• Reklama

Soft i instrukcja Update Jiayu G1

Soft i instrukcja Update Jiayu G1

Postprzez bumbum » 25 sty 2013, o 10:31

Mam juz nowe software do G1 rozwiązujace problem z google play store. Sprzedawca mi wysłał, jestem w trakcie sciągania.
Wysłał tez instrukcje jak wgrać.
Jak zamieszcze na jakimś serwerze to dam znac

[ Dodano: 2013-01-25, 10:58 ]
Instrukcja Update Jiayu G1 ( dodaje obsługe Google play store)

G1 musi być naładowany na full najlepiej:

1. Wypakowujemy folder „updateJIAYUg1.zip”
2. Na czystą karte pamięci , ładujemy :
(1) archiwum:update.zip
(2) cały folder, pomimo ze jest pusty:
AAAAB3NzaC1kc3MAAACBANLc2NCufBz0lBUupztiXI7rUnhY3bOojTMmGD0SR68e8kK00EM5n0ghfpaDxayZD.zip
3. włączamy G1 i z menu wybieramu UPDATE
Nie wolno przerywac update:
Potwierdzamy update i czekamy az się zrestartuje;
Wazne:
Po aktualizacji koniecznie usunąć z kart update.zip oraz folder AAAAB3NzaC1kc3MAAACBANLc2NCufBz0lBUupztiXI7rUnhY3bOojTMmGD0SR68e8kK00EM5n0ghfpaDxayZD.zip
Gotowe:

Pliki ładuja się na chomika wraz z filmem instruktażowym nagranym przez sprzedawce z chin.

[hide]
http://chomikuj.pl/bumbum35/Android/Jiayu+G1 [/hide]

[ Dodano: 2013-01-25, 11:03 ]
Moje nowe spostrzezenia to ekran. Córka chciała zdjąc folie fabryczną bo była ciut porysana. Gdy zdjąłem, ekran wydawał mi sie jak gorilla glass, no ale sobie myslę "za taką cene eee!!". Wziąłem więc igłę i skrobnąłem w rogu delikatnie i nic. Rysy NIET.
Nie jest to na pewno gorilla, ale na bank lepszy niz w STAR i9300,do tego bardzo czarny, nie jak w xperia x8, czy w STAR i9300 w lekkich odcieniach szarosci.
Ostatnio edytowano 19 mar 2013, o 12:49 przez bumbum, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Reklama

Postprzez godfather69 » 19 mar 2013, o 11:31

jak możesz to wstaw na coś innego bo nie mam konta na chomiku
godfather69
 
Posty: 6
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 23:44
Lokalizacja: z 4don

Postprzez bumbum » 19 mar 2013, o 13:27

załozyc konto to kwestia kilku minut.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez kleyo » 27 mar 2013, o 00:00

Pobrałem ten plik, zainstalowałem zgodnie z instrukcją i teraz wywala mi błąd: google play store has stopped unexpectedly

Jakieś rady? Ewentualnie jak inaczej instalować aplikacje, bo to mój pierwszy smartfon i ni cholery nie wiem jak się za to zabrać.
kleyo
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 mar 2013, o 17:29
Lokalizacja: Brenna

Postprzez bumbum » 27 mar 2013, o 13:52

Niestety nigdy tego nie wgrywałem bo córce to akurat mało potrzebne, blacmart dla niej o wiele lepszy.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez kleyo » 27 mar 2013, o 15:18

A jakiś krótki opis instalacji tego Blackmarta czy jakiegokolwiek innego, ale nie po chińsku, marketu można prosić?
kleyo
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 mar 2013, o 17:29
Lokalizacja: Brenna

Postprzez bumbum » 27 mar 2013, o 16:04

[hide]
http://www1.zippyshare.com/v/32650864/file.html[/hide]
a instalowac nie musze chyba tłumaczyc jak :)
Jak zobaczysz programy na blackmart to do google play store nie wrócisz
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Postprzez kleyo » 27 mar 2013, o 16:26

Dzięki wielkie, działa. Pobieżnie patrząc ma to czego mi było potrzeba więc jest super :)

I takie jeszcze pytanie poza konkursem, jest jakaś internetowa wersja tego blackmarta, tak żeby sobie poprzeglądać na kompie zanim się zdecyduje daną apkę zainstalować?
kleyo
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4 mar 2013, o 17:29
Lokalizacja: Brenna

Postprzez tengelus » 20 kwi 2013, o 21:05

Instalował ktoś ten update?
Podczas ładowania wywala mi wykrzyknik i przerywa...potem menu serwisowe...
Poza tym nie łączy mi się z sieciami rozpoznaje sieć <plus era orange> ale nie lapie zasięgu. Co zrobić? i co zrobić z tym marketem?

A podczas skanowania sieci wyskakuje error i automatyczne logowanie też nie działa.


Wywala : Installing update...
Assert failed :getprop("ro.board.platform")
=="MT15M_X200X_V3" ||
getprop (ro.board.platform") == MT15M_X200_V3"
E:Error in /sdcard/update.zip
(Status 7)
Update.zip is not correct. installation is aborted.


ściagałem 2x update i 2x próbowałem...słuchawka od desoon
Pomożcie brałem dla kuzynki i się dziewczyna stresuje ;)

[ Dodano: 2013-04-21, 11:38 ]
Jeśli ktoś wie co pomoże niech podrzuci...może rom? gdzie go znajde?
Kłusownik, bimbrownik i egzorcysta amator!
tengelus
 
Posty: 78
Dołączył(a): 3 sty 2013, o 22:04
Lokalizacja: PPL

Postprzez existe » 21 kwi 2013, o 13:01

kleyo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


nie jestem do konca pewny czy to jest to:)
[hide]
http://webmarket.black-port.com.ua/[/hide]
Ostatnio edytowano 21 kwi 2013, o 15:42 przez existe, łącznie edytowano 1 raz
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Postprzez tengelus » 22 kwi 2013, o 01:30

Podpowiedzcie co zrobić żeby złapało sieć...imei mam
Bumbum wrzuć może jednak jeszcze raz gdzie indziej...nie wiem może błąd ma.
Ja mam wersje softu z 30.11.2012 robilem wipe
jakies recovery mam...moze nowy rom?

[ Dodano: 2013-04-23, 01:10 ]
Coś bez odzewu...Panowie mała burza mózgów! Jakiś sprawdzony Rom? Czy da radę go załadować z tego recovery co ma g1?

A może wystarczy coś w tym andku przestawić?

[ Dodano: 2013-04-23, 17:32 ]
Dzisiaj dostałem od sprzedawcy ten sam update co bumbum.
I ten sam błąd podczas ładowania.
Próbowałem i z menu Update i z kablem volume+ i power...ładnie startuje ale co z tego...
Co mogę zrobić? Panowie! Nie chce mi wcale wyszukać operatorów sieci!
Kłusownik, bimbrownik i egzorcysta amator!
tengelus
 
Posty: 78
Dołączył(a): 3 sty 2013, o 22:04
Lokalizacja: PPL

Re:

Postprzez bumbum » 23 maja 2014, o 11:26

tengelus napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Napisz jak dokłądnie robisz to z tym kablem?
Chciałbym wejść chociaz do menu recovery, bo córka zablokowała go wzorem i teraz żada zalogowania sie do konta google, ale ze internet jest w nim wyłączony to nie da rady. Musze wejsć do recovery by zrobic wipe factory. Teraz telefon jest praktycznie do wyrzucenia. Próbowałem przytrzymac boczny klawisz górny i wcisnąć power, potem dolny boczny i power, potem wciskałem i trzymałem dwa razem, potem boczny, power i home. Z kable bez kabla z ładowarką. Chyba wszystkie kombinacje i ni cholery.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1255
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Następna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama