• Reklama

Star X18i

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

Postprzez gladauruth » środa, 2 stycznia 2013, 18:29

Szczeże Ci powiem ze mocno nie szalalem z ROMami i RECOVERY na tym telu znalazlem pare forum na temat tego fona jednak jedyny ROM i RECOVERY z jakiego jestem zadowolony jest to oryginalny ROM z LT18I (x18i 2.3.4 juz zrootowany tylko wgrac) z jakiejs rosyjskiej stronki tlumaczylem to wszystko jakos jakos na polski jazyk i no i jakos sie udalo jesli chcesz sprawdzic jak to probowalem robic to daj znac z checia w wolnej chwili pomoge czy to na skype czy w jakikolwiek inny sposob zeby bylo szybko i zrozumiale.
Poki co odsyłam do ow forum na temat tego tela---->[hide] http://forum.china-iphone.ru/viewtopic. ... 4&start=20
Jak cos to pisz.[/hide]
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano środa, 2 stycznia 2013, 18:56 przez gladauruth, łącznie edytowano 1 raz
gladauruth
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:32
Lokalizacja: BP

Reklama

en.001phone.cn=

Czy warto kupic x18

Postprzez adamss6411 » czwartek, 3 stycznia 2013, 19:52

Witam . Panowie czy warto ten telefon kupic ?
adamss6411
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 30 grudnia 2012, 05:08
Lokalizacja: Slask

Postprzez gladauruth » czwartek, 3 stycznia 2013, 23:37

Witam witam!
Jeśli chcesz dobrze wydać pieniądze zaznaczmy tutaj niewielkie pieniądze w stosunku do jakości i możliwości tego tel to jak najbardziej ja tutaj mogę polecić ten właśnie model jeśli chcesz usłyszeć jakieś konkrety to z chęcią odpowiem na pytania.
Pozdrawiam.
gladauruth
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:32
Lokalizacja: BP

Postprzez wlodek55 » sobota, 5 stycznia 2013, 00:12

Witam.
Lubiąc gadżety używałem już: ETEN X500 i Mio A502 (Windows Mobile), Nokia E52 (symbian), Samsung spica I5700 (Android). Ponad miesiąc temu na Allegro kupiłem od bardzo uczciwego człowieka używany Star x18i.
Moim zdaniem ten telefon przebija moje poprzednie modele. Rozdzielczość ekranu jak w wysokich modelach. Ma swoje dwie wady. Pierwsza to to że nie współpracuje z kartami AREO2. Druga że w dobie telewizji DVBT ma niepotrzebnie odbiornik TV analogowy.
Reszta wspaniała. Mimo że nie udało mi się do zrootować... Dziękuję koledze "gladauruth" za oferowana pomoc. Skorzystam ale na spokojnie. Jak będę miał więcej czasu. Ale z góry dziękuję.
Co do baterii. Przyzwyczaiłem się codziennie podłączać fona do kompa. Służy mi jako pendrive. Nie miałem kłopotów by raptownie było brak energii. Bierze statystycznie tyle co inne markowe. GPS - ładnie chodzi. Szybko szuka fix-a.
Osobiście jestem BAAAAARDZO zadowolony...
wlodek55
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 9 listopada 2012, 01:05
Lokalizacja: Łódź

Postprzez djalan » sobota, 5 stycznia 2013, 10:17

@gladauruth

Niema czegos takiego jak zrotowany Room
Roota i Cwm robi sie tylko raz w telefonie i nie ma tu nic do gadania room
Chyba ze wgrasz spowrotem orginalny room wtedy rootujesz ponownie telefon


@wlodek55

Piszesz ze nieudalo ci sie zrootowac telefonu No nie udalo sie dlatego
ze posiadasz wersje Androida 4.0.1 a ty robiles to sposoben na Andka 2.3.6 a to duza roznica
Wejdz na strone znanego Polskiego forum o androidzie i w zakladce do SE Xperia znajdziesz
paczke do roota i cwm Badz sciagnij ta paczke
[hide]
DooMLoRD_v1_Xperia-2011-ICS-ROOT-emu-busybox-su.zip[/hide]
Ostatnio edytowano sobota, 5 stycznia 2013, 12:21 przez djalan, łącznie edytowano 1 raz
djalan
 
Posty: 8
Dołączył(a): niedziela, 14 października 2012, 09:01
Lokalizacja: Polska

Postprzez marx » sobota, 5 stycznia 2013, 12:23

No fajnie by było jak by ktoś takie paczki niezbędnych plików umieścił na tym forum lub przynajmniej linki do nich :)
marx
Administrator
 
Posty: 5987
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez gladauruth » sobota, 5 stycznia 2013, 22:11

Witam ponownie!
Chciałem tutaj dodać że może i nie ma zrootowanego Rooma czy Roomu jednak grzebiąc i grzebiąc znalazłem Room (ponoć oryginalny bo tak podaje autor tego postu/a z ów ruskiego forum) i po wgraniu go sp flash toolem nie musiałem się już bawić w rootowanie tego modelu gdyż wszystko już gotowiutkie było zrobione (superuser i usunięte chińskie pierdulkowate aplikacje). Spokojnie bez żadnych problemów wgrywałem aplikacje wymagające roota (np. titanium backup czy luckypatcher), także nie wiem kto tu miał racje. Jednakże jeśli potrzebna będzie pomoc walcie śmiało do mnie zapodam forum z którego korzystałem( trochę nie namęczyłem żeby to wszystko potłumaczyć) i niezbędne paczki i programy.
Pozdrawiam.
gladauruth
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:32
Lokalizacja: BP

Postprzez djalan » sobota, 5 stycznia 2013, 23:54

gladauruth napisał(a):Witam ponownie!
Chciałem tutaj dodać że może i nie ma zrootowanego Rooma czy Roomu jednak grzebiąc i grzebiąc znalazłem Room (ponoć oryginalny bo tak podaje autor tego postu/a z ów ruskiego forum) i po wgraniu go sp flash toolem nie musiałem się już bawić w rootowanie tego modelu gdyż wszystko już gotowiutkie było zrobione (superuser i usunięte chińskie pierdulkowate aplikacje). Spokojnie bez żadnych problemów wgrywałem aplikacje wymagające roota (np. titanium backup czy luckypatcher), także nie wiem kto tu miał racje. Jednakże jeśli potrzebna będzie pomoc walcie śmiało do mnie zapodam forum z którego korzystałem( trochę nie namęczyłem żeby to wszystko potłumaczyć) i niezbędne paczki i programy.
Pozdrawiam.


Widzisz kolego sam piszesz ze wszystko bylo gotowe chinskie Pier***e usuniete itd Czyli wgrales zmodyfikowany room Ot gotowa paczka pod flash toola z forum China-iPhone.Ru Co do tego ze jest juz apka superuser to wcale sie nie dziwie bo jak miales juz zrootowany telefon to co bys niewgral to i tak ta apka bedzie i pewnie albo ponoc masz takie

CWM

Obrazek

Ponoc a napewno to duza roznica Watpie w to by producent telefonu wypuscil room z uprawnieniami roota by zwykly uzytkownik telefonu mial mozliwosci ingerencji w oprogramowanie usowanie chinskich apek itd itp Ta kwestja jest niemozliwa



Pozdrawiam
djalan
 
Posty: 8
Dołączył(a): niedziela, 14 października 2012, 09:01
Lokalizacja: Polska

Postprzez gladauruth » niedziela, 6 stycznia 2013, 00:16

Bardzo podobne jednak recovery mam zupelne inne od tego ktore zamiesciles w swoim poscie. Nie watpie w to co mowisz bo sie tez zastanawialem nad tym jak mozliwe moze byc root juz na roomie jednakze odwoluje sie caly czas do odpowiedzi na ow ruskim forum autor postu zapewnia ze jest to oryginalny room wyciagniety z LT18I (x18i) pod nastepującą plyte glowna e1102_v73_jbl1, poza tym nic wiecej nie dodaje. Recovery mam akurat inne ale rzecz jasna nie stockowy recovery tylko wgrywany z HTC dokladnie taki (tez pod ta plyte glowna)---> 592zn.com_recovery_LT18i_v2_MT6573 (V2). I oczywiscie root nie byl robiony ani przed wgraniem ani po wgraniu nawet nie podejmowalem sie takiej proby.
gladauruth
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:32
Lokalizacja: BP

Postprzez wlodek55 » niedziela, 6 stycznia 2013, 13:47

Kolego @djalan.
Zgodnie z Twoją podpowiedzią ściągnąłem plik do jakiego dałeś link w swoim poście.
Rozpakowałem do Nowego Folderu na Pulpicie. Otrzymałem plik RUNME - plik wsadowy windows, oraz folder FILES a w nim różne programy, rozszerzenia i superuser.apk...
Podłączyłem telefon do komputera. Komputer wykrył prawidłowo telefon. Kliknąłem na plik RUNME i wyskoczyła czarna ramka a w niej teksty które kończyły się linią by wcisnąć dowolny klawisz. Zrobiłem to. W ramce przesuwały się różne wiersze. Telefon dwukrotnie się restartował i... w dalszym ciągu nic... PO włączeniu telefony poprzez głoścniej+ i włącz telefon mam na ekranie to samo co poprzednio już opisałem.
Lecę dalej szperać - może coś znajdę..
Włodek55
wlodek55
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 9 listopada 2012, 01:05
Lokalizacja: Łódź

Postprzez djalan » niedziela, 6 stycznia 2013, 14:09

To znaczy ????
Niemasz roota ?? Albo masz roota i masz stockowe recovery Napisz dokladnie co chinczyka boli :-D

A tu masz inna paczke do roota

[hide]40root.rar[/hide]
Ostatnio edytowano niedziela, 6 stycznia 2013, 16:21 przez djalan, łącznie edytowano 1 raz
djalan
 
Posty: 8
Dołączył(a): niedziela, 14 października 2012, 09:01
Lokalizacja: Polska

Postprzez gladauruth » niedziela, 6 stycznia 2013, 23:54

Wlodek55

Słuchaj Włodku jeżeli chcesz zrobić tylko roota (narazie) to na tym blogu masz opisane co trzeba po kolei zrobić. Podejrzewam ze nie masz wgranego jeszcze recovery także tutaj masz linka jak to dokładnie zrobić oraz potrzebne programy do tego zabiegu (niestety w języku ang. jakby coś było nie jasne pisz) --->[hide] http://wapgator.co.de/blog/list.php?id=15. [/hide]
Po wgraniu już nowego recovery przetestuj czy działa wciskając power i głośnik "+" naraz. Jeżeli śmiga to teraz wystarczy zflashowac superuser.apk a tą czynność masz opisaną tutaj --->[hide] http://wapgator.co.de/blog/list.php?id=5[/hide] .
I to by było na tyle po wykonaniu ww czynności masz roota na swoim x18I. Sam sprawdziłem ten sposób (android 4.0.1 sposób jest ponoć na 2.3.6 na innych działa tez) i potwierdzam jego działanie.

Pozdrawiam.

P.S zachęcam do przestudiowania również tego blogu ciekawe fanty możesz tam znaleźć [hide](http://wapgator.co.de/blog/index.php).[/hide]
Ostatnio edytowano poniedziałek, 7 stycznia 2013, 00:10 przez gladauruth, łącznie edytowano 1 raz
gladauruth
 
Posty: 15
Dołączył(a): poniedziałek, 19 listopada 2012, 23:32
Lokalizacja: BP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama