• Reklama

Redmi 3s - internet tylko edge

Xiaomi

Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez meDarq » czwartek, 11 sierpnia 2016, 10:26

Mam problem z dostępem do internetu, bo dostępne jest tylko edge, strony ładują się mega wolno. Wczoraj miałem jeszcze Sony i nie było problemu z HSPA, więc to chyba nie wina karty? A to, że mam jakikolwiek internet, ale tylko EDGE, to nie wiem o czym świadczy... Próbowałem domyślną konfigurację i konfigurację Orange, sieć 3G, jak i LTE... Jakiś pomysł jak to naprawić?
meDarq
 
Posty: 27
Dołączył(a): wtorek, 21 stycznia 2014, 13:33

Reklama

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez tpawel » czwartek, 11 sierpnia 2016, 10:52

A preferowany tryb sieci dobrze ustawiony?
tpawel
VIP
 
Posty: 1862
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 37

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez swiezak82 » czwartek, 11 sierpnia 2016, 11:17

U mnie na romie od goldiego po włożeniu karty aero2 też było tylko 2g. Wyszukalem ręcznie sieć, zmieniłem na 3g i załapało.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1290
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 36

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez meDarq » czwartek, 11 sierpnia 2016, 12:03

Preferowany tryb sieci ustawiłem na LTE, później sprawdzałem na 3G.
No właśnie, dostałem z globalem od Goldwaya i wczoraj od razu zrobiłem aktualizację do 7.8.4.0. Patrzyłem w ręcznym wybieraniu sieci i miałem Orange 2G i Orange 3G PL, w tym drugim drugim wypadku wybieram to i dalej jest EDGE. Gdy drugi raz wchodzę w wybór sieci, do widzę, że jednak 2G jest wybrane. Teraz pojawiło się H+, ale nie wiem, jaka jest sieć wybrana... Może to mieć związek z aktualizacją miui, czy w ogóle na globalu nie mamy dostępu do HSPA?
meDarq
 
Posty: 27
Dołączył(a): wtorek, 21 stycznia 2014, 13:33

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez swiezak82 » czwartek, 11 sierpnia 2016, 13:13

Tego to Ci nie powiem ale na pewno po zmianie romu na xiaomi.eu i włożeniu karty Orange internet załapał w LTE bez żadnych kombinacji.
Avatar użytkownika
swiezak82
VIP
 
Posty: 1290
Dołączył(a): czwartek, 24 kwietnia 2014, 12:42
Pochwały: 36

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez bergmen » czwartek, 11 sierpnia 2016, 13:23

może ten Twój Global to zwykły syfmiui... Sam wrzuć Global albo xiaomi.eu
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): niedziela, 28 września 2014, 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 25

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez meDarq » czwartek, 11 sierpnia 2016, 13:43

Globala można rozpoznać po tym, czy aktualizacja wchodzi? Bo mi aktualizacja weszła wczoraj bez problemu, teraz mam "MIUI Global 7.5 (stabilna) 7.5.8.0(MALMIDE)"
meDarq
 
Posty: 27
Dołączył(a): wtorek, 21 stycznia 2014, 13:33

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez bergmen » czwartek, 11 sierpnia 2016, 23:58

to musisz zmienić na xiaomi.eu
niech dopracuja globala zeby w europie tes smigał. Nie tylko w Indiach :)
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): niedziela, 28 września 2014, 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 25

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez kurn12 » sobota, 8 października 2016, 19:41

Odświeżam temat

Wszystkie inne urządzenia np.Samsung Galaxy S2 , Nokia E52 , Nokia C2-01 oraz modem USB Huawei E173 łąpią 3G na wsi bez problemu.
A w moim Xiaomi Redmi 3S działa tylko Edge . Mam wersję International z Pasmem B20 kupioną w X-KOM i ROM MIUI 8.0.3.0
kurn12
 
Posty: 8
Dołączył(a): poniedziałek, 2 września 2013, 18:40

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez pawellabedz » sobota, 15 października 2016, 13:21

No chyba się nie da wgrać miuipolska do 3s z x-koma
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2

Re: Redmi 3s - internet tylko edge

Postprzez bergmen » sobota, 15 października 2016, 13:34

da się. Poczytaj jak wejść w edl w telefonie z zablokowanym tym trybem. Choć jest szansa że nawet tu nie trzeba będzie wchodzić. Global dev możesię dać zainstalować przez "aktualizację"
Avatar użytkownika
bergmen
AKTYWNY
 
Posty: 769
Dołączył(a): niedziela, 28 września 2014, 02:07
Lokalizacja: Wrocław
Pochwały: 25


Powrót do Pomoc techniczna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama