• Reklama

Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez wojcieszkin » wtorek, 31 maja 2016, 09:44

Będę wdzięczny jak sprawdzisz sot, bo Paweł mnie przestraszył i nie instalowałem szóstki
wojcieszkin
 
Posty: 34
Dołączył(a): środa, 26 sierpnia 2015, 19:58

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez pawellabedz » czwartek, 9 czerwca 2016, 13:22

Może ktoś mi pomoże bo nie mogę wgrać roota do powera. Próbowałem chyba wszelkich sposobów
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez Maksu » czwartek, 7 lipca 2016, 13:45

Speki super i biorę go pod uwagę jako następcę dla Ulefone Be Pro.
Jednak nie mogę się przekonać do smartfonów z wbudowaną baterią.
1. Co w przypadku gdy telefon się zawiesi i nie będzie reagował? Normalnie pomagało wyciągnięcie baterii.
2. Co w przypadku gdy bateria z jakiejś przyczyny spuchnie? Jaki serwis mi ją wymieni?...
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 327
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez Krzy$ » czwartek, 7 lipca 2016, 15:03

Przy zawieszeniu telefonu, przycisk power trzyma się około 15-30 sekund. Działa jako wyjęcie baterii.
Mam one z wbudowaną bateria prawie 2 lata, bateria nie spuchła, pewnie dlatego że to litowo-polimerowa.
W one łatwo samemu wymienić baterie. Teraz praktycznie każdy telefon ma wbudowaną baterie.

Autor postu otrzymał pochwałę
Krzy$
AKTYWNY
 
Posty: 219
Dołączył(a): piątek, 18 października 2013, 15:22
Pochwały: 4

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez pawellabedz » piątek, 8 lipca 2016, 16:34

Niestety jest to raczej nie wykonalne zadanie wymienić baterię gdyż "fachowcy" w jakimś serwisie mi powiedzieli że trzeba zdemonotować ekran i dopiero się zabierać do baterii i raczej pewne że przy tym powstały by jakieś komplikacje
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez tpawel » piątek, 8 lipca 2016, 17:20

Na 99 nie trzeba ściągać ekranu wcale. Konstrukcja telefonu unibody w większości przypadków to rama z wypełnieniem do którego przyczepiasz z jednej strony wyświetlacz z digitizerem w ramce,a z drugiej jest płyta główna z baterią. Na to nachodzi tylnia obudowa. Więc pewnie wystarczy ją zdjąć i pod nią jest bateria. W fabryce nie spawają telefonów. Na 100% są jakieś zatrzaski i srobki
tpawel
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 38

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez Flyagaric » piątek, 8 lipca 2016, 17:24

tpawel napisał(a):... W fabryce nie spawają telefonów. Na 100% są jakieś zatrzaski i srobki


Raczej klej i taśma dwustronna...
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2615
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 52

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez tpawel » piątek, 8 lipca 2016, 17:44

Obudowa na klej? Wyświetlacz i ramka z digitizerem to tak. Reszta w większości przypadków jest na jakieś ukryte śrubki i zatrzaski
tpawel
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 38

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez Maksu » piątek, 8 lipca 2016, 19:10

A czy jest jakaś alternatywa dla tego telefonu przy założeniu, że jakoś bym się przekonał do wbudowanej baterii ale wolałbym jednak coś bliżej 5", ekran nie musi być full HD (może nawet byłoby to zaletą bo jak rozumiem mniej prądu by smartfon zjadał), no i jednak aby slot pod kartę pamięci nie zajmował miejsca dla duala?
RAM też nie koniecznie musiałby = 3GB (2GB wystarczy).
Ważne oczywiście aby bateria była pojemna. Widzę, że polecany jest MLAIS MX, Redmi 3, coś jeszcze?
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 327
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez tpawel » piątek, 8 lipca 2016, 22:18

Ja bym celował w Redmi 3, jak trochę więcej kasy masz to nawet pro.
tpawel
VIP
 
Posty: 1878
Dołączył(a): poniedziałek, 23 lutego 2015, 12:14
Pochwały: 38

Re: Recenzja Ulefone Power. Test telefonu z baterią 6050mAh

Postprzez pawellabedz » sobota, 9 lipca 2016, 07:53

Tylko też masz hybrydowy slot a wracając do tematu niby Samsung s6 i s7 mają obudowy że szkła bierzesz zgrzewacz i tylko wierzch masz że szkła pod spodem jest plastik chyba ale nie wiem czy tak samo by dało radę rozebrać Powera
pawellabedz
AKTYWNY
 
Posty: 320
Dołączył(a): niedziela, 5 lipca 2015, 16:14
Pochwały: 2

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama