• Reklama

Red Rice czy Jiayu G4S

Porównanie chińskich telefonów, zakupionych w Chinach i wyprodukowanych w Chinach.

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » 21 kwi 2014, o 21:06

Po co autorowi tematu na siłę wciskasz octacore skoro tylko net, sms, aero. Przecież podał swoje wymagania dobry ekran i bateria. Telefon polecany przez mrergie spełnia wszystkie wymagania. Na dodatek ma 2Gb ram.

Wysłane z Xiaomi Redmi
ebola1972
VIP
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Reklama

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez Albin » 21 kwi 2014, o 21:12

Czyli nie warto kupować g4s? Sam zastanawiam się nad zmianą mojego zte v967s na jiayu tylko zastanawia mnie czy bateria wytrzyma tyle samo co w zte. Niby ma mocniejszy procesor co zużyje więcej prądu ale też bateria jest pojemniejsza.
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 794
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16
Telefon:: Redmi Note 3 Pro

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » 21 kwi 2014, o 21:15

Przecież jeszcze nikt nie ma na forum Jiayu G4S więc nie ma co gdybać. Jak ktoś kupi, przetestuje, zobaczymy jak bateria trzyma, czy ma pasmo 900 itp to będziemy dyskutować. ..... Doczytałem że @Markus70 niedawno go dostał a dyskusja jest w innym wątku.

Wysłane z Xiaomi Redmi
Ostatnio edytowano 21 kwi 2014, o 21:27 przez ebola1972, łącznie edytowano 1 raz
ebola1972
VIP
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez Albin » 21 kwi 2014, o 21:25

Ktoś jednak ma ten model :)

Skoro odradzacie ten model to musi coś z nim być nie tak skoro lepiej kupić Honor 3C za te same pieniądze. Skoro cenowo to samo wychodzi to dlaczego nie wziąć lepszego?
Albin
AKTYWNY
 
Posty: 794
Dołączył(a): 20 lis 2013, o 22:32
Pochwały: 16
Telefon:: Redmi Note 3 Pro

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez mrergie » 21 kwi 2014, o 22:21

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

TOBIE odpowiada. Słowo klucz - TOBIE. A ty masz inne wymagania.

existe, ty jak zawsze musisz się napinać w większości swoich postów? Wrzucisz kiedyś na luz z szóstki? :roll:

Octacore to tylko cyferka, to 8 rdzeni zamiast czterech. To jakby porównywać Bulldozery AMD do Intelowskich i7. Co z tego że ten pierwszy ma cztery rdzenie więcej skoro jest cholernie prądożerny a i tak ma gorszą wydajność. Octacore MediaTeka wcale nie mają jeszcze do końca wydajności godnej swoich rdzeni. Octa dobre jest dla lecących na cyferki, bo równie dobrze można mieć Geeka z dwoma rdzeniami w Atomie i mieć identyczną wydajność przy znacznie zredukowanej energochłonności.
Poza tym chcesz wcisnąć telefon... którego nikt nie ma. Nikt tak naprawdę nie wie co to, jak działa i jak się sprawdza. Jasne że to Jiayu więc też ma mój kredyt zaufania, ale nie zmienia to faktu że to jest pchanie się w nieznane.

Albin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie tak że ktoś go odradza. Po prostu uważam iż Honor 3C jest lepszą opcją w przypadku podanych wymagań. Jest świetnym i bardzo opłacalnym telefonem. Sam też w obecnej chwili nie bardzo miałbym na co lepszego go zamienić. Miałem wcześniej Red Rice który był rozważany przez autorkę tematu i widzę zauważalną przewagę H3C w porównaniu do niego.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez dytruff » 22 kwi 2014, o 01:24

Konsumpcjonizm to się nazywa.
Na chwilę obecną jiayu f1, umi x1 pro i newman n2 (kupiłem 2 po 95 usd) uważam za dobre telefony warte swojej ceny. Reszta to cyferki. Sam mam Geeka za 560 zł.
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez existe » 22 kwi 2014, o 12:16

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


przeciez to Ty wydajesz negatywne opinie o produkcie Ci nieznanym, ale wsciekasz sie na mnie, ze zwracam Ci na to uwage
przypomne Ci :

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2184
Dołączył(a): 12 cze 2012, o 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 52
Telefon:: byl:紅米, jest:x7s

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez mrergie » 22 kwi 2014, o 13:20

Naprawdę Panie existe, wspaniała przemowa, żelazne argumenty. Sam Demostenes byłby dumny z takiego ucznia. Zamierzasz może kandydować gdzieś? Masz mój głos bo takich uzasadnień to nikt nie będzie w stanie pokonać.

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wydajesz pozytywne opinie o produkcie nieznanym zarówno Tobie jak i komukolwiek innemu tutaj a więc polecasz produkt kompletnie nieznany który ma jedynie kredyt zaufania i chcesz go chyba wcisnąć autorce tematu jako dla kozła doświadczalnego.

Pierw polecam przeczytać znaczenie słowa wściekać

Staram się wydawać opinie obiektywne i poparte odpowiednimi faktami i argumentami.
A z twojej strony?
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W twojej opinii, twoim zdaniem, a zarówno zdanie jak i opinia są subiektywnym wyrażeniem, a jeszcze dodatkowo niepodparte czymkolwiek więcej niż kredytem zaufania są puste i nic nie znaczące.


Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Fizyki nie oszukasz. Osiem rdzeni musi być prądożerne a zwłaszcza w wykonaniu MediaTeka. To nie jest ośmiordzeniowy Exynos w którym są efektywne tryby zarządzania energią i limit czterech aktywnie działających rdzeni.

existe napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A którykolwiek Jiayu je obsługuje? Z tego co wiem to nie, mogę się mylić ale póki co o niczym takim nie wiem.

Ty tradycjnie już niezmiennie naskakujesz i nawet nie potrafisz podać żadnego argumentu, taka dziecinna kłótnia z twojej strony :roll:
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1459
Dołączył(a): 13 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 69
Telefon:: 佳域 S3S

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez ebola1972 » 22 kwi 2014, o 13:25

Spokojnie panowie. dzisiaj @markus70 ma sprawdzić czy na JiayuG4S ruszy aero.

Wysłane z Xiaomi Redmi
ebola1972
VIP
 
Posty: 1723
Dołączył(a): 13 maja 2013, o 20:09
Lokalizacja: PL
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez dytruff » 22 kwi 2014, o 13:28

Np. na f1 działa

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
dytruff
AKTYWNY
 
Posty: 790
Dołączył(a): 22 kwi 2013, o 00:43
Lokalizacja: śląskie
Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Re: Odp: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez mar76ek » 22 kwi 2014, o 14:38

Dlaczego uwazacie, ze 8 rdzeni jest pradozernych, skoro wiekszosc czasu 4 z nich nie pracuja (sa zatrzymane). Pytam bo sam zastanawiam sie nad kupnem telfonu (Jiaju G4S, Coolpad F1, Huawei Honor 3C).

Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 993D przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
mar76ek
AKTYWNY
 
Posty: 250
Dołączył(a): 20 sty 2014, o 23:25
Pochwały: 3
Telefon:: JY-G4S

Re: Red Rice czy Jiayu G4S

Postprzez marx » 29 kwi 2014, o 17:05

Globalnie 8 rdzeni jest niej prądożerne od 4 czy 2 ponieważ zazwyczaj pracują 2 rdzenie w porywach uruchamiane sa pozostałe.
w Exynosach 8 rdzeni nie pracuje jednocześnie z powodu jego ułomności a nie ze względu na oszczędzanie energii.
marx
Administrator
 
Posty: 7628
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Porównania telefonów



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość