• Reklama

Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

dyskusja o telefonach Xiaomi, Jaki telefon wybrać, gdzie kupić, opinie, pytania.

Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez TheRaveQ » 19 lis 2014, o 17:56

Witam, przygotowywuję się do zakupu Redmi Note'a. Z tego co wyczytałem, są dwie wersje tego smartfona.
Tańsza, bez dualsim z 4G i LTE
Snapdragon400, MSM8928 1,6 GHz Quad Core

Oraz trochę droższa z dualsim
MediaTek MT6592 1,7 GHz Octa Core

Jak jest u nich z wydajnością? słyszałem, że Snapdragony są wydajniejsze od MediaTeków, ale nie jestem do końca tego pewien, oraz czy warto dopłacić do tej droższej wersji?

A, i jeszcze moglibyście podać mi jakichś zaufanych sprzedawców na ali, bo na ibuygou nie ma tej wersji z dualsim (najlepiej jakby wysyłali w taki sposób, żeby ominąć UC i podatek ;P)
TheRaveQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 8 sie 2014, o 20:05
Pochwały: 4
Telefon:: Żodyn
ROM: Także Żodyn

Reklama

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez fake4r » 19 lis 2014, o 18:01

Wiesz czym się różnią, oprócz tego LTE ma 1 sim. I ten snapdragon gorzej wypada w antutu od mtk.
Jeżeli Ci nie zależy na dual simie i wynikach w antutu to chyba nie warto dopłacać do wersji 3g ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez TheRaveQ » 19 lis 2014, o 18:03

Trochę mi zależy na dualsime, dzięki za odpowiedź! A masz jakiś polecanych sprzedawców?
TheRaveQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 8 sie 2014, o 20:05
Pochwały: 4
Telefon:: Żodyn
ROM: Także Żodyn

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez mkgga » 19 lis 2014, o 18:23

TheRaveQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Ten jeden z najlepszych.

http://www.aliexpress.com/store/product ... 05631.html

Z tym linkiem dostaniesz gratisy:

http://www.aliexpress.com/item/To-Polan ... 03727.html

Autor postu otrzymał pochwałę
mkgga
 
Posty: 192
Dołączył(a): 12 mar 2014, o 17:03
Pochwały: 17
Telefon:: lg

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez noman1 » 19 lis 2014, o 18:38

Warto z Goldway-a bo ma magazyny w Europie:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 50452.html
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21
Telefon:: iNew V3
ROM: 4.4 KOT49Hv7

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez maras14 » 2 gru 2014, o 11:57

noman1 czyli jeśli wybiorę opcje wysyłki z Hiszpani lub UK to ominą mnie ewentualne koszty vatu?
maras14
 
Posty: 53
Dołączył(a): 24 lut 2014, o 22:08
Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez noman1 » 2 gru 2014, o 12:12

maras14 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli wychodzi z UE to nie może być Vatu :mrgreen:
Zapytaj jeszcze sklepu.
noman1
AKTYWNY
 
Posty: 363
Dołączył(a): 28 gru 2013, o 22:53
Pochwały: 21
Telefon:: iNew V3
ROM: 4.4 KOT49Hv7

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez maras14 » 2 gru 2014, o 12:14

Upewniam się jak to jest ze sprzedawcą z Chin ze sprzętem w UE :) Dzięki za odpowiedź.

P.S

Widzę, że lipa z tą wysyłką z Hiszpanii/UK, bo po pierwsze o wiele słabsza dostępność telefonów, a po drugie liczy sobie 30$ za wysyłkę = ewentualny vat :)
maras14
 
Posty: 53
Dołączył(a): 24 lut 2014, o 22:08
Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez TLasky » 15 mar 2015, o 15:33

Czy ma ktoś jakąś wiedzę jak w tej wersji z MTK sprawuje się GPS? Czy ten model ma jakieś swoje bolączki na które warto zwrócić uwagę?

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1810
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81
Telefon:: Zuk Z1
ROM: Fabryczny :-)

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez sonic » 17 mar 2015, o 11:49

Mam wersję z MediaTekiem i nie mam żadnych problemów z GPSem, a biegam z nim regularnie.

Autor postu otrzymał pochwałę
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 1013
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 15

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez bartazzz » 17 mar 2015, o 17:25

wiedza jest taka że model z mtk jest drogi lub słabo dostępny. Wchodzi w grę używany egzemplarz, natomiast telefon z dualsim cieszy się duzym zainteresowaniem, i gdyby nie to że xiaomi zrezygnowało z jednego slotu to sprzedawało by tych telefonów bardzo dużo
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5577
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: Redmi Note Pro, Wersja z Qualcommem czy MediaTekiem?

Postprzez hellhammer » 2 kwi 2015, o 08:32

noman1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Bzdrura pogania bzdure, nigdy nie mial magazynow w europie i nie bedzie mial. Wysylka jest przez np holandie(nl post czyli to znaczy ze ma magazyny w honadii :D?) (ty u nas idzie przez dhl i pp wiec musi miec tez magazyn) lub inny kraj poprostu! Juz dawno o tym było... Czemu tworzysz jakies brednie. A chinczycy i ich przedstawiciele wcisnac kazdy kit, ktory wy lykacie... Ta i moze jeszcze serwis i oficjalny sprzedawca xiaomi jest w europie oprocz ze sprzedaje gooldway :d,ktory ma magazyny juz w calej europie, bo w eurpie jest tanio :D

Dziwie sie Tobie, jestes na forum od dawna.. masz pkt za pochwaly....
hellhammer
VIP
 
Posty: 1436
Dołączył(a): 4 lip 2014, o 13:25
Pochwały: 25
Telefon:: sony

Następna strona

Powrót do dyskusja o telefonach Xiaomi



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama