• Reklama

STAR x10 Od Środka

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

STAR x10 Od Środka

Postprzez Mery33 » poniedziałek, 21 lutego 2011, 19:15

Witam

Mam kilka pytań odnośnie tel STAR X10..
W jaki sposób dobrać się do menu?? ale tak konkretnie by można wypierniczyć zainstalowane
aplikacje JAVA, poprawić język, dodać/usunąć ikonki (skróty) bezpośrednio do/z menu??
Jest jakiś program.. wiem o programie "china editor" czy tym się da coś takiego zrobić?
Jaki kabel trzeba.. wie ktoś jak to zrobić?

//zauważyłem nie wiem czy dobrze że uruchamiając aparat fotograficzny
obraz jest całkiem niezły po zrobieniu zdjęcia jakość wiele gorsza a parametry są na maxa
czy to przypadkiem nie jest wina oprogramowania że takiej kiepskiej jakości zdjęcia wychodzą?
u mnie max to 640x480
Mery33
 
Posty: 3
Dołączył(a): poniedziałek, 31 stycznia 2011, 09:39
Lokalizacja: rzeszow

Reklama

Postprzez zioq3k » niedziela, 25 września 2011, 19:41

Witam!

Potrzebny jest np Spiderman Box lecz taki box kosztuje ponad 500 zł a więc jeżeli nie otwierasz serwisu to się raczej nie opłaca :)


Pzdr
Avatar użytkownika
zioq3k
 
Posty: 55
Dołączył(a): sobota, 4 grudnia 2010, 20:22
Lokalizacja: Zielona Góra

Moje wrażenia z obsługi Star X10 TV

Postprzez trener » piątek, 9 marca 2012, 13:33

Postanowiłem podzielić się swoimi wrażeniami z pracy na tym telefonie.
1. bardzo poręczny i ładnie wykonany
2. wpisywanie SMS oceniam na 4
3. MMS - nie udało mi się skonfigurować możliwości wysyłania i odbioru
4. TV analogowa - w przyszłym roku w Polsce mają wyłączyć. Odbiera jako tako
5. radio - fajnie, że jest. Bardzo głośne
6. Jak chcesz korzystać z GPS, to kup sobie lepiej normalnego GPS
7. Słuchawki wyrzuć od razu do śmietnika i kup sobie jakieś inne. Są bardzo słabej jakości i bardzo cicho grają. Na słuchawkach od samsunga jest extra.
8. menu polskie - widać, że Chińczyk tłumaczył :) 70% po polsku 30% po angielsku
9. dużo dostępnych programów w Javie
10. na krawędziach ekranu dotyk nie zawsze zaskakuje za pierwszym razem
11. zasięg oceniam na 3+. Ponoć to normalne przy dual sim
12. aparat fotograficzny i kamera to jakiś żart. Wstyd takie zdjęcia lub film komuś pokazać.
Polecam zakup osobom takim jak ja, które oczekiwały jedynie ładnego smartfona z dual sim i ipodem.
trener
 
Posty: 1
Dołączył(a): piątek, 24 lutego 2012, 15:23
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez piotrek2652 » wtorek, 24 kwietnia 2012, 03:24

Witam, jak w temacie jestem posiadaczem chińskiego telefonu Star X10 (coś al'a SE Xperia X10, soft al'a android). Wersja z GPS, TV, WIFI. Problem tkwi w tym, iż podczas konfigurowania profilu MMS na orange, wykasowałem wszystkie wczesniejsze profile, chińskie profile, które były powgrywane. I gdy doszedłem do ostatniego, dałem "delete",telefon nagle się wyłączył. I teraz, gdy próbuje go włączyć pojawia się tylko pierwszy ekran z napisem "welcome" i nic, nie bootuje dalej... Na ładowarkę i kabelek usb reaguje (można wejść w katalogi), ale to wszystko, system nie chce wstać dalej. Nazwa systemu to bodajże MTK6235 HIGH processing system. Lecz wydaje mi się, że pierwszy człon tej nazwy jest najważniejszy. Pytanie, czy ktoś ma jakiś pomysł jak odratować telefon, w jaki sposób "sflashować" softa, wgrać na nowo bądź wykonać jakiś "hard reset"? Jest kilka serwisów, a nawet specjalny serwis na allegro bodajże, który naprawia właśnie te fony. Jak nic nie zdziałamy razem, to im wyslę na serwis. Mam na niego gwarancje, 2 lata bodajże, ale odsyłanie telefonu z powrotem do Hong Kongu mija się z celem.... Szkoda, bo tel kupiłem na próbe w celu sprawdzenia jak sprawują się te chińskie zabawki i naprawde go polubiłem.... O dziwo wszystko chodziło sprawnie, szybko, płynnie, bateria trzymała do 5 dni użytkowania! No i ten wygląd... Pozdro i licze na jakąś pomoc z waszej strony!

Powrót do góry
piotrek2652
 
Posty: 2
Dołączył(a): wtorek, 24 kwietnia 2012, 03:04
Lokalizacja: gozdnica

Postprzez danielo30 » piątek, 25 maja 2012, 22:46

Witam wysyłając z netu konfigurację orangę zapełniłem skrzynkie wiadomości i nie wiem gdzie to się w fonie zapisuje te wiadomości sieciowe.Objawem jest migająca koperta z kluczem na wyświetlaczu,proszę Was o pomoc w usunięciu tych wiadomości-pozdrawiam danielo30
danielo30
 
Posty: 1
Dołączył(a): sobota, 14 kwietnia 2012, 14:56
Lokalizacja: łódz

Postprzez weromino » wtorek, 30 października 2012, 10:55

piotrek2652, mam identyczny problem.czy udalo ci sie go rozwiazac.prosze odezwij sie na weromino@googlemail.com . Bardzo dziekuje z gory za odpowiedz
Miro
Mino
weromino
 
Posty: 3
Dołączył(a): wtorek, 30 października 2012, 10:48
Lokalizacja: Koluszki

Postprzez goldi111 » wtorek, 6 listopada 2012, 13:19

Ja fleszowalem N9000 podam adres do ruskirj strony
[hide]
TUTAJ [/hide]
Ostatnio edytowano wtorek, 6 listopada 2012, 15:50 przez goldi111, łącznie edytowano 1 raz
goldi111
 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 30 września 2012, 12:09
Lokalizacja: brodnica


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama