• Reklama

Smartwatche LEMFO ?? Opinie

SmartWatch, dyskusja o inteligentnych zegarkach z androidem, opinie, pomoc, zakup.

Smartwatche LEMFO ?? Opinie

Postprzez Panczo_dragon » niedziela, 6 grudnia 2015, 00:18

Witam

Zastanawiam się nad smart watchem z chin. Znalazłem ciekawą firmę LEMFO. Czy ktoś ma taki zegareczek ?? Ciekawie wyglądają modele LEM1, LF07 i D360. Co możecie powiedzieć na temat tych zegarków ?? Jak wykonanie ?? czy Bateria trzyma cały dzień ?? Czy współpracują z telefonami bez większych problemów ??

Oczywiście nie oczekuje że będzie to taki zegarek jak motorola, samsung czy LG nie mówiąc o Apple. Ale są to zegarki za 1/3, 1/4 ceny a w przypadku Apple to nawet 1/8/

Ciekawe dlaczego w "Polskim internecie" praktycznie nie ma opinii ani testów tych zegarków a widać że nawet na allegro się one sprzedają.
Panczo_dragon
 
Posty: 10
Dołączył(a): niedziela, 24 sierpnia 2014, 23:15

Reklama

Re: Smartwatche LEMFO ?? Opinie

Postprzez ScYpIoL » środa, 16 grudnia 2015, 08:40

2 dni temu dotarła przesyłka z Lemfo W8
http://www.aliexpress.com/item/Lemfo-W8-Bluetooth-Smart-Watch-Phone-Wearable-Devices-Support-SIM-Card-TF-Card-Camera-SmartWatch-For/32517401435.html
Ogólnie jestem zadowolony. Zegarek bezproblemowo łączy się z telefonami( sprawdzane na Note 4, Sony Z i Samsung S5 i LG g2).
Trzeba zwracać uwagę na styki baterii w zegarku. Lubią się odginać i zegarek nie dostaje zasilania.
Ogólnie zegarek wykonany bardzo poprawnie. Niestety nie chciało mi się przekładać karty sim i sprawdzać jakości połączeń ;)
ScYpIoL
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 29 maja 2014, 13:25

Re: Smartwatche LEMFO ?? Opinie

Postprzez korfanty » piątek, 8 stycznia 2016, 11:36

Przed nowym rokiem dotarł zakupiony 11.11 LEM1 na szybko kilka spostrzeżeń:
- zegarek naprawdę jest "slim" nie chciałem mieć czegoś dużego na ręce
- wyświetlacz czytelny i wyraźny bardzo dobra rozdzielczość
- nie jest wszystko spolszczone ok 90%
- nie ma stacji dokującej do ładowania tylko uchwyt magnetyczny - trochę nie poręczne
- synchronizacja z Samsungiem A5 5.0.2 Lollipop bez problemu
- największy problem jak na razie jest bateria - ładowałem ją już 3 razy - mam dziwną sprawę że zegarek wyświetla już 100% naładowania zostawiłem go jeszcze kilka godzin ale po wypięciu ładowarki na ikonce baterii od razu wyskakuje 75% (skala się zmienia 75%, 50%, 25%, 0%) czas pracy na baterii - odpięty z ładowarki ok 23tej, przez noc nie sparowany z telefonem, rano sparowany z telefonem i na wieczór ok 19tej bateria 0% :-/

Zastanawiam się czy nie otworzyć sporu odnośnie tej baterii - zastanawia mnie ten spadek na wskaźniku do 75% zaraz po odpięciu ładowarki - i w związku z tym mam pytanie do innych użytkowników marki Lemfo - czy mają podobny objaw?
korfanty
 
Posty: 2
Dołączył(a): niedziela, 2 sierpnia 2015, 02:15

Re: Smartwatche LEMFO ?? Opinie

Postprzez baku1991 » piątek, 8 stycznia 2016, 11:47

korfanty napisał(a):Przed nowym rokiem dotarł zakupiony 11.11 LEM1 na szybko kilka spostrzeżeń:
- zegarek naprawdę jest "slim" nie chciałem mieć czegoś dużego na ręce
- wyświetlacz czytelny i wyraźny bardzo dobra rozdzielczość
- nie jest wszystko spolszczone ok 90%
- nie ma stacji dokującej do ładowania tylko uchwyt magnetyczny - trochę nie poręczne
- synchronizacja z Samsungiem A5 5.0.2 Lollipop bez problemu
- największy problem jak na razie jest bateria - ładowałem ją już 3 razy - mam dziwną sprawę że zegarek wyświetla już 100% naładowania zostawiłem go jeszcze kilka godzin ale po wypięciu ładowarki na ikonce baterii od razu wyskakuje 75% (skala się zmienia 75%, 50%, 25%, 0%) czas pracy na baterii - odpięty z ładowarki ok 23tej, przez noc nie sparowany z telefonem, rano sparowany z telefonem i na wieczór ok 19tej bateria 0% :-/

Zastanawiam się czy nie otworzyć sporu odnośnie tej baterii - zastanawia mnie ten spadek na wskaźniku do 75% zaraz po odpięciu ładowarki - i w związku z tym mam pytanie do innych użytkowników marki Lemfo - czy mają podobny objaw?

Jakieś zdjęcia? Jak z ostrością ekranu? Sam byłem nim zainteresowany, ale się wstrzymałem
baku1991
AKTYWNY
 
Posty: 367
Dołączył(a): poniedziałek, 10 marca 2014, 23:21
Pochwały: 11

Re: Smartwatche LEMFO ?? Opinie

Postprzez Specy » poniedziałek, 23 maja 2016, 14:28

Mam Lem1 od ok 2 tygodni i moje spostrzeżenia

Zegarek wygląda naprawdę ładnie ( wg mnie oczywiście) nie jak tandeta, jest metalowy ze skórzanym paskiem
Rozdzielczość ekranu jest bardzo dobra jak na tą wielkość, wszystko czytelne nawet przy niewielkiej jasności, przy pełnej
nawet w słońcu bez większego problemu
Działa obsługa gestów,chociaż głownie przewijanie menu używam
Bateria starcza od rana do wieczora bez większego problemu( bardziej drenuje mi telefon)
Sparowałem go z telefonem Motorola moto g2 na Androidzie 6.0
Co do uwag kolegi to niech sprawdzi baterię w ten sposób na ekranie zegarka pociągnie ekran w dół otworzy się menu z ikonami sms, BT i baterii oraz suwakami jasności i głośności
tam jest pokazany rzeczywisty stan baterii. To co on opisał występuje na jednej z tarcz zegarka i faktycznie po odpięciu od zasilania spada od razu do 75 %, ale nijak się to ma do rzeczywistego stanu baterii

Co do samego menu cześć ikon jest w zasadzie nieużyteczna BT music ( nie działa sterowanie z odtwarzaczem w telefonie a jedynie w zegarku , kto będzie słuchał muzyki przez smartwacha,
nie sprawdzałem ze słuchawkami przewodowymi bo używam BT) w kalendarzu mogę sprawdzić tylko datę :), którą i tak zegarek pokazuje normalnie ( brak integracji z kalendarzem google a szkoda mi by się to bardzo przydało0

I tu największa wada dla mnie - chociaż to nie wina samego zegarka, jak podłączę zestaw słuchawkowy BT to nie ma informacji kto dzwoni, a jak podłączę smartwatcha
to gadam przez niego ( bez sensu)

Niestety telefon podłącza tylko jedno urządzanie jako audio i żeby to zmienić trzeba w trakcie połączenia to przełączać , raczej niewygodne

W tej chwili mam sparowane słuchawki BT jako audio telefonu a smartwatcha podłączam jako urządzenie multimedialne, nie widzę kto dzwoni patrząc na zegarek ale sms dociera ok
odbieram rozmowy na słuchawce BT moim zdanie to optymalne na dzisiaj może to poprawią.

Jak na razie jestem zadowolony w 80 %

Za 2-3 miesiące zrobię update
Specy
 
Posty: 1
Dołączył(a): poniedziałek, 23 maja 2016, 13:55


Powrót do Inteligentne opaski i zegarki SmartWatch



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama