• Reklama

Star TV X10 Cell Phone Function with TV Wifi Ultra

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Postprzez chemikpzw » 14 lip 2010, o 13:34

LUKA2000 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Odp.
Witam...
Obawiam się że tych ikonek nie można skasować i muszą być jak producent zainstalował, to samo dotyczy w Java wgranych aplikacji i też raczej lipa i zajmują pamieć :(

Być może w tym modelu coś zmienili ?, ale jak widzę to wszystko podobnie działa i soft jak w Cect M002L i nowym SciPhone4G 9(F073) i tylko różnica w ekranie i inaczej pulpit przesówany na wzór SEx10

Na YouTube i na tym forum temat znajdziesz video jak koleś ekrany-pulpit zmienia paluchem a ikonki można raczej podobnie przestawiać przez przytrzymanie i przeciąganie jak zacznie pulsować w dowolne miejsce jak w innych modelach chińskich podróbek.
Opisy są na forum w innych tematach i sprawdż jak u ciebie w tym modelu, bo miałem sam to kupić ale chwilowo odpuściłem wymianę mojego m002l

Myślę że pomogłem na plus rozwiązać pierwsze wątpliwości. :)

Pozdrawiam....LUKA2000



x10 ma 3 pulpity tak jak np.: Avila. jak zmienie go na lewy to jest tam caly czas odtwarzacz mp3 jak na prawy to znowu kalendarz i za cholere nie mozna zmienic tego (albo ja nie wiem jak to sie robi, w sumie probowalem juz wszyskiego tak mi sie wydaje)
chemikpzw
 
Posty: 2
Dołączył(a): 14 lip 2010, o 12:38

Reklama

Postprzez LUKA2000 » 14 lip 2010, o 13:50

chemikpzw napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

odp.
Przeczytaj dokładnie co napisałem i sprawdż co da się ustalić z opisów i video z YouTube, tym bardziej że jest tam juz kilka pokazowych filmików dla tego modelu, więc nie pisz mi że ma 3 pulpity jak avila ?,mam Avila dziecka i inaczej wygląda pulpit i ikoni w Avila niż w x10 Star.
Ale sprawdż czy ikonki pulsują jak dłużej przytrzymasz i czy się przeciągają w inne miejsce.
Z wideo wyrażnie widać ekran-pulpit główny z ikonkami jest jak w innych modelach softu a nie tylko player?, może ktoś ci przestawił ustawienia dziwnie, ale zobacz i sprawdz wideo jak to działa na pokazie, a ew. w ustawieniach ikonka na pulpicie, przywróć ustawienia fabryczne, potem j.polski menu akceptuj wyboru w ustawieniach i ponowna auto konfiguracja WAP/MMS/GPRS swojego operatora dla wybranego modelu...

Pozdrawiam....LUKA2000
LUKA2000
 
Posty: 82
Dołączył(a): 12 mar 2010, o 19:38
Lokalizacja: DUAL SIM

Postprzez przemekg22@wp.p » 21 wrz 2010, o 16:49

Chcialem wrocic do tematu GPS.
star x10 z GPS to znaczy ze jest wbudowany modul??
bez sensu placic za internet aby sciagal caly czas mapy.
jesli ma wbudowany modul to proponuje program do nawigacji telefonicznej Garmin Mobile,
wystarczy ze na karte pamieci wgrasz mapy polski(zajmuja do 150MB) i navigacja dziala w pelni za darmo.

pytanie co do telefonu
jaki to ma procesor?
jak sie pisze sms?
czy dziala w miare szybki(przesuwanie list np muzyki czy zdjec,etc.)
przemekg22@wp.p
 
Posty: 1
Dołączył(a): 20 mar 2010, o 10:16

Postprzez wer » 28 wrz 2010, o 22:23

Witam , to mój pierwszy post więc pozdrawiam wszystkich . W tym telefonie jest nawigacja firmy SUNVAI , nigdzie nie można znaleść mapy Polski , nawet na ich stronie . Czy w tym fonie idzie zainstalowac jakąs inną nawigacje ? pozdrawiam
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): 27 wrz 2010, o 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez LUKA2000 » 29 wrz 2010, o 01:08

przemekg22@wp.p napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

odp.
Jak z GPS to ma GPS :)
Kwestia map Polski to oddzielna sprawa i są dostępne jak widziałem gdzieś do pobrania na również dla scifone i68 4G z GPS ale płatne.
Jak kupisz Era TakTak z MaxBluconect za 9zł. to będziesz miał net bez ograniczeń na smartfonie/telefonie i wystarczy aby non-stop korzystać z netu online i GPS/Google maps i innych aplikacji z dostępem do netu pod Jawa.
Procek ma cpu 208MHz i było w opisie... a sms pisze się kiepsko na każdym dotyku i normalna klawa jest bez apelacyjna.

Pozdrawiam...LUKA2000
LUKA2000
 
Posty: 82
Dołączył(a): 12 mar 2010, o 19:38
Lokalizacja: DUAL SIM

Postprzez pustypawel » 27 lis 2010, o 00:23

Witam!!
Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na kilka pytań.

1. Czy te chińczyki często się psują nie tylko ten model ale i inne
2. Czy w tym modelu z gps jest mapa polski??
3. Gdzie kupić najlepiej taki telefon (Ja znalazłem na allegro uzytkownika masterselling i nie wiem czy moge mu ufać moze ktoś juz cos od niego kupił)
4. Czy warto kupić takiego chińczyka tzn czy jesteście z nich zadowoleni czy sie nie psuja rozładowywuja za szybko itp??

Mam nadzieję że uzyskam rzetelną odpowiedz
pustypawel
 
Posty: 1
Dołączył(a): 27 lis 2010, o 00:14
Lokalizacja: Polska

Postprzez Koron » 27 lis 2010, o 00:58

1. Zależy jakiego chińczyka kupisz, kupując sciphone i68/i9 podróbki iphona 3g owszem psują się. Kupując sciphona 4g, cect m002l, i inne podobne nie powinieneś mieć tego problemu.
2. Tu niech wypowie się ktoś inny, natomiast na forum użytkownicy dodali polskie mapy do jakiejś nawigacji i chyba właśnie tej.
3. Najlepiej zagadaj do administratora marxxx jeżeli chcesz kupić oryginał nie stety nie posiada chyba tv i gps. Jeżeli chcesz kupić podróbke zapodaj kilka linków coś się wybierze. Natomiast nie wiadomo jak ta podróbka będzie chodzić bo sprawa wygląda podobnie jak z sciphonami i68/i9 że są to podróbki podróbek.
4. Myśle że kupując oryginał powinieneś być zadowolony chodź nie ze wszystkiego, musisz przemyśleć sprawe ile piszesz sms, ile dzwonisz, czy korzystasz z aplikacji itp.. 4g przykładowo jest spoko telefonem ale ma kijową klawe przy sms, bardzo mała dla mnie była by koszmarna. Cect m002l posiada dużo lepszą klawe za to nie ma gps i wejścia na mini jacka 3,5mm.

Ogólnie rzecz biorąc poczytaj forum ewentualnie jeszcze zapytaj i myśle że będziesz u siebie ;)
Avatar użytkownika
Koron
 
Posty: 123
Dołączył(a): 11 mar 2010, o 20:14
Telefon:: Samsung Galaxy S4
ROM: Android 4.3

Poprzednia strona

Powrót do Nowości



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości