• Reklama

Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez TediPower » piątek, 10 czerwca 2016, 22:25

Nom dla mnie też tel od praktycznie nowości w tym pancernej plastikowej obudowie a jedynie się oprogramowanie zmienia co parę dni. Mieszkam w DE i tu raczej ochronie się nie nudzi i to sklepy różne obuwnicze, spożywcze, z ciuchami, i rtv dlatego sam jestem bardzo zdziwiony co się zmieniło z moim tel ze uruchamiają się bramki ochrony sklepowej. Czasem bywa że kupi się spodnie koszulkę i nie odemnie tej metki od alarmu i wtedy pika ale tel który nigdy nie miał z tym problemów nagle jest zagrożeniem.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka!
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 313
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 15

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez Victor » sobota, 11 czerwca 2016, 16:45

W pepco na bramkach nic nie pika. CM13 z 5 czerwca
Victor
 
Posty: 26
Dołączył(a): sobota, 9 kwietnia 2016, 14:23

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez ksiezyc » środa, 15 czerwca 2016, 03:28

Witam,
znacie jakieś (aktualne) promocje na ten telefon?
ksiezyc
 
Posty: 12
Dołączył(a): środa, 15 czerwca 2016, 03:27

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez mara44 » środa, 15 czerwca 2016, 12:08

Dołączam się do pytania też jestem zainteresowany aktualnymi promocjami
mara44
 
Posty: 111
Dołączył(a): sobota, 8 lutego 2014, 03:47

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez ksiezyc » środa, 15 czerwca 2016, 15:12

Ewentualnie może są jakieś promocje na ZUK Z2?
Mało ofert na aliexpress, wysokie ceny... a dziwne, bo chyba powinny tanieć te modele a nie drożeć.
Nie wiem jak się Wam udało tak tanio kupić :)
Jak ktoś widział ciekawą ofertę, to bardzo proszę o podanie! :)
ksiezyc
 
Posty: 12
Dołączył(a): środa, 15 czerwca 2016, 03:27

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kombajnik » środa, 15 czerwca 2016, 15:26

ksiezyc napisał(a):Ewentualnie może są jakieś promocje na ZUK Z2?
Mało ofert na aliexpress, wysokie ceny... a dziwne, bo chyba powinny tanieć te modele a nie drożeć.
Nie wiem jak się Wam udało tak tanio kupić :)
Jak ktoś widział ciekawą ofertę, to bardzo proszę o podanie! :)


Zuk Z2 najtaniej w Chinach z tego co do tej pory zauważyłem to tu https://www.spemall.com/ZUK-Z2-5-0-Inch ... one_g.html
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 680
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez Jank » środa, 15 czerwca 2016, 15:43

Na AliExpress jak na razie najtaniej tutaj (319.99$):
ZUK Z2
Jank
 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 2 czerwca 2016, 19:18

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez Flyagaric » środa, 15 czerwca 2016, 17:52

To jest wątek o Z1!
A cena wcale nieciekawa - Mi5 nie jest tak wykastrowany jak ten fon, a można go wyrwać taniej.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2640
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez kombajnik » środa, 15 czerwca 2016, 19:07

Co masz wykastrowane? Wersja Mi5 z 3gb ram jest tylko tańsza, reszta dużo droższa. Poza tym ma mniejszą baterie od z2.
kombajnik
AKTYWNY
 
Posty: 680
Dołączył(a): niedziela, 14 kwietnia 2013, 18:46
Pochwały: 13

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez marik1 » piątek, 17 czerwca 2016, 00:52

http://www.zukmobile.cc/lenovo-zuk-z2-u ... obile.html

https://www.ibuygou.com/p-zuk-z2-snapdr ... -8457.html

http://www.aliexpress.com/item/Original ... f960400178

Jeśli szukasz wersji słabszej. Fakt, że też czekam na jakieś info o tym telefonie. Ale nie spamujmy w temacie o Z1...
marik1
AKTYWNY
 
Posty: 233
Dołączył(a): poniedziałek, 13 czerwca 2016, 20:17
Pochwały: 3

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez Flyagaric » piątek, 17 czerwca 2016, 12:30

kombajnik napisał(a):Co masz wykastrowane? Wersja Mi5 z 3gb ram jest tylko tańsza, reszta dużo droższa. Poza tym ma mniejszą baterie od z2.


Po trochu wszystko. Z wersji PRO wykastrowali:
- ekran jest ciemniejszy - w dodatku Amoled vs IPS
- aparat w zwykłym Z2 wykastrowany straszliwie (przesłona, itd)
- stabilizacja foto i video tylko dla wersji PRO
- słabsza pamięć wewnętrzna (zwykły Z2 dostał eMMC)
- złączka USB-typ-C, ale w Z2 tylko prędkości USB2.0, a w Z2 PRO mamy transfery USB3.1
- 24-bit/192kHz audio tylko w wersji PRO
- LTE Band 20 obecny tylko w wersji PRO
- wysokościomierz i czytnik pulsu w PRO to już pierdoły.

Na plus mniejszemu zaliczamy tylko baterię ...
Dla mnie wystarczająco odstraszające są już dużo gorszy aparat i ekran, dla innych bardzo ważny będzie gorszy dźwięk, dlatego wybrałbym PRO. Bardzo chciałem, żeby była to bezkompromisowa piątka, bo sam bym się nim wtedy zainteresował, ale tak nie jest.
Teraz porównując do Mi5 (wersja 3GB), to Xiaomi bliżej jest do wersji PRO niż do zwykłego Z2. Ekran w Mi5 to też tylko IPS, ale jest jaśniejszy niż w Z2. Transfery wewnętrzne to konkurencja dla wersji PRO, a nie zwykłej Z2. Aparat w Mi5 ma taką samą przesłonę jak w zwykłym Z2, ale poza tym to różnią się drastycznie na korzyść Mi5. Stabilizacja w Mi5 jest nie tylko OiS, ale też nowa 4-ro osiowa. Dźwięk - nie wiem czy Mi5 ma lepszy, ale ma lepsze wsparcie kodeków. Z pierdół, Mi5 ma NFC i IrDA i DLNA.
Bateria faktycznie na plus dla Z2, oraz wyższe taktowanie proca, pamięć 64GB vs 32GB i 8MPx kamerka selfie.
Tym samym, żadna to konkurencja jeśli Z2 jest droższe od Mi5. No chyba, że rozmiar robi aż taką różnicę, ale dla mnie to niewiele w świetle pozostałych różnic.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2640
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Recenzja ZUK Z1, test telefonu Lenovo

Postprzez marik1 » piątek, 17 czerwca 2016, 12:52

Bardzo dobry komentarz, fajnie, aby stanowił osobny artykuł. Od siebie dodam;
- 5.0 zwykła kontra 5.2 Pro
- Wersja pro ma ładniejszy design (kwestia gustu, ale jest różnica)
- Bateria to faktycznie 3500 zwykła kontra 3100 Pro
- 141.7 x 68.9 x 8.5 mm i 149 g zwykła, 145.4 x 70.5 x 7.5 mm i 145 g Pro.
marik1
AKTYWNY
 
Posty: 233
Dołączył(a): poniedziałek, 13 czerwca 2016, 20:17
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama