• Reklama

Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez TediPower » piątek, 20 listopada 2015, 19:30

To dobra wiadomość :)

Wysłane z ZUK Z1 :-)
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 303
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 14

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » niedziela, 22 listopada 2015, 22:11

Telefon nagrywa połączenia za pomocą aplikacji z Google Play bez roota.

Plusy: bateria, system, szybkość i stabilność, czytnik linii papilarnych, szereg małych dodatków, które nie zawsze występują razem w jednym urządzeniu.

Minusy: aparat - nie jest najgorszy, ale mi4c robi lepsze zdjęcia (zwłaszcza przy sztucznym świetle).
Na karcie z której tel. obsługuje internet po zakończeniu rozmowy na chwilę gubi zasięg (strasznie to irytujące jak ktoś dużo dzwoni).

Ogólnie Polecam. Dawno nie miałem tak dobrego telefonu a przez ten rok sprawdziłem pięć innych (1 Htc, 1 huawei i 3 xiaomi).

Wysłane z mojego Z1 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 2 września 2012, 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kamil125 » poniedziałek, 23 listopada 2015, 00:10

Cześć, Witajcie,

Gdzie teraz najtaniej i najlepiej (pod względem dobrej jakości sklepu) kupić ZUK Z1?
Czy lepszy będzie od xiaomi mi4c? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
kamil125
 
Posty: 23
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 00:33

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » poniedziałek, 23 listopada 2015, 00:24

To zależy czego oczekujesz od telefonu. Mam oba (mi4c aktualnie używa żona) i dla mnie Z1 wypada lepiej, ale mi4c też nie miałem wiele do zarzucenia.

ZUK kupiłem na shop.gizchina.com
Mi4c na ibuygou.com

Żaden z tych sklepów nie jest tani, ale nie miałem z nimi żadnego problemu a już trochę tam kupiłem.
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 2 września 2012, 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kamil125 » poniedziałek, 23 listopada 2015, 01:15

folkien dzięki bardzo za szybką odpowiedź.
Poszukuję właśnie telefonu dla żony. Czytałem bardzo dobre opinie o zuk z1 i chyba właśnie go kupię. Zastanawia mnie jeszcze ekran 5.5 cala, żona ma obecnie sony m2 i 5 cali, ale mówiła, że to dla niej nie problem się przyzwyczaić. Generalnie zależy mi i jej na szybkim działania telefonu (sam mam OnePlus One i CM jest rewelacyjny - dlatego duży plus dla ZUK Z1). Żona robi sporo zdjęć, więc dobry aparat byłby wskazany (tu chyba też ZUK ma przewagę, może nie wielką).
kamil125
 
Posty: 23
Dołączył(a): wtorek, 9 grudnia 2014, 00:33

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez bandit » niedziela, 6 grudnia 2015, 20:57

To i pytanie ode mnie, jak sprawdza się ten sensor od Sony w Zuk Z1, jak bateria i jak GPS, bo w zasadzie te 3 rzeczy przesądzają o zakupie telefonu przeze mnie :)
bandit
 
Posty: 155
Dołączył(a): poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 17:08
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez TediPower » piątek, 11 grudnia 2015, 19:14

Allo Kto wie jak wydusić z naszych tel taki oto efekt....
ObrazekObrazek
Pokrowiec mam ale efektu już nie....
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 303
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 14

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez puko » czwartek, 17 grudnia 2015, 18:17

Niestety nie ma diody powiadomień. Szkoda bo się przymierzałem do zakupu.
puko
 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 11:27
Lokalizacja: Polska

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » czwartek, 17 grudnia 2015, 18:25

bandit napisał(a):To i pytanie ode mnie, jak sprawdza się ten sensor od Sony w Zuk Z1, jak bateria i jak GPS, bo w zasadzie te 3 rzeczy przesądzają o zakupie telefonu przeze mnie :)

Aparat - średni
Bateria - rewelacyjna
GPS - bardzo dobry
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 2 września 2012, 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » czwartek, 17 grudnia 2015, 18:26

puko napisał(a):Niestety nie ma diody powiadomień. Szkoda bo się przymierzałem do zakupu.

Dioda jest w CM.
Nie jest aktywna na chińskim romie.
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): niedziela, 2 września 2012, 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez puko » czwartek, 17 grudnia 2015, 22:34

Rzeczywiście, są recenzje gdzie widać że jest dioda. To dobrze. Zobaczymy czy stanieje... :-)
puko
 
Posty: 29
Dołączył(a): czwartek, 16 maja 2013, 11:27
Lokalizacja: Polska

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez marx » czwartek, 17 grudnia 2015, 23:52

ma diodę która może świecić w dowolnym kolorze z palety RGB, pierwszy raz się spotkałem z możliwością dobrania dowolnego koloru do wybranego zdarzenia, nie wspominając o zmianie rozdzielczości ekranu.
https://www.youtube.com/watch?v=u1cuciNkv_4
marx
Administrator
 
Posty: 5970
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama