100 mb na apki i dane,ja zanlazlem na ebay karte sandiska klasa 10 32 gb za 14 f -70 zl i nie mam problemu z miejscem a szybkosc wiecej niz dobra/
Co do przesylki...Nie ,,nikt nie chcial zadnych dokumentow , dostalem sms-a z dhl abym oplacil podatek w wysokosci 3,60f i od razu linka do strony gdzie to moge zrobic od razu. To wszystko. Nic wiecej nie chcieli, zadnych info czy pieniedzy, a paczka nie byla otwierana bowiem chinczyk tak zatasmowal te pudelka ,ze nawet ja mialem problem to otworzyc..
Ekran nie jest fullHD tylko HD za to bardzo dobra jakosc, zarowno katy jak i nasycenie kolorow bardzo dobre. Doskonala widocznosc przy ustawieniu na 1/3 jasnosci.
Bateria... Trudno mi wypowiedziec sie bo mam dwie baterie i juz zauwazylem,ze jedna wytrzymuje zdecydowanie dluzej. Czym to spowodowane, nie wiem.
Jedak dzis telefon podlaczylem do ladowarki ok 12 majac 12 procen bateri jeszcze od ostatniego ladowania ktore bylo w piatek rano. Piatek net w pracy, wiadomosci i wiadomo tel. Dzien dobrego uzytkowania spokojnie wytrzyma ,jesli nie katujemy fona grami dwa ,3 dni luzno.
Pozdrawiam
mekti
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 14 czerwca 2013, 17:17
Lokalizacja: UK
Pochwały: 1

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez lobuz » poniedziałek, 12 maja 2014, 11:25

A ty kolego zamawiałeś do Polski? Pytam bo w opisie masz UK?
lobuz
 
Posty: 10
Dołączył(a): sobota, 18 maja 2013, 18:57
Lokalizacja: gadki

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez mekti » wtorek, 20 maja 2014, 17:08

Sorrki, wlasnie z wakacji wrocilem.Oczywiscie,ze z Angli. Jak na razie telefon nie zaliczyl zadnej wpadki choc glosnik jest...jakby to powiedziec nie za dobrej jakosci. pozdrawiam
mekti
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 14 czerwca 2013, 17:17
Lokalizacja: UK
Pochwały: 1

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez sait22 » piątek, 23 maja 2014, 00:56

Moglbys wrzucic jakies fotki zrobione tym tel ?
sait22
 
Posty: 10
Dołączył(a): czwartek, 8 maja 2014, 12:23
Pochwały: 1

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez bartazzz » poniedziałek, 2 czerwca 2014, 15:27

Obrazek
Obrazek
Obrazek
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5048
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez szymon_rysiu » wtorek, 4 listopada 2014, 12:44

Trochę wykopki zrobię. Jak tam się sprawuje nadal ten telefon???
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez bartazzz » wtorek, 4 listopada 2014, 12:46

ciężko powiedzieć bo go nie mam :D
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5048
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez szymon_rysiu » wtorek, 4 listopada 2014, 13:59

bartazzz napisał(a):ciężko powiedzieć bo go nie mam :D

Długo się nim bawiłeś czy od razu go sprzedałeś po recenzj??
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Star Z2 hd mini recenzja

Postprzez bartazzz » wtorek, 4 listopada 2014, 14:01

od razu. Być może nabywca się odezwie i powie coś więcej w temacie
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5048
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama