• Reklama

REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez KingdomPL » niedziela, 24 sierpnia 2014, 21:09

bumbum napisał(a):
sonic napisał(a):
bumbum napisał(a):A jak gra na słuchawkach? Jakosć i jaka głłosność. Zopo grał rewelacyjnie ale np. samsung Ace tragedia.


na moich philipsach gra strasznie cicho, ale zamówiłem Pistony i jest znacznie lepiej ;)

Dzieki, nie lubię głosno słuchać co prawda ale mam słuchawki AKG k518, które na zopo grały ciszej niz np. creative ep630, a na samsungu ACE to juz całkiem cicho.

A i jeszcze jedno, jak doinstalowac "google play store" , ma ktos wersję działająca na redmi note?


jako,że miałeś kiedyś zopo zp810 ( ja też go miałem) a teraz masz Redmi note'a ( właśnie kupiony) chciałem zapytać jak porównasz jakość dzwieku na słuchawkach miedzy tymi dwoma telefonami ? Dziekuje bardzo. pozdro
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Reklama

en.001phone.cn=

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez sonic » poniedziałek, 25 sierpnia 2014, 15:38

dokładnie o to mi chodziło, wkleiłbym Ci linka ale na wakacjach mam kiepski net i strony chodzą ledwo ledwo :/
Life style, zarabianie, filmy -> http://marcingorski.pl
Avatar użytkownika
sonic
VIP
 
Posty: 835
Dołączył(a): wtorek, 2 lipca 2013, 14:24
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 14

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez domelos16 » wtorek, 26 sierpnia 2014, 00:00

Przymierzam się do zakupu tegoż cacka ;) Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat wyświetlacza? Trochę małe zagęszczenie pixeli (267 ppi). Jakie macie odczucia w porównaniu do innych wyświetlaczy? (jedyne co dane mi było dobrze przetestować to Xperia T i jakość wyświetlacza mnie zachwyciła, i chciałbym kupić coś nie gorszego)
domelos16
 
Posty: 39
Dołączył(a): piątek, 23 maja 2014, 14:20

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bumbum » środa, 10 września 2014, 18:24


jako,że miałeś kiedyś zopo zp810 ( ja też go miałem) a teraz masz Redmi note'a ( właśnie kupiony) chciałem zapytać jak porównasz jakość dzwieku na słuchawkach miedzy tymi dwoma telefonami ? Dziekuje bardzo. pozdro
Pierwsze wrazenie na słuchawkach w porównaniu do zopo to kicha, ale na szczescie jest w xiaomi aplikacja Viperfx która podbija głośność. Nie mówię tutaj o konkretnych pasmach bo zawsze słucham bez podbicia loudness, equalizera i tonów. To tylko zniekształca dźwięk.
Viperem tylko zwiększam poziom głośności, bo standardowo cicho jest. Note gra najniższym basem ładnie, ale brakuje mu tego ciut wyzszego jak w zopo przez co brakuje mu wykopu. Dla mnie zopo grał ciut lepiej . Stockowy player gra lepiej niz np. Power Amp, dlatego wykasowałem power ampa i uzywam stockowego. Nie wiem co decyduje o jakosci dźwięku, czy moze procesor? czy inny układ? Ale poprzedni zopo zp810 i THL w100 z tymi samymi prockami, graja ciut lepiej od note.
Tutaj test Xiaomi Note



.

Pochwały przyznane za posta: 3
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez KingdomPL » środa, 10 września 2014, 22:17

Pewnie jakość zależy od procesora dźwięku, w neo 003 miałem yamaha i ładnie grał.
PowerAmp pewnie dlatego ci gorzej gra bo Viperfx gra chyba tylko na stocku.
Dzięki za opinie, lecz koniec końców kupiłem redmi 1s :p
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bumbum » czwartek, 11 września 2014, 19:51

dzisiaj duzo posiedziałem w słuchawkach, testowałem różne ustawienia zarówno stockowego jak i power ampa.
Ogólnie viper działa i na power ampie i na stockowym . Polepsza niby dźwięk ale to jest tylko złudne wrazenie bo pomimo podbicia znika szczegółowość.
Postanowiłem poustawiac power ampa bez ingerencji vipera. W ustawieniach podbiłem Gain i ustawiłem na +10db i w sumie to pomogło. Szczegółowość została a i dynamika lepsza. Zostałem jednak na power ampie.
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez KingdomPL » czwartek, 11 września 2014, 23:40

Jesli sa zainteresowni to mam na sprzedaz szklane plecki do redmi note oraz 2 folie dobrej jakosci.
Za kilka dni bede mial nillkin flip case kol.czarny. oddaje po cenie zakupu gdyz zdecydowalem sie na redmin1s
_-Zopo zp810_-NEO N003_-XIAOMI REDMI 1S -Jiayu S3
AINOL AURORA_- ONDA V989
Avatar użytkownika
KingdomPL
AKTYWNY
 
Posty: 612
Dołączył(a): wtorek, 23 kwietnia 2013, 14:29
Pochwały: 9

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez marx » piątek, 12 września 2014, 12:32

KingdomPL napisał(a):Jesli sa zainteresowni to mam na sprzedaz szklane plecki do redmi note oraz 2 folie dobrej jakosci.
Za kilka dni bede mial nillkin flip case kol.czarny. oddaje po cenie zakupu gdyz zdecydowalem sie na redmin1s

W bazarze takie ogłoszenia!!!
marx
Administrator
 
Posty: 5965
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez abstainer » środa, 8 października 2014, 23:40

Panowie takie pytanko...mianowicie czy jest sens zmieniać Galaxy S2 na tego Nota?Jeśli tak, to która wersja będzie wydajniejsza? Dual czy Ltd? Dodam że nie zależy mi na obsłudze dwóch kart .
abstainer
 
Posty: 44
Dołączył(a): środa, 8 października 2014, 23:12

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez Dawid7600 » środa, 8 października 2014, 23:46

Moim zdaniem warto zamienić S2 na Redmi Note, bo Xiaomi jest wiele lepszy od tego Samsunga. Wydajniejszą wersją jest pewnie wersja z dualem.
Avatar użytkownika
Dawid7600
 
Posty: 67
Dołączył(a): niedziela, 21 września 2014, 00:07
Pochwały: 1

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bumbum » czwartek, 9 października 2014, 10:48

wracajac jeszcze do tego grania na słuchawkach, to zdecydowanie lepiej gra mp4-rka za 12usd
Kod: Zaznacz cały
http://www.aliexpress.com/item/NEW-9-COLORS-8GB-FM-VIDEO-4TH-GEN-MP3-MP4-PLAYER-FREE-SHIP/425252720.html

Córka taką ma i tak sobie właczyłem tę samą muze i te same słuchawki i gra lepiej niz Note.
Tak nudzę troche moze, ale słuchanie muzy to dla mnie wazna rzecz, poniewaz dojezdzam do pracy ponad godzinę.
Wydaje mi się ze Redmi Note ma sprzętowy wzmacniacz bardzo słaby mocowo. Nie moze tyle jakosciowo ale brakuje mu mocy. W tym wypadku zazwyczaj korzystamy z funkcji Gain w aplikacjach viperfx. Działa ona na zasadzie podbijania sygnału wejściowego dające wrazenie grania głośniej, niestety odbija to się na jakości i na zniekształceniach , dźwięk jest przesterowany i na dobrych słuchawkach słychac to.
Najlepiej na Note uzywac małe słuchwki o duzej skutecznosci i małej rezystancji i nie korzystac z funkcji viperfx-sprawdzone, gra zdecydowanie lepiej.

Autor postu otrzymał pochwałę
Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Avatar użytkownika
bumbum
VIP
 
Posty: 1078
Dołączył(a): środa, 17 października 2012, 22:20
Lokalizacja: Honolulu
Pochwały: 29

Re: REcenzja test Xiaomi Redmi Note 2GB RAM, 8x1.7GHz

Postprzez bartazzz » środa, 22 października 2014, 23:26

A na pistonach?
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5046
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama