• Reklama

[Recenzja] Star x10

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Postprzez Elfelins » środa, 8 grudnia 2010, 13:56

nie wiem na czym polega problem ale kupiłam sobie dodatkowo starter gadu gadu jako drugą karte sim i też nie mogę skonfigurować...próbowałam coś tam ręcznie ale to chyba jak dla mnie zbyt skomplikowane żeby to szukać;/
Elfelins
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 6 grudnia 2010, 22:33
Lokalizacja: z neta

Reklama

Postprzez Darekkk » środa, 8 grudnia 2010, 23:27

u mnie wszystko działa, zależy od chińczyka widocznie ten który robił twoj telefon dostał za mało ryżu...
Darekkk
 
Posty: 10
Dołączył(a): poniedziałek, 25 października 2010, 20:20
Lokalizacja: jestem ?

Postprzez DJWojtala » wtorek, 21 grudnia 2010, 12:06

na moim telefonie po 5 dniach wyskoczył na szerokości biały pasek o gr. około 0,3 mm . I chyba nie można go usunąć czy może ktoś może pomóc?
Po drugie jestem w sieci Orange nie moge ustawić wysylania mmsów, e-maili, połączebnia z Internetem, opera mini się nie uruchamia i
DJWojtala
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 13:10
Lokalizacja: mazury

Postprzez Koron » wtorek, 21 grudnia 2010, 13:15

Konfiguracja wap i mms, opisane na forum. Biały pasek? albo przywróć ustawienia fabryczne co wątpię że pomoże, albo do wymiany lcd.
Avatar użytkownika
Koron
 
Posty: 123
Dołączył(a): czwartek, 11 marca 2010, 20:14

Postprzez Makesz » wtorek, 21 grudnia 2010, 15:55

DJWojtala napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Też mam Orange. Żeby działały mms-y wysłałem sms-a konfiguracyjnego wybierając telefon Samsung Avila. Bez problemu wszystko działa.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez DJWojtala » środa, 22 grudnia 2010, 09:32

Dziękuję Makesz ustawienia mms-ów pomogło.
Jeszcze mam pytanie co do białego paska w telefonie czy ktoś miał podobny problem i czy potrafił z tym poradzić.
Bo jeśli czeka mnie wymiana wyświetlacza to czy w ogole w tych telefonach można wymienić, bardziej chodzi mi oto skąd taki wyświetlacz wziąć?
Proszę o pomoc
DJWojtala
 
Posty: 7
Dołączył(a): poniedziałek, 20 grudnia 2010, 13:10
Lokalizacja: mazury

Postprzez Elfelins » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 15:40

ja niestety nadal nie mogę skonfigurować telefonu w play, owszem dostaję smsa z konfiguracją ale zacina się i właściwie efekt tego żaden...
Elfelins
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 6 grudnia 2010, 22:33
Lokalizacja: z neta

Postprzez Koron » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:05

Automatyczna konfiguracja na inny telefon bądź konfiguracja ręczna...
Avatar użytkownika
Koron
 
Posty: 123
Dołączył(a): czwartek, 11 marca 2010, 20:14

Postprzez HubertG » poniedziałek, 27 grudnia 2010, 16:26

Może trochę pomogę z MMS-ami (ustawienie i nazwy opcji z F035)
Wchodzimy w MMS i
MMS setting:
Profiles i wybieramy jakiś nieużywany przez nas
Profile name – dowolna – pamiętajmy aby go później zrobić aktywnym
MMSC address – http://10.10.28.164/mms/wapenc
Data Account – PLAY MMS – dopiero skonfigurujemy w Services
Connection type – http
Use Proxy – YES
Proxy address - 010.010.025.005
Proxy port - 8080
User name - PUSTE
Passowrd – PUSTE

Przechodzimy w Services
Data Account
GPRS
Wybieramy dowolny niepotrzebny profil i nazywamy go PLAY MMS (bo tam mamy w MMS setting)
APN – MMS
User name - PUSTE
Passowrd – PUSTE
DNS-y bez zmian
U mnie z takimi działa
WAP-u nie konfigurowałem bo używam z pierwszej karty (ERA)

Mam nadzieję że troche pomogłem.
Parametry opisuje w wersji angielskiej ponieważ spolszczenia mogą się różnić.
Pozdrawiam
HubertG
 
Posty: 16
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 17:49
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Elfelins » wtorek, 28 grudnia 2010, 16:35

Dziękuję za fatygę ale niestety ja mam chyba walnięty telefon...wpisałam wszystko jak należy ale i tak przy wysyłaniu mmsa występuje jakiś błąd i chyba dam sobie spokój...;/ przecież nie można mieć wszystkiego...
Elfelins
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 6 grudnia 2010, 22:33
Lokalizacja: z neta

Postprzez thejestergirl43 » niedziela, 9 stycznia 2011, 23:10

czy wie ktos moze jak zmienic dzwonki dla numerow zastrzezonych w x10? pomimo profilu calkowicie wyciszonego kiedy dzwoni do mnie ktos z zastrzezonym numerem pojawia sie glos a jednak to przeszkadza
thejestergirl43
 
Posty: 6
Dołączył(a): poniedziałek, 15 listopada 2010, 21:49
Lokalizacja: katowice

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama