• Reklama

Star TV G5 , HTC Nexus One , MT6235 ( MTK 6235 ) GPS

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

Postprzez wer » czwartek, 25 listopada 2010, 17:35

navitel napisał(a):Ktoś dograł jakies aplikacje do tego tel Star TV G5 ?
No właśnie czy to się komuś udało ? Wiem że są problemy .
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Reklama

en.001phone.cn=

Postprzez kszyhu87 » piątek, 26 listopada 2010, 12:06

wer napisał(a):
navitel napisał(a):Ktoś dograł jakies aplikacje do tego tel Star TV G5 ?
No właśnie czy to się komuś udało ? Wiem że są problemy .


jakie aplikacje?. jak dograć? zainstalować tak?
STAR G5 ma te same oprogramowanie co STAR x10 i posiada ten sam chipset wiec mniemam, że praktycznie niczego nie możecie zainstalować. Tzn. zainstalować się da ale o uruchomieniu i poprawnym działaniu jest problem. Nie znalazłem jeszce aplikacji która by działała. Mówię tutaj o przydatnych aplikacjach a nie jakichś bzdetach typu plan miasta, kalkulator, czy gierki:)
kszyhu87
 
Posty: 19
Dołączył(a): piątek, 5 listopada 2010, 12:48
Lokalizacja: zdolnyśląsk

Postprzez hajna015 » czwartek, 2 grudnia 2010, 20:26

Pytanie ,czy ktoś konfigurował MMS w TAKTAK Ery.Jeśli tak to niech podzieli się wiedzą.
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez Elfelins » środa, 8 grudnia 2010, 23:25

właśnie a ktoś może konfigurował w X10 mmsy itd w play?? uprzejmie proszę o pomoc;]
Elfelins
 
Posty: 5
Dołączył(a): poniedziałek, 6 grudnia 2010, 22:33
Lokalizacja: z neta

Postprzez wer » czwartek, 9 grudnia 2010, 11:57

Witam , nie wiem jak jest w Tak Taku czy w Play , ale ja w Plusie konfigurowałem telefon przez internet . Wybrałem Sonr-ericson , model jak pamietam Zylo (tu moge sie mylić )dostałem sms-a który automatycznie wszystko mi poustawiał . Spróbujcie tak może się uda , pozdrawiam
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez Makesz » piątek, 10 grudnia 2010, 01:23

navitel napisał(a):Daje linka do sunavi ze swojego tel, jest na polske tylko, ma 111mega. Dodane w nazwie pliku "PL". orginalna nazwa jest sunavimapdata
--- phpBB : The Protected Message is not copied in this quote ---



Witam, czy ktoś mógłby zrobić reupload tego pliku z polską mapą, bo ten link z postu nie działa.

Próbowałem wgrać plik: SunaviMapData-Poland100421-CC.rar do mojego telefonu Star X10, ale wyskakuje komunikat, że nie można otworzyć aplikacji.

Poza tym mam jeszcze kilka pytań na które ktoś może będzie znał odpowiedź.

Jak telefon przyszedł i na początku się nim bawiłem, miałem możliwość naciśnięcia tej górnej belki na ekranie (tam gdzie jest wskaźnik baterii, poziom sygnału, itp.) i ona się rozwijała pokazując bardziej szczegółowe informacje dot. sygnału. Zrobiłem ustawienia fabryczne i nie wiem jak to teraz ustawić z powrotem.

Poza tym próbuje skopiować kontakty ze starego telefonu. Zgrałem je na kartę SD, mogę je odczytać w formie jak zostały oryginalnie utworzone (z dodatkowymi informacjami: adresy e-mail, itp.) dam radę pojedynczo ustawić je jako kontakt w telefonie, ale nie mogę tego zrobić "hurtowo". Jest ich sporo i zeszłoby mi pół dnia na wklepywanie ich ręcznie. Gdzie można je zapisać (wgrać) w telefonie, żeby od razu telefon widział je jako książkę adresową. Nie znalazłem nigdzie takiego katalogu co by je tam wrzucić.

Poza tym, jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony tym telefonem. Co chciałem żeby działało to działa. Ogólnie robi dobre wrażenie. Z rzeczy mniej pozytywnych, które zauważyłem to mała klawiatura do sms (nie obraca się), takie dziwne delikatnie rozmazane literki na wyświetlaczu. W porównaniu do Samsunga Avili, który również posiadam to ekran trochę nie za bogaty, ale da się przeżyć.

Udało mi się w końcu wyłączyć denerwującą melodyjkę przy włączaniu i wyłączaniu telefonu, oraz ustawić swoje dzwonki (mp3). Co w sumie nie jest tak do końca intuicyjne, ale można się połapać.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-12-11, 14:11 ]
Dzięki za spore zainteresowanie tematem. :(

Z tym rozwijanym paskiem informacyjnym to działa i działał cały czas po prostu trzeba było większy zamach palcem robić :).

Kontaktów dalej nie udało mi się skopiować tak jak chciałem. Łącze się z telefonem za pomocą PC SyncMenager w trybie port COM, mogę odczytać kontakty z telefonu (te kilka które chciało mi się wpisać i wszystkie z sim - tylko z niepełnymi danymi). Kontakty które chce zapisać mają format *.vcf (vCard) i jest ich 300 pojedynczych plików, a format kontaktów w telefonie to *.csv. Próbowałem różnych konwerterów ale nie udało mi się osiągnąć oczekiwanego rezultatu. Może ktoś przerabiał ten temat.

I ponawiam prośbę o ten plik "sunavimapdataPL.rar" od @navitel.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez hajna015 » wtorek, 14 grudnia 2010, 20:19

W TAK-TAK konfigurowałem automatycznie przez SMS MMS-a, wybrałem telefon Sony Ericsson W595 no i działa.
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez navitel » niedziela, 19 grudnia 2010, 16:01

wie ktos jak pokasowac te dzwonki i troche tego syfu wywalic z tel? aa i jak wloze karte play to mi niechca przychodzic automatycznie ustawienia mms internet itp bo wylaczone ssd czy cos
navitel
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 13 października 2010, 20:12
Lokalizacja: mazowieckie

Postprzez Kapibless » niedziela, 19 grudnia 2010, 16:51

Ustawienia fabryczne przywróć. Dzwonki za pomocą kabla USB włącz pokazywanie ukrytych folderów bo możliwe że tak będzie trzeba. Jeśli w tedy ssd nie będzie działać to konfiguruj w ustawieniach tel. internet.
Jeśli pomogłem kliknij "Pomógł". To mi wiele pomoże, a Tobie nie zaszkodzi :)
Klik :
Kapibless
 
Posty: 11
Dołączył(a): niedziela, 14 listopada 2010, 22:50
Lokalizacja: Łódź

Postprzez wer » czwartek, 23 grudnia 2010, 18:50

A udało sie komuś ustawić własny dzwonek SMS-a ? Życze wszystkim wesołych świąt !!!
wer
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 27 września 2010, 18:27
Lokalizacja: Polska

Postprzez Makesz » czwartek, 23 grudnia 2010, 19:03

Chyba wszystkie inne dzwonki da się podmienić na własne, a tego od sms nie. Trzeba wybierać z tych, które są do wyboru.
Makesz
 
Posty: 17
Dołączył(a): środa, 24 listopada 2010, 22:08
Lokalizacja: Kątownia

Postprzez hajna015 » niedziela, 26 grudnia 2010, 18:13

Czy ktoś próbował uruchomić połączenie VIDEO, i czy telefon posiada UTMS.
Hajna
hajna015
 
Posty: 12
Dołączył(a): niedziela, 24 października 2010, 15:53
Lokalizacja: Zabrze

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama