• Reklama

Star i9500?

i9220 (N9000), A2000, X18i, X 10 GPS TV, A5000, A7272,

Star i9500?

Postprzez tryczek » czwartek, 12 września 2013, 21:57

Planuję zakupić klona galaxy s4, po długim namyśle stwierdziłem, że będzie to Star N9500, ale... Przeglądając sobie oferty natrafiłem na Star I9500 - według opisu nie różni się niczym od N9500, jedynie rozdzielczością, no i I9500 jest nieco bardziej zbliżony do N9500 wyglądem. Tak więc mam pytanie co to za Star I9500, istnieje w ogóle taki? - A może to ściema? Pozdrawiam.
tryczek
 
Posty: 19
Dołączył(a): sobota, 6 kwietnia 2013, 16:18
Lokalizacja: gfgdgdfgdfgdfg

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Star i9500?

Postprzez bartazzz » czwartek, 12 września 2013, 22:04

u niektórych sprzedawców występuje jako star i9500L nawet nA youtube
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Star i9500?

Postprzez biad3 » piątek, 20 września 2013, 13:59

Mam w domu Star N9500 i (nie weim czy to star ;) )I9500.
W moim przypadku N9500 był produkowany od około lutego tego roku. Tak po krótce różni sie budową znacznie od oryginału. Wgrany tu jest zwykły android 4.2.1. Wyświetlacz maja jakąś dosyć grubą szybkę/plastik (w każdym razie nie rysuje się).

I9500 jest idealną wręcz kopią oryginału. Porównując go z oryginalem w budowie wygląda identycznie. Ciekawostką jest że egzemplarz który kupiłem panel dotykowy ma wrecz jak oryginał. W pracy mam specjalistyczne kamienie stosowane do wygładzania powierzchni metalowych i te kamienie o dziwo nie rysują szybki. Choć obydwa mają IPS, to I9500 ma lepszą jakość. Telefon oczywiście wymiary ma jak oryginał. Air gest i smart pause działają jak w oryginale. TouchWizz różni się jedynie zmniejszoną ilością opcji. Sporo aplikacji dedykowanych samsungowi "gryzie się" z systemem. Konto Samsunga udało mi sie zainstalować, samsung apps działają, SHealth offline też. Chcąc jendak zainstalować apke Story Album wyskakuje błąd (czytałem o tym na Xda i prawdopodobnie jest problem z nieaktualnym NetFramework'iem, jednak na drążenie nie miałem już czasu). Tak wiec wszystko zależy od oprogramowania.
pozdrawiam Biad3
biad3
 
Posty: 23
Dołączył(a): środa, 15 maja 2013, 13:50
Lokalizacja: Polska


Powrót do STAR



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama