• Reklama

REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bumbum » 23 paź 2014, o 15:58

Nie wiem, bo nie miałem pistonów nigdy, ale na pewno będzie lepiej bo mają duza skuteczność. W sumie zamówiłem z chin do słuchania muzyki inne urzadzenie za 350pln, ale to opisze w innym dziale jak juz dojdzie i przetestuje.
Czekam na Xiaomi Mi A1
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1249
Dołączył(a): 17 paź 2012, o 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29
Telefon:: brak (czekam)

Reklama

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez sonic » 24 paź 2014, o 22:32

na Pistonach V2 gra zdecydowanie lepiej niż na wszystkich moich innych słuchawkach, jest głośniej ale dalej nie jest to max power :/ kolega bumbum ma zdecydowaną rację że coś mocno przycieli tą moc. Nie jest to jakoś bardzo cicho, ale Pistony podpięte do Samsunga grają zdecydowanie głośniej. Więc jeżeli ktoś szuka telefonu który pozwoli "komfortowo" zagłuszyć jazdę 40 letnim pociągiem PKP - to powinien rozejrzeć się za innym telefonem (np. NEO grał wspaniale i dużo głośniej) :) ja słucham głównie audiobooków po drodze do i z pracy, i Pistony na nie pełnym podgłośnieniu wystarczą żeby zagłuszyć zgiełk miasta (przechadzam się piechotą), czego moje Philipsy, ani dedykowane dla NEO słuchawki nie dawały rady dokonać.
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 1009
Dołączył(a): 2 lip 2013, o 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 15

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez Haczu » 9 sty 2015, o 16:04

Mam takie pytanie. Czy dual sim faktycznie obsługuje aero2, bo podobno aero potrzebuje UMTS 900 a nie GSM 900 (przynajmniej tak gdzies przeczytałem)?
Haczu
 
Posty: 6
Dołączył(a): 29 wrz 2014, o 21:21
Telefon:: Xiaomi Redmi Note
ROM: MIUI v5

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bartazzz » 9 sty 2015, o 16:12

Haczu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

dualsim napewno obsługuje aero1
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5572
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez pete67 » 9 sty 2015, o 18:51

Haczu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


:))))))
Aero musi mieć...
3g 900MHz.
UMTS 900MHz... jak sądzisz jaka jest roznica???:)
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 630
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 15
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez secretsanta » 9 sty 2015, o 21:45

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


:))))))
Aero musi mieć...
3g 900MHz.
UMTS 900MHz... jak sądzisz jaka jest roznica???:)


UMTS jest rozwinięciem GSM
secretsanta
NewsMan
 
Posty: 427
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 16:22
Pochwały: 22
Telefon:: zopo zp990+

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez tas79 » 14 lut 2015, o 16:48

Hej, ma ktoś pomysł na szybko zużywającą sie baterię w redmi note (pro) - po 7miu godzinach mam 84% (w tym czasie: 10min WiFi, 15min na odtwarzaczu audio, czas pracy na włączonym wyświetlaczu 1h).
Niby bateria 3100mah, a w CPU-Z pokazuje 1000 (?)
Dodam, że na pewno mam orginał.
tas79
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 sty 2015, o 00:11
Telefon:: redmi note

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez KingdomPL » 14 lut 2015, o 19:05

tas79 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może masz kilka apek które wybudzaja telefon. Sprawdź poprzez wakelock detector, następnie jeśli będzie potrzeba zainstaluj greenify.
Może mieszkasz/pracujesz w regionie gdzie mąsz słaby zasieg i telefon szukajac go zużywa dużo baterii.

Z drugiej strony nie wiem ile powinien trzymać note ale 7 godzin wydaje mi się,ze to normalny czas
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez AnimalPL » 15 lut 2015, o 01:18

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Da się coś w takiej sytuacji zrobić by nie drenowało tak baterii ?
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 509
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 10:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez Emce95 » 15 lut 2015, o 14:03

AnimalPL napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Da się coś w takiej sytuacji zrobić by nie drenowało tak baterii ?

Przełączyć preferowany tryb sieci na "2g" ;)
Emce95
 
Posty: 116
Dołączył(a): 23 gru 2014, o 00:04
Pochwały: 4
Telefon:: obecnie brak

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez pete67 » 15 lut 2015, o 16:04

na forum miui polska jest patent. Bardzo dobry patent.
programik który utawiasz kiedy tel ma być w 2g a kiedy 3g.
np ustawiłem sobie że 2g działa gdy ekran jest wyłączony a gdy
odpalona i na wierzchu jet Chrome, mapy, janosik, bluemail....to przełącza się na 3g.
na Mi3 u mnie lata wyśmienicie.
moim zdaniem przynajmniej 40% czazu dłużej na bateryjce.
nazywa się inteli3g.
ale potrzebujesz też :wsm tool
wszystko znajdziez na miuipolska
a woją drogą warto ustawić kiedy tel przechodzi w uspienie.
np pomiędzy 1 rano a 6 rano.
budzik wtedy i tak działa.
pete67
AKTYWNY
 
Posty: 630
Dołączył(a): 12 gru 2013, o 12:19
Pochwały: 15
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez KingdomPL » 15 lut 2015, o 16:29

Takie coś powinno być w mi tools. U mnie w telefonie jest to w gravity box ale że na miui nie można tego instalować więc szukaj tego w mi tools.
U mnie to się nazywa smart radio

Tapnięte z Jajka S3
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): 23 kwi 2013, o 14:29
Pochwały: 9
Telefon:: XIAOMI REDMI 1S
ROM: MIUI V5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości