• Reklama

ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » piątek, 26 sierpnia 2016, 21:07

Kombinuj dalej (wgraj stery zmień usb na 2.0) też tak kiedyś miałem.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Reklama

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » niedziela, 28 sierpnia 2016, 14:12

Pavlik twój rom mnie zawiódł w trasie do Zakopanego, ani gps w mapie Google nie łapał ani transfer danych prawie nie działał...
viara
AKTYWNY
 
Posty: 354
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szakal_86 » niedziela, 28 sierpnia 2016, 18:04

Wątpię, żeby to była wina romu skoro na innych telefonach jest wszystko ok.
Szakal_86
 
Posty: 35
Dołączył(a): piątek, 14 sierpnia 2015, 12:46
Pochwały: 1

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » środa, 31 sierpnia 2016, 08:37

Znalazlem rozwiazanie na te drobne roznice procentow po restarcie - kernel 05.07.15. Dzis wieczorkiem wrzuce.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » czwartek, 1 września 2016, 19:42

Plik boot.img dla recovery. Rozpakować, podmienić w folderze clockworkmod/backup i wrzucić tylko go przez opcję custom recovery (odznaczając wszystko inne poza boot) i pomijając sprawdzanie sum kontrolnych md5 w misc nandroid settings.

http://www51.zippyshare.com/v/8H9NJSxc/file.html
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez viara » poniedziałek, 5 września 2016, 08:34

@pavlikdc a które to styki trzeba przeczyścić żeby gps łapał szybciej fixa jak i transfer danych ? lub to wina kernela ?
viara
AKTYWNY
 
Posty: 354
Dołączył(a): środa, 8 kwietnia 2015, 15:41

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » poniedziałek, 5 września 2016, 13:59

Nic nigdy o czyszczeniu styków nie słyszałem jeśli chodzi o ten telefon. Antena umieszczona na klapce odpowiada wyłącznie za NFC.
Jeśli masz problem z transmisją danych to jest to raczej wina słabego zasięgu w twojej okolicy.
Wyłączyłeś niepotrzebne bandy w trybie inżynieryjskim? Wystarczą tylko: 2, 7 i 20.
Wtedy 4G u mnie łapie natychmiast po włączeniu telefonu.

https://play.google.com/store/apps/deta ... rter&hl=pl

Jeśli się uprzesz na czyszczenie czegokolwiek to masz:
https://www.youtube.com/watch?v=HNg-cCjDu6Q
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Beny » czwartek, 8 września 2016, 21:23

Cześć pavlikdc!

mam problem, ostatnio jajko mojej żony coś szwankuje. Po przeinstalowaniu systemu najpierw wystąpił błąd w aplikacji kontakty - pisałem już z Tobą na ten temat. Teraz co jakiś czas na ekranie pojawiają się paski w pionie na całym ekranie. Pomaga jedynie wyciągnięci baterii. Drugi problem - jajko utraciło połączenie z mapami googlowskimi. Czy można to jakoś naprawić ?

pozdrawiam
Beny
Beny
 
Posty: 38
Dołączył(a): czwartek, 27 grudnia 2012, 21:12
Lokalizacja: globalna wioska

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » czwartek, 8 września 2016, 22:16

"Przeinstalowanie systemu" może wiele znaczyć - sprecyzuj. Pominięcie czyszczenia dalvik i cache właśnie skutkuje takimi objawami i wywalaniem się aplikacji. Podobnie sie dzieje gdy wgrywamy rom z uszkodzonej karty sd. Coś pisałes o kontaktach ale sory ale dostaje za dużo wiadomości by wszystko spamiętać i wszystko trzymać w skrzynce. Ekran w paski to coś nowego. Podejrzewam że siada elektronika lub upadł.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szczotek » piątek, 9 września 2016, 13:18

@pavlikdc wrzucisz linka do swojego romu? Na needrom szukałem ale nie znalazłem żadnego opisanego jako PAVLIK.
Jeszcze mam drugie pytanie.
To jest normalne ze mam dwa takie same IMEI w telefonie? Identyczne na każdy port SIM?
Kiedyś bawiłem się romami i backupu nie zrobiłem. Nie pamiętam czy tak miałem zawsze czy po zmianie
Szczotek
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 9 września 2016, 13:14

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez pavlikdc » piątek, 9 września 2016, 13:24

Szukaj romu w tym temacie na trzynastej stronie i postępuj wg poradnika z pierwszej. Tak, telefon ma jeden nr imei przypisany do dwóch slotów.
pavlikdc
AKTYWNY
 
Posty: 346
Dołączył(a): poniedziałek, 8 lutego 2016, 13:20
Pochwały: 13

Re: ROM JIAYU S3 MOD - PAVLIK_KK_S3SW_20150314_V2.5

Postprzez Szczotek » piątek, 9 września 2016, 16:55

Wracając z Lolipopa chyba nie powinienem tego robić przez TWRP tylko przez program i pliki scatter?
Wiem, że w kit kat do lolipop nie było opcji żeby przez TWRP
Szczotek
 
Posty: 2
Dołączył(a): piątek, 9 września 2016, 13:14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama