• Reklama

Star TV G5 , HTC Nexus One , MT6235 ( MTK 6235 ) GPS

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

Star TV G5 , HTC Nexus One , MT6235 ( MTK 6235 ) GPS

Postprzez navitel » niedziela, 17 października 2010, 17:07

Mam ten tel: [hide]http://www.aliexpress.com/product-gs/336423413-FREE-Shipping-FREE-Map-FREE-2GB-G5-GPS-Mobile-phone-wholesalers.html[/hide] jak sie latwo zorientowac jest to podrobienie tej nowosci: HTC Nexus One [hide]http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=HTC+Nexus+One[/hide]

bylem na kilku stronach na ktorych jest troche informacji:

[hide]http://forums.techarena.in/

http://www.china-mobile-phone.com/forum/index.php

http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-809578.html[/hide]

Telefon jest dosc dobry, dosyc cienki, ksztalt bez zadnych 'wydziwien', przydalby mu sie wyswietlacz amoled no i dobrej jakosci kamera/zdjecia wtedy by powalal, no ale chyba trudno oczekiwac to od tel za 400zl ktory jest 'napakowany' gps, tv, (radio), dual sim, WLAN, dodytkowy wyswietlacz majacy 3.8cala na ktorym sie swobodnie steruje wszystkimi opcjami, ale do rzeczy:

Dowiedzialem sie ze ma to chipset MT6235 ( MTK 6235 ) jest to prawdopodobnie najnowszy czipset, a kod do menu inzynierskiego jest: *#3646633# , probowłem odblokowac dostep do folderow systemowych i dograc jakies aplikacje, probowalem odblokowywac unlockiem MTK 1.7 , instalowalem driver MT6235 (do polaczenia kablowego) uzywalem roznych Phone Pc Suite wlacznie z chinskimi ale czipset okazuje sie jakby za nowy ze nie ma do niego dostepu. Ma ktos podobny problem, ktos rozwiazal?
Ostatnio edytowano niedziela, 17 października 2010, 21:31 przez navitel, łącznie edytowano 1 raz
navitel
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 13 października 2010, 20:12
Lokalizacja: mazowieckie

Reklama

Postprzez marx » niedziela, 17 października 2010, 21:33

nie pomogę ci w twoim problemie ale zapytam o GPS, są niby polskie mapy i proszę o opinie jak to działa i czy sie to sprawdza?
marx
Administrator
 
Posty: 6003
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez navitel » niedziela, 17 października 2010, 23:57

tak jest mapa Polski - cala nawigacja gps jest wgrana na karte pamieci 2GB , nazywa sie sunavi i zajmowalo to jak pamietam 1,86GB, wykasowalem wszystkie mapy po za polską i zajmuje mi teraz tylko jakies 350MB.

Dziala tak ze robi swoje, po wlaczeniu na 'pulpicie' tel ikony GPS wlacza sie i namierza twoja pozycje, ale czasem jakby zapomina to zrobic i czasem nie informuje glosowo ze zostala wlaczona nawigacja, niewiem dlaczego, a pozatym, niewazne jakimi by sie bocznymi uliczkami jechał, pokazuje twoj punk akutalnie w miejscu gdzie jestes na drodze, poprostu jedziesz sobie i patrzysz na gps, dojezdzasz do zakretu no i widzisz na gps ze dojezdzasz, albo wybierasz punkt, potem robisz ustaw jako punkt docelowy i wytycza ci trase, pokazuje ci na zolto i informuje np za 300metrow skrec w lewo. Pokazuje jaka wysokosc nad poziomem morza, sily sygnalu z satelitow. Punkty POI, wybieranie ulic z wojewodztw
navitel
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 13 października 2010, 20:12
Lokalizacja: mazowieckie

Postprzez marx » poniedziałek, 18 października 2010, 14:55

mówi po polsku czy po angielsku?
co z bateria długo trzyma i czy jest markowy zamiennik ?

Gubi zasięg przy słabym sygnale?
marx
Administrator
 
Posty: 6003
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Postprzez navitel » wtorek, 19 października 2010, 01:54

baterie sa dwie w komplecie majace po 1200mAh, jak powtorze kilka razy to ladowanie/rozladowywanie i osiagna pelna wydajnosc, to beda trzymaly chyba tyle co k800i albo wiekszosc tel
Do wyboru jest z 15jezykow i map (np polski). Zasieg raczej potrafi zgubic jak tel znajdzie sie pod dachem samochodu gdzies w centrum, ja klade na 'półeczce' drzwi
navitel
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 13 października 2010, 20:12
Lokalizacja: mazowieckie

Postprzez wer » sobota, 23 października 2010, 15:32

Witam serdecznie , mam małą prośbę , posiadam telefon x10 i gps firmy Sunavi bawiąc się mapami skasowałem niechcący jeden plik mianowicie w sunavimapadata jest folder CONFIG a w nim Polski bez tego pliku mapa mi się nie uruchamia . A jeszcze małe pytanko czy nawigacja mówi Ci w języku polskim , jeżeli tak to jeszcze jedna prosba :) jest tez w folderze VOC polski wkład jesli można też bym prosił , nigdzie w necie nie moge tego znaleśc . Pozdrawiam i z góry dziękuje Jacek
Ostatnio edytowano wtorek, 2 listopada 2010, 05:29 przez wer, łącznie edytowano 1 raz
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez hajna015 » piątek, 29 października 2010, 18:26

Mój Star x10 GPS ma baterie 1500 mAh. GPS tylko z mapą holandi,hiszpani,bułgari i rosji. Mam z nim 2 problemy .Pierwszy to ,że wifi łączy się z routerem ale brak adresu IP i DNS i z tego powodu brak internetu. Drugi to GPS przy zmianie języka z angielskiego na niemiecki GPS się zawiesił i teraz się nie uruchamia.SAME PROBLEMY.Proszę kolegów o pomoc lub sugestie .
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez wer » piątek, 29 października 2010, 23:40

Co do GPS-u to musisz usunąć cały folder SUNAVIMAPDATA z karty pamięci i od nowa go skopiowac , dopiero wtedy GPS ruszy tak jest u mnie .
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez hajna015 » niedziela, 31 października 2010, 21:28

Kolego WER zproponowana operacja się nie udała.

[ Dodano: 2010-11-01, 19:23 ]
Main.c L1008 - UserPOI: ok
Main.c L1011 - CarPos: ok
Main.c L1014 - Router: ok
FileStream.c L433 - FileOpen: open 'E:\SunaviMapData\CONFIG\SPAIN\RECENT.DAT'(rb) failed
Main.c L1028 - History: ok
Main.c L1031 - Screen: ok
Main.c L1034 - Color: ok
taki komunikat wyświetlił w pliku tekstowym SUNAVIMAPDATA i echo.Pstaram się co nieco pozmieniać bo mam kopię w koputerze.Dla ciekawości kolegów dodam ,że zasilacz USB spalił się przy drugim ładowaniu.!!!!
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez wer » poniedziałek, 1 listopada 2010, 23:01

Hajna to sciągnij sobie cały folder SUNAVIMAPDATA np [hide]http://www.solonomi.com/downloads/x10-gps/[/hide] ,
tylko pózniej dodaj tam cały folder z mapami . A co do ładowarki , to pasuje z Noki tylko wkładasz ją wtedy od góry , jakoś nie wierze w trwałość tego łącza usb :)

edit; Luka2000
Proszę używać Hide
Ostatnio edytowano wtorek, 2 listopada 2010, 05:31 przez wer, łącznie edytowano 1 raz
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez hajna015 » czwartek, 4 listopada 2010, 12:47

Kolego WER i stała się jasność w GPS.Ładowarkę kupiłem na 220 i 12 V za 39 zł.Pobrałem też mapę Polski o zakończeniu .DB ale brak folderu .SIG i w ustawieniach jej nie widać.
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez wer » czwartek, 4 listopada 2010, 13:13

hajna015 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Witam odpisz mi na maila z jakiej strony sciągłeś tą mape , przyśle Ci plik SIG który może będzie pasował .
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Następna strona

Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama