• Reklama

ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez canibalz » 19 kwi 2016, o 21:51

Witam. Mam problem na poziomie instalacji sterowników USB: https://drive.google.com/file/d/0B1x0n-Fkx-wvem5MZXV4NnI1RGc/view?usp=sharing
Co za tym idzie wyłączonego telefonu komputer nie odnajduje (ładuje, ale nie przesyła plików). Win 10, procesor i5-2450M 64x.
canibalz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 19:05

Reklama

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 19 kwi 2016, o 22:08

Instalowałeś moje sterowniki tzn te z pierwszej strony? Spróbuj jeszcze zainstalować manualnie klikając prawym przyciskiem myszy na 3 pliki inf tj: android_winusb.inf, cdc-acm.inf i usb2ser.inf. Jeśli nie pomoże to może spróbuj tych z linka: http://laurentiumihet.ro/download/windo ... r-drivers/

Tutek tutaj: http://forum.xda-developers.com/elephon ... 4-t3267033
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez canibalz » 20 kwi 2016, o 14:06

Pięknie dziękuję za pomoc. Problemem był brak podpisu przy sterownikach - po wyłączeniu wymagania podpisu instalacja się powiodła. Po instalacji podłączyłem telefon pod USB 3.0 i nie wystartował, ale pod 2.0 poszło gładko. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za uratowanie mojego telefonu :-)
canibalz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 19:05

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez itit » 21 kwi 2016, o 07:57

z dźwiękami sobie poradziłem, Dual Ring Tone w połączeniu z Zedge dały radę. Wystarczyło pobrać i przypisać dźwięk wchodząc w DRT następnie przy wybieraniu dźwięku posłużyć się Zedge zamiast biblioteką systemową.

Pytanie jeszcze o prawa Root w powyższym ROMie, po podmianie softu nie mogę używać Titan Backup. Można to jakoś sprawnie ogarnąć? Wcześniej prawa roota miałem.
itit
 
Posty: 54
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:34

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 21 kwi 2016, o 11:34

Wystarczy je wlaczyc w ust systemowych - zabezpieczenia.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 24 kwi 2016, o 13:17

wrzuć jakieś fotki z romu
viara
AKTYWNY
 
Posty: 333
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez canibalz » 24 kwi 2016, o 22:08

Mam pytanie czy da się coś z tym zrobić:
- aparat czasem nie łapie ostrości (ustawia ostry obraz, ale kończy rozmazanym) przy zdjęciach z bliska 10-30cm (przewaga ciemnego tła, cienie, większość oświetlona słabym światłem),
- nawigacja zamula dłużej niż minutę przy zmienianiu trasy w trakcie jazdy.

Pozdrawiam
canibalz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 19:05

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szakal_86 » 25 kwi 2016, o 14:25

U mnie problem z baterią się nasila. Na początku zaczęła topnieć przy 15%, później przy 20%, a teraz przy 38%. Jak tak dalej pójdzie to zaraz po naładowaniu zacznie spadać. Jakieś pomysły co można z tym zrobić? Ponoć to wina płyty głównej.
Szakal_86
 
Posty: 33
Dołączył(a): 14 sie 2015, o 12:46
Pochwały: 1

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 25 kwi 2016, o 15:37

canibalz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To chyba normalne że aparat w ciemnościach nie łapie ostrości. Zależy jaką masz nawigację. Ja używam MapaMap i nie mam najmniejszych problemów. Łapie fixa nawet w pomieszczeniu z podwójnym sufitem nad głową.


Szakal_86 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie pomogę. U mnie nie spada.

viara napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


ObrazekObrazekObrazek
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez canibalz » 26 kwi 2016, o 14:49

pavlikdc napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ja korzystam z Google maps. MapaMap miałem w nawigacji, ale późno aktualizowali trasy.
canibalz
 
Posty: 4
Dołączył(a): 19 kwi 2016, o 19:05

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 26 kwi 2016, o 14:53

Spróbuj również działać na samym gpsie bez pomocy sieci.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 304
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 26 kwi 2016, o 15:32

bardzo fajny, dzisiaj instaluje
viara
AKTYWNY
 
Posty: 333
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama