• Reklama

Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez djtomas » 25 gru 2014, o 01:47

TheRaveQ napisał(a):
SeventyThree napisał(a):Kiepsko, telefon nie chce wyłapać ani jednego satelity, może na dworze coś wyłapie.

SeventyThree napisał(a):kiepskości dźwięku najbardziej się obawiałem w opiniach ... mam złe doświadczenie z MT6592 w A806.
w porównaniu do np. Kirina to niebo i ziemia :(

dziwi mnie "niski" wynik w Antutu bo w moim A806 z taktowaniem 1,7GHz mam 33218.


Też się bardzo rozczarowałem :( UMi mówi, że postara się to naprawić, ale nie wiąże z tym dużych nadziei.
Co do wyniku, to mam wrażenie, że winowajcą jest rozdzielczość ekranu. W lenovo jest 1280x720, a w UMI 1920x1080.


a z WIFI i pod oknem też nic?
czasami pierwsze złapanie fixa może trochę trwać

a co do Antutu to takie ważne są dla Was te punkty? zauważycie różnicę pomiędzy 30k a 40k pkt?

POzdr.
djtomas
 
Posty: 135
Dołączył(a): 14 sty 2013, o 18:14
Lokalizacja: Polski
Pochwały: 1

Reklama

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez d14 » 25 gru 2014, o 02:20

TheRaveQ napisał(a):Specyfikacja telefonu:

-Mediatek MT6592T 2.0GHz ośmiordzeniowy (octa-core)
-2GB Pamięci RAM
-16GB pamięci wbudowanej (Rozszerzalna przez kartę SD do 32GB)
-Bateria 2780 mAh
-Grafika ARM Mali-450 MP4
-System Android 4.4.2 (UMI Powiedziało, że będzie update do 5.0)



Do 64 GB. Wiem, że na ich oficjalnym sklepie pisze, że do 32 GB, ale spytałem się o to na ich FP i odpisali, że do 64.
Dobra recka, zwłaszcza dzięki za ładne opisanie dźwięku na słuchawkach, jakby coś się poprawiło to tutaj napisz, bo to dla mnie również ważne kryterium.
Testowałeś może pod tym kątem Jiayu G4S, Elephone 3000s lub Doogee Turbo2?
d14
 
Posty: 12
Dołączył(a): 19 gru 2014, o 05:25

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TheRaveQ » 27 gru 2014, o 03:23

Parę dodatkowych informacji:

-Dead Trigger 2 działa na detalach High (chociaż mam lekkie wrażenie, że na Medium jest płynniej)
-Zainstalowałem recovery CWM i spróbowałem romu MIUI z Needrom, działa w miarę dobrze, lecz widać mniejszą płynność niż w przypadku Stock'a.
-Na ROM'ie MIUI dźwięk jest lepszy i głośniejszy, lecz nadal występuje zjawisko pierdzenia bassu na najwyższych poziomach głośności. Ogólnie szału nie ma.
-Parę przykładowych zdjęć: http://imgur.com/a/QDjR0
-Spróbuje zainstalować ROM v3.02
TheRaveQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): 8 sie 2014, o 20:05
Pochwały: 4

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Roswell » 28 gru 2014, o 14:57

TheRaveQ napisał(a):W pudełku znajduję się:

-Biała ładowarka 5,7V


Czy w takim razie można telefon ładować zwykłymi ładowarkami 5V ?
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 277
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 23:55
Pochwały: 4

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez lexio » 29 gru 2014, o 01:55

niższym napięciem można ładować , nawet lepsze to dla baterii byle nie wyższym ;-)
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 538
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 15:48
Pochwały: 22

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez eject » 29 gru 2014, o 10:25

Chyba chodzi Ci o prąd a nie napięcie?
Avatar użytkownika
eject
AKTYWNY
 
Posty: 277
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 16:20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 2

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez kajetan » 29 gru 2014, o 13:23

Witam.
A jak jest z nagrywaniem filmów? Jakość znośna? Bo trochę mi na tym zależy. Co do aparatu, czy testowałeś różne aplikacje? jakieś zmiany? Nie chodzi mi o zmianę ROMU tylko samej aplikacji, i to samo z nagrywaniem. I ciekawi mnie jedno, czy jest jakaś aplikacja która ma opcję manual, jak w normalnych aparatach, tzn. że można wydłużyć czas naświetlania zdjęcia ile się chce.
Pozdrawiam.
kajetan
 
Posty: 54
Dołączył(a): 14 paź 2014, o 20:05

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Levi23 » 29 gru 2014, o 13:29

Dzięki za świetną reckę.
Pomogła mi podjąć szybką decyzję i zakupiłem na Ali moje Zero.
Mam nadzieję, że nie zrobią żadnego wałka i telefon do mnie dojdzie.
POZDer
Levi23
 
Posty: 52
Dołączył(a): 5 gru 2014, o 03:08
Pochwały: 1

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Wubek » 29 gru 2014, o 15:21

Cholera, a już tej promocji na ten model nie będzie?
Wubek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 16:12

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Maksu » 29 gru 2014, o 15:29

przewijanie ekranu w ustawieniach widoczne jest lekkie klatkowanie, telefon czasami się zresetuje, w menu ściąganym z góry są lekkie lagi.

W moich oczach to dyskwalifikuje ten telefon. Co z tego że super ekran, wydajny procek jak w nowym egzemplarzu są takie kwiatki?
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT od 26.02.2015. (wymiana baterii po 7 mc, awaria przycisku "power" po 23 mc)
Poszukuję: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 314
Dołączył(a): 15 kwi 2014, o 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Krystek » 29 gru 2014, o 15:48

TheRaveQ napisał(a):Ale jakość dźwięku na słuchawkach na domyślnym odtwarzaczu jest po prostu tragiczna. Na najwyższej głośności słychać było specyficzne dźwięki ''charczenia'' lub ''pierdzenia'', ViperFX nie pomógł. Zmiana odtwarzacza na Poweramp częściowo rozwiązała problem i jakość dźwięku stała się akceptowalna, ale pierdzenie było słychać w piosenkach z dużą ilością bassu, trzeba było wtedy zmniejszać podbicie dźwięku. Na oficjalnej stronie UMI na facebooku, dostałem odpowiedzieć co do jakości dźwięku, że firma poprawi to w następnej aktualizacji... cóż, czekam niecierpliwie.


Na jakich słuchawkach testowałeś?
Ciekawe jak to się ma do tego: http://image1.geekbuying.com/content_pi ... 352166.jpg
Ogólnie jestem już prawie zdecydowany na ten telefon, ale zależałoby mi na przyzwoitym dźwięku, mam nadzieję że po aktualizacjach będzie lepiej.
Krystek
 
Posty: 27
Dołączył(a): 14 sty 2014, o 22:27

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Wubek » 29 gru 2014, o 15:53

Wubek
 
Posty: 4
Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 16:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama