• Reklama

Recenzja, test ulefone Be Pro

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 27 lut 2015, o 18:05

Na szybko moja recenzja, skupiam się na największych plusach i minusach.
TomdeX
 
Posty: 79
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9

Reklama

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 27 lut 2015, o 18:40

@TomdeX
Prawie ze wszystkim z tej recenzji się zgadzam ale mam 2 pytania :)
1. Jak oceniasz dźwięk z głośnika w porównaniu do innych telefonów które miałeś? Pytam, bo wprawdzie nie uznaję tego za wadę ale wg mnie jest gorszej jakości od (żeby daleko nie szukać) od mojego poprzedniego telefonu - Lenovo S650. Jest głośno, to fakt ale w sumie od paru lat mam tę samą paczkę dzwonków i na podstawie tych próbek słyszę wyraźną różnicę. Odpaliłem też na nich jakiś film z neta i też jest różnica na plus dla Lenovo. Ogólnie rzecz biorąc nie oceniłbym dźwięku z głośnika na więcej niż poprawny tj. 6/10

2. Z tym palcowaniem się plecków akurat u mnie zupełnie tego nie widać ale za to na ekranie już bardzo :)
I tu pytanie czy założyłeś tę folię z zestawu (bo widzę na filmie w kilku miejscach bąbelki powietrza, np. pod przyciskami) a jeśli tak, to czy dzięki niej mniej odcisków widać? I ogólnie czy nie wpływa ona na czułość ekranu? Wstrzymuję się z jej naklejeniem bo nie wiem czy jest sens. Wolałbym szkło hartowane ale chyba jeszcze do tego modelu nie ma.
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT od 26.02.2015. (wymiana baterii po 7 mc, awaria przycisku "power" po 23 mc)
Poszukuję: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 314
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez loney » 27 lut 2015, o 22:37

Nie pomoglo
Avatar użytkownika
loney
 
Posty: 166
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 23:35

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 3 mar 2015, o 22:23

Maksu napisał(a):@TomdeX
Prawie ze wszystkim z tej recenzji się zgadzam ale mam 2 pytania :)
1. Jak oceniasz dźwięk z głośnika w porównaniu do innych telefonów które miałeś? Pytam, bo wprawdzie nie uznaję tego za wadę ale wg mnie jest gorszej jakości od (żeby daleko nie szukać) od mojego poprzedniego telefonu - Lenovo S650. Jest głośno, to fakt ale w sumie od paru lat mam tę samą paczkę dzwonków i na podstawie tych próbek słyszę wyraźną różnicę. Odpaliłem też na nich jakiś film z neta i też jest różnica na plus dla Lenovo. Ogólnie rzecz biorąc nie oceniłbym dźwięku z głośnika na więcej niż poprawny tj. 6/10

2. Z tym palcowaniem się plecków akurat u mnie zupełnie tego nie widać ale za to na ekranie już bardzo :)
I tu pytanie czy założyłeś tę folię z zestawu (bo widzę na filmie w kilku miejscach bąbelki powietrza, np. pod przyciskami) a jeśli tak, to czy dzięki niej mniej odcisków widać? I ogólnie czy nie wpływa ona na czułość ekranu? Wstrzymuję się z jej naklejeniem bo nie wiem czy jest sens. Wolałbym szkło hartowane ale chyba jeszcze do tego modelu nie ma.

Co do 1. punktu, przy wzmocnieniu głośności w ustawieniach według mnie jest ok, nie jest o najgłośniejszy głośnik, ale według mnie nie syczy, ani nie harczy, jako dzwonka używam mp3 320kbps.
Co do 2. punktu, niestety nie jest to szło i palcuje się strasznie ekran, nawet wytarcie ściereczką niewiele daje, jedynie pomaga wilgotna szmatka, ale dla mnie to nie jest jakoś uciążliwe.

Co do Jacka 3,5 mm piszę także tutaj:
Dostałem informację o producenta - Ulefone, okazuje się, że na rynku Azjatyckim często występuje Jack 3,5 mm dłuższy od tego Europejskiego, 4 polowy, jest o około 3 mm dłuższy, należy kupić adapter, coś w tym rodzaju: http://i01.i.aliimg.com/img/pb/347/900/ ... 47_477.jpg Na Alibabie są, ale jak wiadomo tam to tylko do hurtu, jeśli ktoś znajdzie adapter z 4 polowego na nasz 3 polowy to niech da znać.
TomdeX
 
Posty: 79
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez rrobsonm » 4 mar 2015, o 00:39

W opisie produktu pisze coś na temat tego długiego jacka? Nie wygląda on jakby był wyjątkowo długi, a 3mm to sporo.
rrobsonm
AKTYWNY
 
Posty: 229
Dołączył(a): 21 paź 2013, o 19:07
Pochwały: 11

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 4 mar 2015, o 00:47

rrobsonm napisał(a):W opisie produktu pisze coś na temat tego długiego jacka? Nie wygląda on jakby był wyjątkowo długi, a 3mm to sporo.

Producent nie napisał tego, bo telefon sprzedawany na rynku Azjatyckim, a tam taki występuje, a że u nas Jack 3,5 mm jest inny... no cóż. Wejście jest dłuższe, słuchawki wyskakują, bo nawet dociskając nie wchodzi do końca i dobrze nigdy nie będzie siedział, adapter to jedyne rozwiązanie.
TomdeX
 
Posty: 79
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez kicek999 » 4 mar 2015, o 22:16

LTE jest obsługiwane na obu wejściach sim?
kicek999
 
Posty: 16
Dołączył(a): 24 lut 2015, o 20:07

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Antares95 » 4 mar 2015, o 22:20

Tak, LTE jest na obu SIM'ach.
Antares95
 
Posty: 9
Dołączył(a): 9 lut 2015, o 18:05

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez kicek999 » 10 mar 2015, o 00:31

Ma ktoś może flip Case do tego telefonu? Jak tak to prosiłbym o jakieś zdjęcia:)
kicek999
 
Posty: 16
Dołączył(a): 24 lut 2015, o 20:07

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 11 mar 2015, o 16:48

Zachęcam po poczytania także mojej recenzji:
http://forum.android.com.pl/topic/21936 ... ?p=3836956
Nie będę wrzucał tutaj całej, bo bez sensu ;)

Autor postu otrzymał pochwałę
TomdeX
 
Posty: 79
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 11 mar 2015, o 17:08

@TomdeX
Solidna recka.
Nie zauważyłem wcześniej tej funkcji odpowiadającej za imitację ruchomego foto. Ciekawe ale szczerze mówiąc nie widzę zastosowania :-)
Do minusów zaliczyłbym też brak podświetlenia klawiszy funkcyjnych i dość lichy czujnik światła (nie wiem jak jest u Ciebie ale ja już przeszedłem z auto na stałe podświetlenie ekranu bo nie bardzo wiem jak w opcjach programistycznych to poprawić).
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT od 26.02.2015. (wymiana baterii po 7 mc, awaria przycisku "power" po 23 mc)
Poszukuję: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 314
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 11 mar 2015, o 17:30

Maksu napisał(a):@TomdeX
Solidna recka.
Nie zauważyłem wcześniej tej funkcji odpowiadającej za imitację ruchomego foto. Ciekawe ale szczerze mówiąc nie widzę zastosowania :-)
Do minusów zaliczyłbym też brak podświetlenia klawiszy funkcyjnych i dość lichy czujnik światła (nie wiem jak jest u Ciebie ale ja już przeszedłem z auto na stałe podświetlenie ekranu bo nie bardzo wiem jak w opcjach programistycznych to poprawić).

Te minusy, co wymieniłeś, wymieniłem je w recenzji, jednak brak podświetlanie klawiszy nie uważasz za tak istotny, żeby je zaliczyć jako minus w podsumowaniu, ważne, że są, a są tylko 3, więc ciężko je pomylić nawet po ciemku, a co do czujnika światła napisałem, że odczytuje 5 wartości, dla niektórych to wystarczy i nie uwzględniłem tego jako minus, ani plus (miałem już telefony, które miały czujnik światła odczytujący tylko dwie wartości...).
TomdeX
 
Posty: 79
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama