• Reklama

Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez KacperX » piątek, 21 listopada 2014, 13:33

Witam
Mam pytanie odnośnie popsutego wyświetlacza. Po upadku cały potrzaskany i nie działa dotyk czy jest sens bawić się w zakup i wymianę czy nie?. Znalazłem w najniższych cenach na ali coś takiego: http://www.aliexpress.com/item/ORIGINAL ... 65760.html , http://www.aliexpress.com/item/100-Orig ... 83589.html
KacperX
 
Posty: 9
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 20:34

Reklama

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez yusuf » piątek, 21 listopada 2014, 15:07

To zależy od Ciebie, także odpowiedzi mogą być 2:
-tak, opłaca się, wyjdzie Ci taniej niż zakup nowego telefonu
-nie, nie opłaca się, po co się bawić w wymianę, skoro można kupić nowy telefon :mrgreen:

Możesz zapytać u dystrybutora, ile u nich kosztuje wymiana wyświetlacza. Serwis mają na miejscu, ekran i tak będą ściągać z Chin.
yusuf
 
Posty: 165
Dołączył(a): środa, 7 maja 2014, 10:43
Pochwały: 3

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez tomaszkowy » środa, 3 grudnia 2014, 14:40

Mam pytanie, czy ktoś na forum wymieniał juz wyświetlacz w Jiayu G4S?
tomaszkowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 3 grudnia 2014, 14:36

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez szymon_rysiu » środa, 3 grudnia 2014, 15:12

tomaszkowy napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś na forum wymieniał juz wyświetlacz w Jiayu G4S?


W g4S nie wymieniałem, ale już w G3C tak. Samemu to robiłe przy użyciu śrubokrętów i klamerek :)
Jiayu G3/Star W450/Elephone P6i/iOcean X8 mini/Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
szymon_rysiu
AKTYWNY
 
Posty: 567
Dołączył(a): środa, 12 czerwca 2013, 09:30
Lokalizacja: Kujawy
Pochwały: 35

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez Gravis » środa, 3 grudnia 2014, 15:28

Jeszcze dobrze by było odpalić do tego youtube i do roboty...

https://www.youtube.com/watch?v=W-QGR2mlDVU
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2210
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez tomaszkowy » środa, 3 grudnia 2014, 17:05

Dzięki za pomoc, złozyłem wszystko i ładuje ale nie włacza sie....co ewentualnie mogłem zrobic zle?
tomaszkowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 3 grudnia 2014, 14:36

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez secretsanta » środa, 3 grudnia 2014, 18:38

Przycisk "power" wypadł w czasie montażu i włożyłeś go "do góry nogami"? Tak zrobiłem w swoim telefonie z przyciskiem głośności i też nie działał. Przed rozłożeniem telefonu warto podkleić przyciski np taśmą izolacyjną.
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 393
Dołączył(a): niedziela, 9 lutego 2014, 16:22
Pochwały: 20

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez tomaszkowy » środa, 3 grudnia 2014, 18:51

okazało sie ze przycisk power nie łaczy, zwarłem na płytce styki i telefon zadziałał. Teraz moje pytanie, da sie dokupic taki przycisk? np na aliexpress?
tomaszkowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 3 grudnia 2014, 14:36

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez Gravis » środa, 3 grudnia 2014, 19:02

Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2210
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez tomaszkowy » sobota, 6 grudnia 2014, 12:57

Jako ze nie ma osobnego tematu, zapytam tutaj. Przycisk 'power' najlepiej wymienic stosujac lutownice z cienkim grotem czy moze lepiej podgrzac oba styki cieplym powietrzem
tomaszkowy
 
Posty: 6
Dołączył(a): środa, 3 grudnia 2014, 14:36

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez woody » sobota, 6 grudnia 2014, 13:49

Odpowiem jako elektronik amator , cieniutkim grotem , przynajmniej tak bym postąpił.Może na elektrodzie poszukaj odpowiedzi ?
Meizu M2 Note
Avatar użytkownika
woody
VIP
 
Posty: 1039
Dołączył(a): piątek, 2 maja 2014, 20:12
Pochwały: 16

Re: Rozbity wyświetlacz jiayu G4s

Postprzez KacperX » niedziela, 28 grudnia 2014, 22:07

hej
Odświeżę do wymieniających. Zabrałem się i efekt po złożeniu :P Jak wykonam połączenie i na odwrotnie ok. Po odebraniu przez kogoś połączenia czarny wyświetlacz, takto wszystko ok. Jakby coś z czujnikiem było od światła, myślałem że zasłoniłem jakoś dziwnie ale nie i nie mam pomysłu ?
KacperX
 
Posty: 9
Dołączył(a): poniedziałek, 1 września 2014, 20:34

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron