• Reklama

Redmi Pro

ROM'y i modyfikacje do telefonów Xiaomi, Miui, MIUI EU, MIUI Global, Miui Polska

Re: Redmi Pro

Postprzez bartazzz » 26 lis 2016, o 14:20

Najpierw trzeba pozwolic na wykonywanie poleceń przez adb w zwykłym trybie. Wcześniej trzeba wlaczyc debugowanie usb. Potem komenda adb reboot bootloader i wtedy reszta komend fastboot

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5346
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Reklama

Re: Redmi Pro

Postprzez tomikitwo » 26 lis 2016, o 14:20

Jak masz waiting to znaczy, że komp nie widzi telefonu. Można odłączyć i spróbować ponownie po restarcie. Żeby sprawdzić czy telefon jest wykrywalny to używa się komendy fastboot devices w trybie fastboot, a adb devices w trybie adb.

Wysłane z mojego ZTE A2017 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29

Re: Redmi Pro

Postprzez Antuchkin » 26 lis 2016, o 15:37

bartazzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co to jest zwykły tryb ?
Nie mam opcji programisty, ale po klepnięciu parę razy w wersję MIUI otrzymałem informację, że jestem programistą
Kiedy wpisuje adb reboot bootloader?
Odpalić wiersz poleceń w folderze gdzie jest twrp i telefon podłączyć w trybie fastboot i wtedy wpisać te komendę?

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po wpisaniu fastboot devices
Obrazek
Czyli nie widzi tele ?
Co jest tego przyczyną ?
Avatar użytkownika
Antuchkin
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 paź 2016, o 23:32

Re: Redmi Pro

Postprzez tomikitwo » 26 lis 2016, o 15:38

Nie widzi telefonu. Sprawdź sterowniki.

Wysłane z mojego ZTE A2017 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29

Re: Redmi Pro

Postprzez Antuchkin » 26 lis 2016, o 17:11

tomikitwo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Sterowniki wyglądają na dobre bo nie wyszukuje mi nowszych
Obrazek
Avatar użytkownika
Antuchkin
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 paź 2016, o 23:32

Re: Redmi Pro

Postprzez moth » 26 lis 2016, o 17:18

sterowniki mają być w wersji 7.1, prawdopodobnie masz w wersji 11 i w tym leży problem. zmień sterowniki/spróbuj na komputerze ze starszym systemem i będzie działać
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 214
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 21:39
Pochwały: 24

Re: Redmi Pro

Postprzez bartazzz » 26 lis 2016, o 17:26

jak już jestes programista to szukaj dodatkowe ustawienia -> opcje programisty debugowanie usb

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5346
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 98

Re: Redmi Pro

Postprzez Rafal1435 » 27 lis 2016, o 10:50

Ru jest problem ze sterownikami jak na moje oko, weź zainstaluj na nowo wszystko. A najlepiej jak masz drugi komputer to na nim zrób teraz wszystko tak jak być powinno
Rafal1435
AKTYWNY
 
Posty: 451
Dołączył(a): 25 lip 2014, o 14:19
Pochwały: 21

Re: Redmi Pro

Postprzez Antuchkin » 28 lis 2016, o 01:01

Problem rozwiązany, jednak to wina sterowników.
Pomogła rada Kolegi Redmi2, choć wydaje mi się, że nie zrobiłem wszystkiego zgodnie z instrukcją, ale efekt finalny, telefon widoczny, a o to chodziło.
Zacytuję Kolegę bo nie wiem czy mogę podać link z innego forum.

"A po jaka ciasną Ci jakies dodatkowe sterowniki?

Jesli masz problem obecnie to podłącz pod pc, tel w trybie fastboot. Wejdz w menadzer urzadzen i usun urzadzenie ktore wykrywa. Odlacz telefon. Wywal miflashe jakie masz, odinstaluj minimal adb oraz wywal unlockera i jak masz mi pc suite.

Restart pc. Pobierz miflash20151028, miflash20160401, minimal adb and fastboot 1.4 oraz unlocker.

Zainstaluj miflash2015, potem miflash2016, potem mininal adb i wypakuj unlocker.

Podczas instalacji miflasha klikaj zainstaluj mimo to.

Odpal miflash20151028 jako admin, tel w fastboot podlac pod pc i kliknij w refresh, wykryje tel, to samo zrob w trybie edl. Zamknij miflash. Od tej pory uzywah miflash20160401 do flasha w fastboot i edl. Zawsze wykryje tel, minimal adb takze a unlocker nie bedzie mial nigdy problemu np z bledem 50%.

Nie potrzeba zadnych dodatkowych sterow, kombinowania z podmiana itp ani zewnetrzych programow.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk"
Podziękowania również dla Kolegi wojtekmarchewka i reszty osób które próbowały pomóc
Avatar użytkownika
Antuchkin
 
Posty: 2
Dołączył(a): 28 paź 2016, o 23:32

Re: Redmi Pro

Postprzez Rafal1435 » 15 gru 2016, o 21:13

Do usunięcia
Rafal1435
AKTYWNY
 
Posty: 451
Dołączył(a): 25 lip 2014, o 14:19
Pochwały: 21

Re: Redmi Pro

Postprzez haller » 10 sty 2017, o 23:17

Podepne się trochę.

Dostałem również Redmi pro od Goldiego i chciałbym zmienić soft, bo ten oryginalny jest jakiś niedopracowany.
Czy żeby wgrać inny soft, muszę mieć odblokowany bootloader?

Takie coś mam w informacjach o trlefonie:

Obrazek
haller
 
Posty: 29
Dołączył(a): 15 sty 2016, o 13:07
Pochwały: 1

Re: Redmi Pro

Postprzez bergmen » 11 sty 2017, o 01:30

masz syfmiui. oryginalny soft od xiaomi na ten model telefonu nie ma języka polskiego. Możesz go zainstalować z zablokowanym bootloaderem.
żeby mieć język polski musisz zainstalować xiaomi.eu. Do tego bootloader musi być odblokowany.
Żeby odblokować bootloader musisz zainstalować oryginalny soft od xiaomi :)
Pozniej twrp i wtedy xiaomi.eu
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 600
Dołączył(a): 28 wrz 2014, o 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ROM'y i modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama