• Reklama

Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefonu.

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefonu.

Postprzez marx » 1 wrz 2016, o 13:32

Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO
Telefon z solidną budowa, skanerem odcisków palca, procesorem Snapdragon 650 , 3GB RAM i aparatem o matrycy 16MPx. Telefon kosztuje 670zł w sklepie banggood.com

http://gadzet.telchina.pl/recenzja-test ... ote-3-pro/
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
marx
Administrator
 
Posty: 7627
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 230
Telefon:: Dual sim

Reklama


Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Poro » 18 wrz 2016, o 16:52

Warto dodać że jak komuś styka 16 gb pamięci wewnętrznej [nie ma obslugi kart msd) (większosci nie) :D to telefon można zgarnąć na dzień dzisiejszy za około 580 żłotych plus przewalutowania z konta etc. xD
Jeśli komuś zalezy aby mieć 16 gb i cebulić miejsce to może latać z pendrivem otg i na nim wrzucać sobie np. muzykę - niewygodne ale tańsze rozwiązanie xD
Po za tym bardzo dobra recenzja dam linka i subka na youtube :)
Avatar użytkownika
Poro
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 cze 2016, o 11:19
Telefon:: Lumia 535

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez moth » 18 wrz 2016, o 17:27

przecież jest obsługa kart micro sd
Obrazek
Avatar użytkownika
moth
AKTYWNY
 
Posty: 406
Dołączył(a): 22 lip 2016, o 21:39
Pochwały: 33
Telefon:: xiaomi

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez andy01 » 18 wrz 2016, o 19:02

Poro napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Nie wprowadzaj ludzi w błąd, to jest wersja "pro" która posiada slot na karte pamięci. :)
andy01
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 sie 2016, o 19:03
Telefon:: sony

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez rafalpolo » 18 wrz 2016, o 20:25

Hmm ja na globalu nie miałem UC browsera, a też język polski jest chyba wszędzie. Qc test czyli program testowy jest jedynie po angielsku.

z tapatalka
Avatar użytkownika
rafalpolo
 
Posty: 22
Dołączył(a): 13 cze 2016, o 00:54

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Agnes87 » 22 wrz 2016, o 19:30

Fajna recenzja. :-)
Ja ze swojej strony dodam, że zawiodłam się na tym telefonie. Obecnie po upadku zakończył już swój żywot.
Budowy tego smartfona nie zaliczam do plusów. Przede wszystkim bez etui zbyt łatwo wypada z rąk, jest śliski. Tacka z kartami sim bardzo łatwo się zakleszcza. Jak już włoży się karty to lepiej ich nie wyjmować. Przy "szarpaniu się" z tacką obudowa łatwo się wygina.
Telefon notorycznie tracił zasięg w miejscu gdzie Redmi Note 2 miał 1-2 kreski. GPS rzeczywiście niedokładny. Pozycja ustalona często nie zgadza się z obecną. Sam sygnał zanika rzadko i tylko na chwilę. Zwłaszcza przy jeżdżeniu z nawigacją uciążliwa jest niedokładna pozycja.
Czytnik linii papilarnych działał tylko do pierwszego lub drugiego przygaszenia ekranu. Bardzo często nie rozpoznawał odcisku nawet pomimo dodawania kilku odcisków. Był tylko z nim kłopot, brałam telefon dotykając czytnika a i tak musiałam odblokowywać standardowo. Później już w ogóle go nie używałam, bo tylko mnie denerwował. Działanie czytnika było identyczne na MIUI 7, MIUI 8 i Resurrection Remix (Android 6). Może na MIUI 7 było minimalnie lepiej.
Ładować go musiałam i tak codziennie przy moim użytkowaniu, więc pojemność baterii nie jest tak duża. ;-)
Aparat przeciętny ale oczekiwań dużych nie miałam. Do zwykłego "pstrykania" wystarcza.
Avatar użytkownika
Agnes87
 
Posty: 9
Dołączył(a): 10 sty 2016, o 23:00
Pochwały: 3
Telefon:: LG

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Warson » 23 wrz 2016, o 00:02

Agnes87 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



to mnie teraz podłamałaś...
Warson
 
Posty: 28
Dołączył(a): 9 mar 2015, o 20:01
Telefon:: Samsung Galaxy S V

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Agnes87 » 23 wrz 2016, o 12:08

Warson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zawsze można mieć nadzieję, że mój egzempalrz był wyjątkowo "specyficzny" ale trzeba się liczyć z tym, że na taki można trafić. ;-)
Może nie są to duże rzeczy ale bardzo denerwujące. Jeśli ktoś celuje tylko w wydajność to się nie zawiedzie, bo stoi ona na naprawdę wysokim poziomie, zwłaszcza w tej cenie. W moim poprzednim Redmi Note 2 często zdarzało się nieoczekiwane zamykanie aplikacji co w Note 3 Pro nie miało miejsca w ogóle.
Jeszcze odnośnie bluetooth-a to miałam wrażenie, że zasięg również był słabszy w porównaniu do Note 2. Co prawda Note 2 często w ogóle zrywał połączenie ale jak już je miał to zasięg był lepszy. Note 3 Pro - zasięg gorszy ale zrywań połączeń brak. Podam przykład: mam smartwatcha Sony 3 i gdy telefon został w pokoju to przy Redmi Note 2 idąc do kuchni urządzenia były cały czas połączone, w przypadku Redmi Note 3 Pro w kuchni połączenie zostało zrywane.
Teraz zamówiłam Mi4c 2/16 i zobaczę jak będzie się sprawował ten model. :-)
Avatar użytkownika
Agnes87
 
Posty: 9
Dołączył(a): 10 sty 2016, o 23:00
Pochwały: 3
Telefon:: LG

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Poro » 28 wrz 2016, o 11:25

andy01 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

moth napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Tak przepraszam pomyliło mi się ze wykłym note 3

p.s. jak sprawuje się telefon po jakimś czasie użytkownia można go bez vatu wychaczyć z givingassistance za lekko ponad 500 zł : ]
Avatar użytkownika
Poro
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 cze 2016, o 11:19
Telefon:: Lumia 535

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez kamilq05 » 29 wrz 2016, o 01:02

Po dwóch miesiącach identycznie jak pierwszego dnia po wyjęciu z pudelka. A trochę go zawaliłem, bo wolne mam 800mb z czego zajęte 13,73gb na aplikacje. Na razie karty pamięci nie używam, bo przydaje mi się druga karta sim do internetu. Bateria to tak do dwóch dni, gdy użytkuję normalnie, a jeśli cały dzień jako router z LTE do laptopa, to pod koniec dnia mi zostaje koło 35% baterii. Tak samo bateria podczas nawigacji. Z Lublina wyjechałem około 7 i 100% baterii, a w Zakopanem byłem koło 13.30-14 i zostało 10% baterii. Z tym, że telefonu nie blokowałem, nie podładowywałem (w połowie drogi zobaczyłem że mi się ładowarka samochodowa połamała), więc jak rano go wsadziłem w uchwyt, tak sobie jechał pół dnia. Nawigacja to Yanosik, więc internet i GPS ciągle włączone. Jasność tez na maks. Także zarówno wydajność jak i baterię oceniam bardzo pozytywnie. W zasadzie nie wiem co ocenić na minus, bo tak jak mówiłem po dwóch miesiącach i trochę zajętych gigabajtów, telefon funkcjonuje tak samo jak pierwszego dnia, gdy był jeszcze czysty. Coś o czym mój stary Sony Xperia S mógł tylko pomarzyć - płynna praca. No ale nie ma co porównywać nawet tych telefonów, bo się nie da. Aparat w dzień też niczego sobie. Nie jest najwyższych lotów, ale zdjęcie zrobi i nie wstyd pokazać je ludziom. W nocy za to masakra i w nocy lepiej zdjęć nie robić, żeby się nie denerwować.
Przypomniało mi się. Folia, którą nakleiłem dość szybko się rysuje, więc albo nakleję drugą, albo zamówię szkło hartowane. Ogólnie przydaje mi się też przezroczyste etui, gdyż pogrubia telefon przez co pewniej się trzyma (nie wiem skąd trend na coraz większe spłaszczanie telefonu, skoro takie gorzej trzymać) oraz jest mniej śliski. Sam telefon bez niczego bardzo łatwo wysuwa się z ręki. Więc trzeba na to uważać. A poza tym polecam.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
kamilq05
 
Posty: 23
Dołączył(a): 4 sty 2016, o 20:20
Lokalizacja: Lubelskie
Telefon:: Redmi Note 3 Pro
ROM: Miui Polska

Re: Recenzja Xiaomi Redmi Note 3 PRO. Test wydajnego telefo

Postprzez Marcel » 1 gru 2016, o 07:37

Zauważyłem jeden spory minus tego telefonu - bardzo śliska obudowa - może mam niezgrabne ręce ale on mi normalnie często wyjeżdża z dłoni.

Na razie zamówiłem silikonowy case a jak mnie będzie denerwował to chyba sobie jakąś antypoślizgową taśmę nakleję na tył.

Do tego zdjęcia: na razie próbowałem w domu przy sztucznym oświetleniu - często wychodzą nieostre. Dodatkowo denerwujące jest to, że tę nieostrość widać dopiero w galerii zdjęć. Klikam, aparat robi pstryk a obraz na ekranie jest ok. Człowiek myśli, że zrobił dobre zdjęcie a potem przy przeglądaniu efektów okazuje się, że część zdjęć jest rozmyta.
Mam nadzieję, że zdjęcia na dworze nie będą miały tego problemu.
Marcel
 
Posty: 38
Dołączył(a): 1 sie 2014, o 13:01
Telefon:: samsung
ROM: 1

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama