• Reklama

Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez TediPower » 20 lis 2015, o 19:30

To dobra wiadomość :)

Wysłane z ZUK Z1 :-)
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 312
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Reklama

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » 22 lis 2015, o 22:11

Telefon nagrywa połączenia za pomocą aplikacji z Google Play bez roota.

Plusy: bateria, system, szybkość i stabilność, czytnik linii papilarnych, szereg małych dodatków, które nie zawsze występują razem w jednym urządzeniu.

Minusy: aparat - nie jest najgorszy, ale mi4c robi lepsze zdjęcia (zwłaszcza przy sztucznym świetle).
Na karcie z której tel. obsługuje internet po zakończeniu rozmowy na chwilę gubi zasięg (strasznie to irytujące jak ktoś dużo dzwoni).

Ogólnie Polecam. Dawno nie miałem tak dobrego telefonu a przez ten rok sprawdziłem pięć innych (1 Htc, 1 huawei i 3 xiaomi).

Wysłane z mojego Z1 przy użyciu Tapatalka

Autor postu otrzymał pochwałę
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kamil125 » 23 lis 2015, o 00:10

Cześć, Witajcie,

Gdzie teraz najtaniej i najlepiej (pod względem dobrej jakości sklepu) kupić ZUK Z1?
Czy lepszy będzie od xiaomi mi4c? Bardzo dziękuję za odpowiedź.
kamil125
 
Posty: 23
Dołączył(a): 9 gru 2014, o 00:33
Telefon:: 1+1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » 23 lis 2015, o 00:24

To zależy czego oczekujesz od telefonu. Mam oba (mi4c aktualnie używa żona) i dla mnie Z1 wypada lepiej, ale mi4c też nie miałem wiele do zarzucenia.

ZUK kupiłem na shop.gizchina.com
Mi4c na ibuygou.com

Żaden z tych sklepów nie jest tani, ale nie miałem z nimi żadnego problemu a już trochę tam kupiłem.
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kamil125 » 23 lis 2015, o 01:15

folkien dzięki bardzo za szybką odpowiedź.
Poszukuję właśnie telefonu dla żony. Czytałem bardzo dobre opinie o zuk z1 i chyba właśnie go kupię. Zastanawia mnie jeszcze ekran 5.5 cala, żona ma obecnie sony m2 i 5 cali, ale mówiła, że to dla niej nie problem się przyzwyczaić. Generalnie zależy mi i jej na szybkim działania telefonu (sam mam OnePlus One i CM jest rewelacyjny - dlatego duży plus dla ZUK Z1). Żona robi sporo zdjęć, więc dobry aparat byłby wskazany (tu chyba też ZUK ma przewagę, może nie wielką).
kamil125
 
Posty: 23
Dołączył(a): 9 gru 2014, o 00:33
Telefon:: 1+1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez bandit » 6 gru 2015, o 20:57

To i pytanie ode mnie, jak sprawdza się ten sensor od Sony w Zuk Z1, jak bateria i jak GPS, bo w zasadzie te 3 rzeczy przesądzają o zakupie telefonu przeze mnie :)
bandit
 
Posty: 128
Dołączył(a): 27 kwi 2015, o 17:08
Pochwały: 1
Telefon:: Zuk Z1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez TediPower » 11 gru 2015, o 19:14

Allo Kto wie jak wydusić z naszych tel taki oto efekt....
ObrazekObrazek
Pokrowiec mam ale efektu już nie....
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 312
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez puko » 17 gru 2015, o 18:17

Niestety nie ma diody powiadomień. Szkoda bo się przymierzałem do zakupu.
puko
 
Posty: 32
Dołączył(a): 16 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Polska

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » 17 gru 2015, o 18:25

bandit napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Aparat - średni
Bateria - rewelacyjna
GPS - bardzo dobry
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez folkien » 17 gru 2015, o 18:26

puko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dioda jest w CM.
Nie jest aktywna na chińskim romie.
folkien
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 19:52
Lokalizacja: Polska
Pochwały: 1

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez puko » 17 gru 2015, o 22:34

Rzeczywiście, są recenzje gdzie widać że jest dioda. To dobrze. Zobaczymy czy stanieje... :-)
puko
 
Posty: 32
Dołączył(a): 16 maja 2013, o 11:27
Lokalizacja: Polska

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez marx » 17 gru 2015, o 23:52

ma diodę która może świecić w dowolnym kolorze z palety RGB, pierwszy raz się spotkałem z możliwością dobrania dowolnego koloru do wybranego zdarzenia, nie wspominając o zmianie rozdzielczości ekranu.
https://www.youtube.com/watch?v=u1cuciNkv_4
marx
Administrator
 
Posty: 7485
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 228
Telefon:: Dual sim

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama