• Reklama

SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobry?

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez Havoc » 21 cze 2016, o 00:48

konrad9100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Hmm... może dlatego że "dożywotnia" oznacza 2 lata po zakończeniu produkcji modelu? A te zmieniają się co trochę? :) No ale widzę że jednak co niektórzy się nabierają na takie bajki cały czas.

Jak będziesz testował/porównywał to zrób to porządnie w przeciwieństwie do kolegi wyżej. Czytaj, użyj TEGO samego sprzętu a nie "podobnej konfiguracji" (co to w ogóle ma znaczyć? że CPU miały tyle samo GHz? A chipsety odpowiadające w 99% pewnie już inne...) :)

- jeśli post wydaje się komuś obraźliwy/wulgarny czy wredny macie rację. Wydaje się Wam :)
Havoc
 
Posty: 10
Dołączył(a): 6 sty 2014, o 20:48
Telefon:: Motorola

Reklama

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez schreder » 21 cze 2016, o 00:55

Havoc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Hmm... może dlatego że "dożywotnia" oznacza 2 lata po zakończeniu produkcji modelu? A te zmieniają się co trochę? :) No ale widzę że jednak co niektórzy się nabierają na takie bajki cały czas.

Jak będziesz testował/porównywał to zrób to porządnie w przeciwieństwie do kolegi wyżej. Czytaj, użyj TEGO samego sprzętu a nie "podobnej konfiguracji" (co to w ogóle ma znaczyć? że CPU miały tyle samo GHz? A chipsety odpowiadające w 99% pewnie już inne...) :)

- jeśli post wydaje się komuś obraźliwy/wulgarny czy wredny macie rację. Wydaje się Wam :)


No cóż, bardzo przepraszam, że na tak poważane forum i zupełnie bezpłatnie postanowiłem darować sobie zrobienie testu na Samsungu, potem rozkręcenie laptopa, zmiana dysku, instalacja windowsa, instalacja programu, testy, ponowne zamontowanie samsunga, później instalacja w laptopie docelowym (czyli siostry), instalacja ponownie windowsa na jej laptopie, później napisanie recenzji, publikacja itp. Wybacz naprawdę, zaraz popatrzę na twoje recenzje, żeby się choć trochę nauczyć od mistrza. Jeszcze raz przepraszam.

PS: Nawiązanie do Ghz procesora miało nakreślić, że nie instalowałem tego KingDiana do komputera, dla którego odpalenie Internet Explorera jest wyczynem i test mógłby być nieco "niewiarygodny" przez "dławienie" testu przez procesor. Ale jak widać moje obawy były bezpodstawne, bo chipset jest dużo ważniejszy i przeprowadzone testy są o kant dupy.
Avatar użytkownika
schreder
 
Posty: 54
Dołączył(a): 10 maja 2014, o 16:24
Lokalizacja: Olsztyn
Pochwały: 13
Telefon:: Nexus 5
ROM: Cataclysm

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez ddr » 21 cze 2016, o 01:10

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Spróbuj zgłosić na gwarancję takiego patriota lub adatę.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3530
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 125
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez Esper » 21 cze 2016, o 09:11

jeśli za tą samą kasę można mieć podobnie wydajny(ja osobiście nie widzę w normalnym użytkowaniu różnicy między SSD sprzed 4 lat a takim kupionym w ost. kwartale) SSD ale o 2x większej pojemności wg mnie warto, nieważne o gwarancje, te sprzedawane u nas tez się psują a nie wiem jak dla was, dla mnie większym problemem niż strata 400 zł będzie strata tego co na dysku potrafię trzymać :) Na to nikt nie daje gwarancji, wg mnie większą gwarancję dadzą takie dwa chińczyki w raid niż markowy dysk kupiony u nas.

Nie wiedziałem, że różnica w cenie może być aż tak duża.
Esper
 
Posty: 150
Dołączył(a): 25 lip 2015, o 00:23
Pochwały: 3
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez existe » 21 cze 2016, o 10:12

Esper napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


brawo
ciagle slyszy sie, ze dane to strata ogromniasta, ale zapytaj takiego kiedy zrobil kopie albo czy ma raida
:-)))
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2173
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez Esper » 21 cze 2016, o 13:42

jak mam kontakt z ludźmi i pytam ich o przeglądarkę a oni odpowiadają google w znaczeniu wyszukiwarka, to pytania o kopię nie ma znaczenia :) Zakładam jednak, że jak ktoś już kupuje SSD(wie co to jest SSD!), z Chin, to albo nie obawia się utraty danych albo jakąś kopię posiada (ja osobiście używam chmury dla małych i średnich plików).

Gdybym wiedział o tkaich dyskach to może bym się zdecydował na niego a nie BX100 :)
Esper
 
Posty: 150
Dołączył(a): 25 lip 2015, o 00:23
Pochwały: 3
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez TediPower » 21 cze 2016, o 18:01

Jakie dane na SSD? Na pierwszym SSD 64 GB mam win 10 kilka potrzebnych programów. Na drugim mam SSD 128 GB mam zainstalowane gry. Do tego zwykle dyski 650GB z win xp skaner i stare programy. 1,5 TB wiem 7 z grami dziecka i 2TB na wszystko co znajdę - te 5 dysków w kompie. Do tego kilka zewnętrznych dysków na archiwum włączone od potrzeb.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka!
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 307
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez kaol » 21 cze 2016, o 19:07

Czy w dyskach jedyne zagrożenie to utrata danych?
Ja na komputerze nie mam w sumie nic wartego jakiegoś przechowywnania. Jedyne co mam to zakładki do przeglądarki i historia Mirandy ^^

Czy na coś jeszcze jestem narażony w tych dyskach? Bo jak nie to po co mam przepłacać?
jak masz jakieś pytanie czy problem związanym z aliexpress chętnie pomogę pisz na GG :4137473 Moje ogłoszenia OLX
Avatar użytkownika
kaol
AKTYWNY
 
Posty: 244
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 19:11
Pochwały: 7
Telefon:: Meizu M2

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez Gravis » 21 cze 2016, o 19:32

Oprócz tego, że stracisz dane i dysk będzie nadawał się do kosza to nic więcej złego Cię nie czeka ;)
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2442
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi Mi6
ROM: Xiaomi.eu

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez Esper » 21 cze 2016, o 19:49

do tego dodaj synchronizacje zakładek i ich nie stracisz a będziesz miał współdzielone na wielu urządzeniach ;)
Esper
 
Posty: 150
Dołączył(a): 25 lip 2015, o 00:23
Pochwały: 3
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.0.1

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez mateuszm31 » 21 cze 2016, o 22:24

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Same glupoty, nie wszyscy wymieniaja pc co pare lat, kompy na ddr1 i ddr2 nadal smigaja, a do reklamacji nie jest potrzebny koniecznie paragon, nowa marka i nie pophlarna nie znaczy gorsza, ale szczerze mowiac roznica w cennie nie jest duza aby to sprowadzac
mateuszm31
 
Posty: 191
Dołączył(a): 9 wrz 2013, o 23:59
Pochwały: 1

Re: SSD KingDian s280-240GB - czy chiński dysk może być dobr

Postprzez marx » 22 cze 2016, o 12:04

ja kiedyś kupiłem kilka dysków z Chin https://www.youtube.com/watch?v=04CdEjH18p0 niestety po roku jeden z nich odmówił współpracy, tzn. zaczęły się problemy, początkowo raz działał, raz nie, a teraz system go nie widzi.
marx
Administrator
 
Posty: 7242
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 222
Telefon:: Dual sim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości