• Reklama

Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez lexio » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 17:40

Chyba nie bardzo to już zastanawia Screen Information 5.0 inch IPS Capacitive Touch Screen .Do tego widać sprzedawca dość duży a mimo to nie napisał "oryginalny" troszkę daje to do zastanowienia
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 544
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 15:48
Pochwały: 22

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Dablju » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 18:29

94.6% Positive feedback

Mimo dużego feedbacku ja bym nie kupił
Dablju
VIP
 
Posty: 960
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TheRaveQ » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 20:13

Krystek napisał(a):
TheRaveQ napisał(a):Ale jakość dźwięku na słuchawkach na domyślnym odtwarzaczu jest po prostu tragiczna. Na najwyższej głośności słychać było specyficzne dźwięki ''charczenia'' lub ''pierdzenia'', ViperFX nie pomógł. Zmiana odtwarzacza na Poweramp częściowo rozwiązała problem i jakość dźwięku stała się akceptowalna, ale pierdzenie było słychać w piosenkach z dużą ilością bassu, trzeba było wtedy zmniejszać podbicie dźwięku. Na oficjalnej stronie UMI na facebooku, dostałem odpowiedzieć co do jakości dźwięku, że firma poprawi to w następnej aktualizacji... cóż, czekam niecierpliwie.


Na jakich słuchawkach testowałeś?
Ciekawe jak to się ma do tego: http://image1.geekbuying.com/content_pi ... 352166.jpg
Ogólnie jestem już prawie zdecydowany na ten telefon, ale zależałoby mi na przyzwoitym dźwięku, mam nadzieję że po aktualizacjach będzie lepiej.


Testowałem na brainwavz alpha, ostatnio kupiłem nauszne panasonic'i i jakość dźwięku znowu stała się odrobinę lepsza, ale najmocniejsze basy mogą wywołać efekt charczenia, chociaż piosenki ze średnio-wysokim basem już da się słuchać na najwyższej głośności (niektóre wymagają obniżenia podbicia dźwięku, a niektóre działają bez pierdów na najwyższym podbiciu). Sam dźwięk nie jest jakoś super porywający. Trochę grzebałem w viperFX i na stockowym odtwarzaczu udało mi się uzyskać przyzwoity dźwięk, ale ogólnie używam i polecam poweramp'a.
TheRaveQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): piątek, 8 sierpnia 2014, 20:05
Pochwały: 4

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez djtomas » wtorek, 30 grudnia 2014, 01:38

kajetan napisał(a):Witam.
A jak jest z nagrywaniem filmów? Jakość znośna? Bo trochę mi na tym zależy. Co do aparatu, czy testowałeś różne aplikacje? jakieś zmiany? Nie chodzi mi o zmianę ROMU tylko samej aplikacji, i to samo z nagrywaniem. I ciekawi mnie jedno, czy jest jakaś aplikacja która ma opcję manual, jak w normalnych aparatach, tzn. że można wydłużyć czas naświetlania zdjęcia ile się chce.
Pozdrawiam.


Camera FV-5, do kręcenia filmów też mają oddzielną apk, ale nie pamiętam nazwy

btw, co raz mniej kompaktów ma ustawienia manualne naświetlania :(
djtomas
 
Posty: 134
Dołączył(a): poniedziałek, 14 stycznia 2013, 18:14
Lokalizacja: Polski
Pochwały: 1

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Wubek » wtorek, 30 grudnia 2014, 12:26

Znalazłby ktoś dla mnie dobrą aukcję z jak najbardziej przyzwoitą ceną? Będę wdzięczny. :-)
Wubek
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 18 kwietnia 2014, 16:12

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TLasky » wtorek, 30 grudnia 2014, 14:02

Jezu jak wy jojczycie... jak rozumiem przeglądanie internetu przekracza Wasze skromne możliwości? :-/. Zatem proszę bardzo:

1. Jeśli chodzi o dobrego sprzedawcę (wysoki rating, ok. 9,5) to za rozsądne pieniądze jest tu:

http://www.geekbuying.com/item/UMI-ZERO ... 36142.html

użyj kodu SJSUFFTS to powinieneś dostać 5% discount.

2. Najtaniej jest na efox (rating ok. 6,5) i antelife (rating 2,23, więc wszystko jasne :-D):

http://www.myefox.es/umi-zero-mt6592t-2 ... eid=160367

Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się, tylko brał na geek z tym rabatem (ok. 11 dolarów).

Pozdro
T.

Update: rabat niestety nie działa. Mimo to wciąż brałbym na geekbuying, myślę, że możesz się z nimi potargować (powiedz, że rabat nie działa). Ewentualnie za kilka(naście?) dni zapraszam do mnie, prawdopodobnie będę miał jedną sztukę do sprzedania :mrgreen:
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez G P » wtorek, 30 grudnia 2014, 14:28

Sądząc po zapowiedziach userów to za ~ miesiąc na bazarku zaroi się od umi zero :) tylko czy będzie popyt w świetle planowanych nowych wypustów w bardzo podobnych cenach ~200usd. Ja chyba poczekałbym...
G P
AKTYWNY
 
Posty: 208
Dołączył(a): środa, 26 lutego 2014, 01:06
Pochwały: 5

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez eject » wtorek, 30 grudnia 2014, 14:41

tak można czekać w nieskończoność przy tej prędkości wychodzenia nowości ;]
Avatar użytkownika
eject
AKTYWNY
 
Posty: 278
Dołączył(a): czwartek, 10 października 2013, 16:20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 2

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Dablju » wtorek, 30 grudnia 2014, 14:51

Działa ten rabat tylko trzeba się zalogować ;) zniżka 10$

Autor postu otrzymał pochwałę
Dablju
VIP
 
Posty: 960
Dołączył(a): czwartek, 17 października 2013, 14:52
Lokalizacja: Głogów
Pochwały: 29

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TLasky » wtorek, 30 grudnia 2014, 15:05

Dablju napisał(a):Działa ten rabat tylko trzeba się zalogować ;) zniżka 10$


Istotnie, nie pomyśłałem... dzięki za czujność :-)

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TLasky » wtorek, 30 grudnia 2014, 16:46

G P napisał(a):Sądząc po zapowiedziach userów to za ~ miesiąc na bazarku zaroi się od umi zero :) tylko czy będzie popyt w świetle planowanych nowych wypustów w bardzo podobnych cenach ~200usd. Ja chyba poczekałbym...


Czekaj spokojnie, bo do kupna nikt Cię nie zmusi :-), wydaje mi się, że to sprzęt dla ludzi, którzy nie patrzą bardzo mocno na cyferki, a są bardziej zainteresowani fajnym designem, dobrym aparatem i lubią amoled-y :-D. Osobiście wolę taki sprzęt niż plastikowe Jiayu, choćby miało nawet pierdylion giga RAMM-u. Z drugiej strony dla mnie jednym z najistotniejszych elementów telefonu jest odtwarzacz muzyki i jeśli na tym polu UMI się nie poprawi to leci pod młotek :-). Dokładnie tak jak kolega powyżej- cenę swojego uzależniam od ewentualnego cła, no i oczywiście też od bieżącego kursu dolara ;-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1813
Dołączył(a): piątek, 24 października 2014, 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 80

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez eject » piątek, 30 stycznia 2015, 10:17

Wczoraj do mnie dotarł ogólne wrażenie super wszystko śmiga odrazu zrobiłem update do 3.05

na plus:
szybkość działania systemu
bateria (po 6 tygodniach przesyłki przyszedł naładowany prawie na full wczoraj się sporo bawiłem i teraz mam połowe baterii)
wykonanie

na minus:
dużo gorszy aparat niż w lenovo p780 a spodziewałem się że będzie dużo lepszy po zapowiedziach (na początku pokazywali nawet że obiektyw ze super światłem a jest tragedia i szum na zdjęciach ;])

ogólnie po 1 nocy użytkowania jestem zadowolony i kupiłbym jeszcze raz
Avatar użytkownika
eject
AKTYWNY
 
Posty: 278
Dołączył(a): czwartek, 10 października 2013, 16:20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama