• Reklama

Smartfon z MediaTeK

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Smartfon z MediaTeK

Postprzez robcicho » 20 paź 2014, o 12:20

Poszukuję dobrego smartfona koniecznie z procesorem MediaTec (MTK). Wyświetlacz musi być wielkości 4,6 - 5,2 cala a pamięć RAM więcej niż 1Gb. Innych wymagań nie mam.
robcicho
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 paź 2014, o 12:07
Telefon:: Moto G
ROM: orginal

Reklama

Re: Smartfon z MediaTec

Postprzez ddr » 20 paź 2014, o 13:57

O Bożena... W skrócie masz jak byk "K", a piszesz z błędem na końcu...

Szukanie nie boli.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Smartfon z MediaTec

Postprzez Dablju » 20 paź 2014, o 13:58

Można wiedzieć dlaczego tylko MTK?
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Smartfon z MediaTec

Postprzez peterg6 » 20 paź 2014, o 14:18

Pewnie, żeby się pochwalić ilością rdzeni.

Żeby nie robić offtopu. Za mało "wymagań" dałaś. Z tych obecnych to można wypisać całą listę telefonów. Nawet cena maksymalna nie jest podana więc rozrzut ogromny. Tak jak by na forum motoryzacyjnym zapytać jaki samochód polecają z silnikiem benzynowym, żeby był przynajmniej 4 osobowy :mrgreen:
peterg6
 
Posty: 150
Dołączył(a): 12 lip 2013, o 23:09
Lokalizacja: Wieluń
Pochwały: 3
Telefon:: Cool1 dual

Re: Smartfon z MediaTec

Postprzez Dablju » 20 paź 2014, o 15:48

No nie przesadzajmy, myślę że wymagania są wystarczające, szczególnie ten:
robcicho napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli 2GB a takich telefonów jest zdecydowanie mniej niż z 1GB. O 3 nie wspominam bo to zupełnie inna półka cenowa, choć kolega ceny nie podał.. załóżmy jednak, że ma być w miarę tanio.
Różnie można postrzegać telefony z Mediatekiem, dla jednych 6592 będzie wystarczające, ale już np 6582 nie.
Przykładowe modele to np THL T100S, THL W11, ZTE Red Bull, Huawei Honor 3C, Iocean X7S, Elephone P3000S, Doogee Turbo 2. Jest tego sporo ale nie tak dużo jak mogłoby się wydawać.
Myślę, że należałoby się zastanowić nad dodatkowym kryterium, które by ostatecznie rozstrzygało czego oczekujesz od telefonu.
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez jurekg » 20 paź 2014, o 16:13

robcicho napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To jak już znajdziesz - daj znać na forum.
jurekg
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 11 lis 2012, o 13:15
Lokalizacja: Biecz
Pochwały: 11

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez mrergie » 20 paź 2014, o 16:38

robcicho napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Spokojnie. Nawet pierwszy telefon z Androidem, czyli HTC Dream, miał tego RAMu aż o połowę więcej niż 1Gb. Miał go aż 192MB. Ten wymóg spełnia każdy jeden istniejący Android, bo nic co miałoby pamięci mniej niż 128MB to raczej nie powstało.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Smartfon z MediaTec

Postprzez robcicho » 21 paź 2014, o 10:39

Dablju napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dlatego MTK bo dzieki aplikacji MTK ENGINEER MODE mogę wymusić w telefonie pasmo UMTS900 a w miejscu gdzie najcześciej używam smartfona jest bardzo słaby zasięg UMTS2100 oraz lepszy U900. Telefony więc czesto przeskakują z jednego na drugi i z powrotem. Bardzo też często siedzą na bardzo słabym zasięgu UMTS2100 przy -111dBm. Wspomniana aplikacja załatwiłaby sprawę dobrego i stabilnego zasięgu bo sprawdzalem już na smartfonie Goclover Quantum 400 i działa to znakomicie.
Jak jeszcze inne kryteria to opływowy kształt (niecierpie kanciastych telefonów) i mocny akumulator. Cena do 1200zł.
robcicho
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 paź 2014, o 12:07
Telefon:: Moto G
ROM: orginal

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez Dablju » 21 paź 2014, o 11:57

To ciekawe co piszesz odnośnie zmiany pasma na UMTS900. Pamiętam ten temat odnośnie Inew V3 z chinaphonearena, zaznaczenie w engineer mode pasma 900Mhz nie spowodowało w żaden sposób jego aktywacji, po prostu było zaznaczone tak jak można sobie zaznaczyć inne pasma i LTE ale to nie oznacza że one działały. Poza tym były dwa telefony V3 z 850/2100 i 900/2100, po co więc robić dwa oddzielne telefony skoro wystarczyłoby zmienić pasmo? Odpowiedź - bo zmiana pasma nie jest możliwa z poziomu softu, to problem hardwarowy.
Uparłeś się na ten Mediatek, ale nie prościej po prostu kupić telefon 900/2100 Mhz? Do 1200 zł masz taki wybór, że głowa boli.
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez INTseed » 21 paź 2014, o 12:02

Z jego opisu wynika że chce wyłączyć 2100 więc musi kupić jakiś z opcją 900.
Może g4s tylko gps nie sprawny na każdym egzemplarzu.
Za 1200 mtk bym nie brał już.

Wysłane z mojego H60-L02
INTseed
VIP
 
Posty: 1106
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:31
Lokalizacja: z internetu
Pochwały: 18

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez kolakao » 21 paź 2014, o 15:16

Kolego INTseed właśnie się bawię Meizu MX4 i MTK jak najbardziej jest wporządku nawet w telefonach za cenę powyżej 1200 zł ;)
kolakao
 
Posty: 195
Dołączył(a): 24 cze 2014, o 21:55
Pochwały: 18
Telefon:: Meizu Mx4
ROM: Flyme 4

Re: Smartfon z MediaTeK

Postprzez Dablju » 21 paź 2014, o 16:39

No tak, ale MX4 to MTK9595 a więc już naprawdę wysoka półka ;) w Antutu to to pewnie wyciąga 40k+
Dablju
VIP
 
Posty: 993
Dołączył(a): 17 paź 2013, o 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 35
Telefon:: ZTE Geek
ROM: 4.2.2

Następna strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron