• Reklama

Recenzja, test ulefone Be Pro

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 24 lut 2015, o 14:57

@TomdeX możesz sprawdzić czy występuje u Ciebie problem z jackiem na słuchawki zgłaszany w tym wątku?
post160219.html#p160219
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2
Telefon:: Ulefone Be Pro

Reklama

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez kicek999 » 24 lut 2015, o 20:11

Jak z płynnością? Da się pograć w bardziej wymagające gry? Pozdrawiam.

PS: Gdzie można go kupić teraz najtaniej?
kicek999
 
Posty: 20
Dołączył(a): 24 lut 2015, o 20:07
Telefon:: stary ;D

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez tomnet » 24 lut 2015, o 21:18

Najtaniej to niewykluczone ze u mnie :) dzisiaj go dostalem z gearbest. com no i jak koledzy piszą jest problem z wejściem sluchawkowym, do piątku zadecyduje co z nim zrobic
fon: Lenovo X3 Lite dap: Benjie S5 sluchawki: MONK, MONK+, TY HI-Z 32, SENFER PT15, KZ ATE, KZ ZST, KZ EDR2, QKZ W1 PRO, TENNMAK PIANO, KINERA BD005
tomnet
 
Posty: 172
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 01:33
Lokalizacja: Szczecin
Pochwały: 6
Telefon:: Lenovo X3 Lite

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez loney » 24 lut 2015, o 22:49

Gram w kazda napotkana gre i idzie jak ogien :)
Avatar użytkownika
loney
 
Posty: 166
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 23:35
Telefon:: Ulefone be pro

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez loney » 24 lut 2015, o 22:51

Problem z gniazdem na sluchawki jest jedynie taki ze jack nie wchodzi caly a takto dziala dobrze i nie przerywa. To kwestia znalezienia odpowiedniego jack'a
Avatar użytkownika
loney
 
Posty: 166
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 23:35
Telefon:: Ulefone be pro

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez loooonger » 24 lut 2015, o 23:08

U mnie na ep-830 jest ok. Natomiast mam inny problem. Nie działa mi gniazdo sim nr 1. Miał ktoś taki problem? Uporał się?
loooonger
 
Posty: 61
Dołączył(a): 2 maja 2014, o 13:06
Pochwały: 4
Telefon:: k800i

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 26 lut 2015, o 14:56

Maksu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Występuje, na szczęście samo nie wyskakuje, ale to prawda, że trzeba docisnąć i słychać lekkie trzaski, zwłaszcza, jak się spauzuje muzykę, jak się jej słucha to nie przeszkadza to zbytnio, ale babol jest. Ale znów z kolei u mnie nie występuje ta "plama" w zdjęciach.
Macie tutaj jeszcze filmik z GTA: SA:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UZ07C9XQI6M[/youtube]
TomdeX
 
Posty: 81
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9
Telefon:: THL T6 PRO

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 26 lut 2015, o 18:58

Dziś przed południem otrzymałem swój egzemplarz.

Data zamówienia 6.02.2015 z CooliCool.
Do odbioru w UC był już 24.02.2015.

Ponieważ wszystko już chyba o tym telefonie napisano i pokazano, opiszę w skrócie pierwsze wrażenia i odniosę się do problemów o których wspomniano.

1. WYGLĄD:
Subiektywnie rzecz biorąc wg mnie telefon nie jest zbyt piękny, ramki dookoła ekranu (prawie 4mm z każdego boku, sporo!) to powoli pieśń przeszłości (teraz nowe telefony mają węższe). Okalająca ramka, stylizowana na szczotkowany metal wygląda ładnie. Plecki białe, kwestia gustu - akurat co do tego elementu było mi wszystko jedno. Dodatkowo powierzchnia tylnej klapki jest dość gładka więc obawiałem się czy będzie wysligiwać się z dłoni ale nie jest źle. Ogólnie wszystko bardzo dobrze spasowane. Ekran się palcuje, przydałoby się szkło hartowane. Boczne klawisze lekko wystają z ramki i wydają się delikatne. Mam nadzieję, że nie wypadną lub nie uszkodzą się po miesiącu ;-)
Okazało się, że telefon nie jest ciężki a obawiałem się tego widząc w specyfikacji te 170g.

2. Problem ze słuchawkami nie występuje, wszystko gra i trąbi. Co ciekawe słuchawki wyciąga się lekko jak nóż z masła a przy wkładaniu czuć delikatny zaskok blokujący ich wypadnięcie. Hm, ciekawe. Radio telefon łapie szybko i bezproblemowo.

3. Ładowarka - faktycznie FAIL :) Kostka z bolcami jest za gruba dlatego wtykając ją w gniazdko z uziemieniem jest problem. Nawet nie próbuję z tym walczyć i ją odstawiam w kąt a szkoda bo wygląda ładnie ;) Chińczycy chcieli dobrze, zrobili ładowarkę z europejskim wtykiem a tu taka skucha, okazało się że zapomnieli o czymś takim jak uziemienie :-/

4. Ekran bardzo ładny, sprawdziłem i jak dotąd żadnych bad pikseli

5. Wstępnie sprawdziłem sygnał wi-fi i jak na razie jest stabilny i mocny. Robię właśnie testy biegając po domu i sygnał mam wszędzie tam gdzie w innych urządzeniach. Mam nadzieję, że będzie ok.

6. Potwierdzam że aparat trochę różuje środkową część zdjęć. Ale nie zawsze jest to widoczne. Zależy od warunków oświetleniowych, fotografowanego obiektu i włączonego lub wyłączonego flesza.

7. Wszystko ładnie się z automatu zsynchronizowało (skrzynki mail, kontakty), instaluje sobie apki (później sprawdzę jak sobie telefon radzi z grami).
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2
Telefon:: Ulefone Be Pro

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez kicek999 » 26 lut 2015, o 22:38

Jak z płynnością? Czy po jakimś czasie telefon zwalnia? Pozdrawiam.
kicek999
 
Posty: 20
Dołączył(a): 24 lut 2015, o 20:07
Telefon:: stary ;D

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez TomdeX » 27 lut 2015, o 11:15

kicek999 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie, pamięci RAM jest pod dostatkiem.
TomdeX
 
Posty: 81
Dołączył(a): 15 gru 2014, o 16:39
Lokalizacja: Leszno
Pochwały: 9
Telefon:: THL T6 PRO

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez loney » 27 lut 2015, o 11:29

Wie ktos jak przeniesc apki na karte pamieci?
Avatar użytkownika
loney
 
Posty: 166
Dołączył(a): 15 wrz 2014, o 23:35
Telefon:: Ulefone be pro

Re: Recenzja, test ulefone Be Pro

Postprzez Maksu » 27 lut 2015, o 12:57

W Kitkacie już się chyba nie da, taka polityka gugla. Mnie pamieci wystarcza ale jesli chcesz sprobuj czy zadziala SDFix Kitkat albo Kitkat External SD z Google Play.
XIAOMI REDMI 4X od 21.07.2017
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 326
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2
Telefon:: Ulefone Be Pro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama