• Reklama

recovery w jiayu g4

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » sobota, 14 września 2013, 22:04

witam,
pewnie to co napisze wyda się wielu banałem ale nie zawracałbym wam głowy gdybym potrafił sam rozwiązać problem.
Otóż chcę wgrać nowy rom do jiayu g4 na prośbę kolegi który ma o tym jeszcze mniejsze pojęcie niz ja (nie wiem jak to możliwe).
Mam ściagnięty na mikro sd rom do g4, wgraną aplikację mobile uncle tools oraz recovery G4recovery_CWM_6.0.2.8_ENG.img
Problem w tym że jak wchodzę do recovery przez mobile uncle pojawia mi się info "brak polecenia" a gdy wciskam vol+ i power wchodzi do opcji wyboru i przy wyborze apply update from sdcard nie widzi żadnego romu jaki jest na sd i nie wiem co mam z tym zrobić. Zmieniłem nazwe romu na instal.zip ale nic nie pomogło. Jeśli ktoś ma chwię aby mnie nieco nakierować byłbym bardzo wdzięczny
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Reklama

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez existe » sobota, 14 września 2013, 22:52

podaj na poczatek link skad sciagnales ten rom, aby cos powiedziec
przy romach zazwyczaj jest opis jak i co zrobic
Moze ten link

Ci rozjasni cos, albo wybierzesz nowy rom
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » sobota, 14 września 2013, 23:13

wgralem na kartę sd dwa ostatnie romy, miui i g4b basic problem w tym że mi nie widzi tych plików na sd kiedy odpalam recovery.
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » sobota, 14 września 2013, 23:19

czy może trzeba rom wgrać w specjalny katalog na micro sd lub go jakoś nazwać?
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez existe » sobota, 14 września 2013, 23:24

a gdzie link, a wgrales do podkatalogu - czy na samą górę tzw root ?
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » sobota, 14 września 2013, 23:27

ten room wgrałem na sd, umieszczony jest bez katalogu pod nazwa instal.zip, plik zajmuje ponad 300mega.
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez existe » sobota, 14 września 2013, 23:38

a widzisz jakikolwiek katalog na SD karcie ? jak dajesz przegladaj to powinienes widziec podkatalogi, no glosno mysle,
po wejsciu w recovery, wybierasz przegladaj ... i nawet jesli jest w innej nazwie albo w podkatalogu to przegladasz zawartosc karty
a Twoje "nie widze" nie wiem co moze oznaczac, ze nie widzi karty ? moze ja sformatuj albo innej uzyj na ten moment ?
czekam
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » niedziela, 15 września 2013, 00:22

zmieniłem kartę sd i nic :( to samo... jak się uruchamia recovery jest info "brak polecenia". Jak wchodzę w opcję nagrywania z kardy sd nie pokazuje mi się ani jeden katalog, jest pusto.
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez existe » niedziela, 15 września 2013, 00:30

wiec nie widzi karty SD, poza podpowiedzia - zamontuj karte SD na poczatek - chyba nie mam wiecej podpowiedzi
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » niedziela, 15 września 2013, 00:42

czemu nie widzi skoro recovery mi odpala z sd? Jak mam ją zatem zamontować?
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez existe » niedziela, 15 września 2013, 00:53

recovery nie odpala z sd, tylko ze swojej pamieci RAM
po wejsciu w recovery musisz zobaczyc swoja karte SD - jakiekolwiek katalogi - rozumiem, ze jej nie widzisz
robiles formatowanie w telefonie ? - zazwyczaj nie ma z tym problemow, wiec ja sie poddam - przepraszam
existe
Avatar użytkownika
existe
VIP
 
Posty: 2105
Dołączył(a): wtorek, 12 czerwca 2012, 09:57
Lokalizacja: eu
Pochwały: 50

Re: recovery w jiayu g4

Postprzez xpictianoc » niedziela, 15 września 2013, 10:18

dzięki za pomoc, nie mam pojęcia czemu nie widzi mi karty sd, formatowałem ją. Jeśli ktoś jeszcze miałby jakies pomysły to chętnie się z nimi zapoznam.
xpictianoc
 
Posty: 125
Dołączył(a): sobota, 26 stycznia 2013, 05:52
Lokalizacja: warszawa

Następna strona

Powrót do Pytania, problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama