• Reklama

Romy do F1

Re: Romy do F1

Postprzez Adax » 28 maja 2014, o 15:25

Zakupiłem Jiayu F1 w wersji Multi i mam j.polski, ale chyba bez roota:
android 4.2.2 / MOLY.WR8.W1315.MD.WG.MP.V1.P33, 2014/03/04 / jądro 3.4.5 /kompilacja: F1W20140325-143344 / build v. 1395729145

Proszę o pomoc: jak rozpoznać co to za ROM, czy ma Roota, co polecacie na ten czas? Pozdrawiam!
Adax
 
Posty: 73
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 13:32
Telefon:: LG

Reklama

Re: Romy do F1

Postprzez yusuf » 28 maja 2014, o 16:27

Jak nie robiłeś roota, to go pewnie nie masz, na poprzedniej stronie masz informacje, jak go zrobić.
yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Re: Romy do F1

Postprzez Adax » 28 maja 2014, o 16:44

OK, dzięki, wolałem zapytać :) A ten ROM co mam, to oryginalny czy jakiś kombinowany?
Adax
 
Posty: 73
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 13:32
Telefon:: LG

Re: Romy do F1

Postprzez yusuf » 28 maja 2014, o 17:16

Rom masz oryginalny, teraz wyszedł nowszy, ale nie wiem, czy ma j. polski. Zainstaluj sobie przez GPlay aplikację Jiayu.es, tam znajdziesz wszystkie informacje łącznie z nowym romem
yusuf
 
Posty: 166
Dołączył(a): 7 maja 2014, o 10:43
Pochwały: 3
Telefon:: Jiayu G4s | Monster

Re: Romy do F1

Postprzez artic » 20 cze 2014, o 15:39

Sciągnołem (przez Jiayu ES) nowy ROM. Chcę zainstalować przez CWM - wyskakuje instalation aborted. Co robię nie tak?
Avatar użytkownika
artic
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 17:32
Lokalizacja: Żary
Telefon:: HONOR 7

Re: Romy do F1

Postprzez koozka » 25 cze 2014, o 16:36

Ten rom nadaje sie do instalacji przez SPFlashera. Jesli chcesz wrzucić nowego roma przez CWM, to ściągnij sobie to:

http://www.needrom.com/mobile/jiayu-f1-rom4cwm/

Plik -> F1_WCDMA_02.zip
koozka
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 cze 2014, o 23:24
Telefon:: Jiayu F1

Re: Romy do F1

Postprzez spamowisko » 6 sie 2014, o 11:33

Ten ROM wrzucić do głównego katalogu na karcie? Mam go rozpakować?
Bo wgrałem tego zipa na kartę, ale w CWM pisze że plik jest niewłaściwy i nie chce wgrać nowego romu. Przed tym zrobiłem: wipe data, wipe cache i wipe dalvik. Niby wszystko zgodnie z instrukcją.

Przydałaby się jakaś instrukcja, jak bezpiecznie wgrywać romy, aby nie ginął numer IMEI i nie pojawiały się inne niespodzianki. Dla takich laików jak ja byłoby to bardzo przydatne.
spamowisko
 
Posty: 17
Dołączył(a): 15 mar 2014, o 10:52
Telefon:: lumia 520

Poprzednia strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama