• Reklama

Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez marx » 12 paź 2016, o 14:04

ZTE Nubia Z7 MAX test taniego byłego flagowca. Telefon napędzany jest procesorem Snapdragon 801. Telefon posiada żywotną baterię, niezły GPS i kosztuje zaledwie 460 złotych. jest świetną alternatywa dla współczesnych budżetowców.

http://gadzet.telchina.pl/zte-nubia-z7- ... -recenzja/
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Reklama

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez erOl » 15 paź 2016, o 09:00

A gdyby zestawić go z meizu m2 note? Szukam coś dla Syna. Musi być żyroskop, bo aktualnie okulary vr na czasie. I zakładam cenę ok 115$. A, że nie musi to być najświeższy telefon może jednak nubia.
erOl
 
Posty: 88
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 12:45

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez marx » 15 paź 2016, o 16:45

M2 Note też młody nie jest, raczej bym Z7 Max kupił
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez tomikitwo » 15 paź 2016, o 17:06

Jeśli VR to Nubia wygrywa ze wszystkim na MediaTeku, bo ma mocniejszą grafikę Adreno 330. Mali-T720 MP3 z Meizu m2 Note to bardzo słaba grafika. Aplikacje i gierki VR mogłyby się przycinać ma m2 note.
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez kodram » 17 paź 2016, o 02:08

Najwiekszym minusem jest ekran, a raczej jego wytrzymałość, w swoim juz 3 razy wymieniałem ekran, potrafił strzelić od samego noszenia w kieszeni, na szczeście wymiana jest dość prosta (w tej chwili czekam na kolejny ekran;)
kodram
 
Posty: 1
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 18:42

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez Rafal1435 » 17 paź 2016, o 09:31

Mnie to trochę wkurza w recenzjach te porównania bateri "na maksymalnej jasności tel chodził tyle i tyle co daje wynik lepszy od..." ale maksymalna jasność w każdym tel jest inna i może się okazać że takie redmi na 70proc chodzi o godzinę dłużej na ladowaniu a świeci tak samo...
Rafal1435
AKTYWNY
 
Posty: 464
Dołączył(a): 25 lip 2014, o 14:19
Pochwały: 21

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez marx » 17 paź 2016, o 12:24

trudno jest obiektywnie porównać baterię, bo na to ma wpływ wiele czynników. Soft, ekran, włączone moduły łączności itp. Ale ten test który robię najbardziej drenuje baterie, czyli to takie minimum na telefonie, zmniejszysz jasność o 30% zyskasz ponad 20% czasu pracy. Filmy i gry drenują procesor, to też szybciej pochłania baterię. Macie jakieś inne sposoby oceny baterii, to piszcie.
marx
Administrator
 
Posty: 6829
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 216

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez erOl » 17 paź 2016, o 20:14

Baterii nie da się miarodajnie zmierzyć. Miałem elephone p8000 gdzie bateria 4000mah wystarczała mi na jeden dzień. Chodzi u mnie wszystko co może. Dwie karty ciągle włączony przysl danych 4g. Synchronizacja itp. Wieczorem już padał. Aktualnie mam meizu m3 note, który zastąpił elephone i praktycznie ta sama pojemność baterii i przy takim samym traktowaniu następnego dnia rano mam ok 20% baterii. Elephone oddałem Tacie. Używa go tylko do połączeń telefonicznych. Wyłączyłem mu przesył danych. Przełączyłem na 2g. Telefon odłączony w piątek rano do dzisiaj rano zuzył 12% a system pokazuje, że wystarczy jeszcze na 14 dni. Nie używa może smartphone jak na niego przystało ale rozmawia dość dużo. Dlatego dla mnie wszystko co działa ponad jeden dzień, bez zastanawiania się czy mi wystarczy baterii, to już dobrze.
erOl
 
Posty: 88
Dołączył(a): 30 lis 2014, o 12:45

Re: Recenzja ZTE Nubia Z7 MAX Test byłego flagowca

Postprzez SeventyThree » 17 paź 2016, o 22:08

kodram napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozwiń proszę swą myśl na temat pękającego ekranu ... Jak to się dzieje? Gdzie się zaczyna? Co to za pęknięcia?
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
 
Posty: 198
Dołączył(a): 30 lip 2014, o 16:28
Lokalizacja: GDA
Pochwały: 3


Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama