• Reklama

ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez neverdie1111 » 28 kwi 2016, o 17:25

Zainstalowałem, wszystko działa fajnie. Oprócz jednej rzeczy. Czasami gubi zasięg i nie działa w ogóle połączenie danych. Jakieś pomysły?
neverdie1111
 
Posty: 21
Dołączył(a): 10 sie 2015, o 12:15

Reklama

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 29 kwi 2016, o 00:04

Nikt poza tobą nie zgłaszał takich problemów więc wnioskuję że wszystkim transmisja lata bezproblemowo tak samo jak u mnie (play i aero2).

Obrazek
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 301
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Kirek50 » 3 maja 2016, o 15:22

Hmm... Dziwna sprawa, bo nikt tego nie zgłaszał. AVG Antywirus Pro wykrywa mi trzy malware: Android_ctl, Android/deng, Android/Dgen agent. Wiecie coś na ten temat?

Poza tym bardzo duże podziękowanie za pliki i bardzo kompetentnie napisany tutorial.
Kirek50
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2 maja 2016, o 22:25

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 3 maja 2016, o 16:22

Zaden inny antywirus nie wykryl zagrozen. Jesli macie mozliwosc sprawdzcie avg na innych telefonach bo podejrzewam ze to nie wirus a pretekst do kupienia aplikacji w wersji pro dodatkowo utwierdzaja mnie w takim przekonaniu specyficznie pozakladane tematy w internetach.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 301
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Kirek50 » 3 maja 2016, o 16:53

pavlikdc napisał(a): podejrzewam ze to nie wirus a pretekst do kupienia aplikacji w wersji pro


Chodzi o to, że ja dysponuję właśnie wersją Pro...
Kirek50
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2 maja 2016, o 22:25

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 3 maja 2016, o 17:05

A ja nie twierdzę że nie :D bo posiadanie wersji pro niczego w gruncie rzeczy nie zmienia. Jeśli rzeczywiście coś siedzi to to wykryje mi pctowy odpowiednik antywirusa. Przeskanuje backup i w niedługim czasie odpisze.

EDIT: NOD i poniżej AVG:

Obrazek

Obrazek
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 301
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Kirek50 » 3 maja 2016, o 17:34

Sprawdziłem dodatkowo nast. skanerami: Avira, Kaspersky, Eset. Zero malware. A Avg swoje. Więc... wyrzuciłem AVG :)
Kirek50
 
Posty: 4
Dołączył(a): 2 maja 2016, o 22:25

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez ddr » 4 maja 2016, o 01:05

Jeżeli baza avg się nie myli to dwa są adware, pewnie z jakiejś zainstalowanej apki a jedno malware, które może siedzieć w cache przeglądarki internetowej.
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3492
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 124

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 8 maja 2016, o 15:10

@pavlikdc - telefon mi wisi na bootloaderze jiayu , co z tym fantem zrobić?

edit: doszedłem do tego że problem tkwi w tych plikach recovery 001 i 002. Nie wiem co z nimi zrobić, rozpakowałem 001 bo 002 się nie da i te dwa pliki rozpakowany 001 i 002 wrzuciłem do tego podanego katalogu, ale w recovery wyskakuje mi jakiś błąd przy wgrywaniu tego . Co robie źle ?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 331
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 8 maja 2016, o 21:34

edit: coś jest skopane z tymi 7zipami, zip 002 nie chce się rozpakować a cały proces w recovery trwa 2 sekundy a nie tak jak piszesz "jakąś minutę" i pisze że volume not found
viara
AKTYWNY
 
Posty: 331
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 8 maja 2016, o 22:01

Ludziu. To jest jeden wielki plik w podzirlencach. Klikasz w jeden i masz wszystko. Tak bylo w 90 latach z rarem. Musisz sobie radzic w tych czasach...
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 301
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 8 maja 2016, o 22:03

pavlikdc napisał(a):Ludziu. To jest jeden wielki plik w podzirlencach. Klikasz w jeden i masz wszystko. Tak bylo w 90 latach z rarem. Musisz sobie radzic w tych czasach...

niechce mi ten krok przejść w recovery tzn przechodzi ale po 1 sekundzie wyskakuje volume not found a robię krok po kroku. Potem daje rebot system now i wisi mi na napisie jiayu bez końca, czekam już 15 minut i nic dalej
Edit; take jakby plik002 sie nie rozpakowal.. Plik001 rozpakowal sie do konca ale po co jest ten plik 002? Czy jego tez trzeba wrzucic na karte zewnetrzna? W recovery dalej niby ten krok przechodzi ale z bledem I telefon wisi na logo caly czas
viara
AKTYWNY
 
Posty: 331
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama