• Reklama

ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 26 sie 2016, o 21:07

Kombinuj dalej (wgraj stery zmień usb na 2.0) też tak kiedyś miałem.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Reklama

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 28 sie 2016, o 14:12

Pavlik twój rom mnie zawiódł w trasie do Zakopanego, ani gps w mapie Google nie łapał ani transfer danych prawie nie działał...
viara
AKTYWNY
 
Posty: 331
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szakal_86 » 28 sie 2016, o 18:04

Wątpię, żeby to była wina romu skoro na innych telefonach jest wszystko ok.
Szakal_86
 
Posty: 30
Dołączył(a): 14 sie 2015, o 12:46
Pochwały: 1

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 31 sie 2016, o 08:37

Znalazlem rozwiazanie na te drobne roznice procentow po restarcie - kernel 05.07.15. Dzis wieczorkiem wrzuce.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 1 wrz 2016, o 19:42

Plik boot.img dla recovery. Rozpakować, podmienić w folderze clockworkmod/backup i wrzucić tylko go przez opcję custom recovery (odznaczając wszystko inne poza boot) i pomijając sprawdzanie sum kontrolnych md5 w misc nandroid settings.

http://www51.zippyshare.com/v/8H9NJSxc/file.html
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » 5 wrz 2016, o 08:34

@pavlikdc a które to styki trzeba przeczyścić żeby gps łapał szybciej fixa jak i transfer danych ? lub to wina kernela ?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 331
Dołączył(a): 8 kwi 2015, o 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 5 wrz 2016, o 13:59

Nic nigdy o czyszczeniu styków nie słyszałem jeśli chodzi o ten telefon. Antena umieszczona na klapce odpowiada wyłącznie za NFC.
Jeśli masz problem z transmisją danych to jest to raczej wina słabego zasięgu w twojej okolicy.
Wyłączyłeś niepotrzebne bandy w trybie inżynieryjskim? Wystarczą tylko: 2, 7 i 20.
Wtedy 4G u mnie łapie natychmiast po włączeniu telefonu.

https://play.google.com/store/apps/deta ... rter&hl=pl

Jeśli się uprzesz na czyszczenie czegokolwiek to masz:
https://www.youtube.com/watch?v=HNg-cCjDu6Q
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Beny » 8 wrz 2016, o 21:23

Cześć pavlikdc!

mam problem, ostatnio jajko mojej żony coś szwankuje. Po przeinstalowaniu systemu najpierw wystąpił błąd w aplikacji kontakty - pisałem już z Tobą na ten temat. Teraz co jakiś czas na ekranie pojawiają się paski w pionie na całym ekranie. Pomaga jedynie wyciągnięci baterii. Drugi problem - jajko utraciło połączenie z mapami googlowskimi. Czy można to jakoś naprawić ?

pozdrawiam
Beny
Beny
 
Posty: 42
Dołączył(a): 27 gru 2012, o 21:12
Lokalizacja: globalna wioska

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 8 wrz 2016, o 22:16

"Przeinstalowanie systemu" może wiele znaczyć - sprecyzuj. Pominięcie czyszczenia dalvik i cache właśnie skutkuje takimi objawami i wywalaniem się aplikacji. Podobnie sie dzieje gdy wgrywamy rom z uszkodzonej karty sd. Coś pisałes o kontaktach ale sory ale dostaje za dużo wiadomości by wszystko spamiętać i wszystko trzymać w skrzynce. Ekran w paski to coś nowego. Podejrzewam że siada elektronika lub upadł.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szczotek » 9 wrz 2016, o 13:18

@pavlikdc wrzucisz linka do swojego romu? Na needrom szukałem ale nie znalazłem żadnego opisanego jako PAVLIK.
Jeszcze mam drugie pytanie.
To jest normalne ze mam dwa takie same IMEI w telefonie? Identyczne na każdy port SIM?
Kiedyś bawiłem się romami i backupu nie zrobiłem. Nie pamiętam czy tak miałem zawsze czy po zmianie
Szczotek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 wrz 2016, o 13:14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » 9 wrz 2016, o 13:24

Szukaj romu w tym temacie na trzynastej stronie i postępuj wg poradnika z pierwszej. Tak, telefon ma jeden nr imei przypisany do dwóch slotów.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 296
Dołączył(a): 8 lut 2016, o 13:20
Pochwały: 14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szczotek » 9 wrz 2016, o 16:55

Wracając z Lolipopa chyba nie powinienem tego robić przez TWRP tylko przez program i pliki scatter?
Wiem, że w kit kat do lolipop nie było opcji żeby przez TWRP
Szczotek
 
Posty: 0
Dołączył(a): 9 wrz 2016, o 13:14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama