• Reklama

Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez djtomas » czwartek, 25 grudnia 2014, 01:47

TheRaveQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Też się bardzo rozczarowałem :( UMi mówi, że postara się to naprawić, ale nie wiąże z tym dużych nadziei.
Co do wyniku, to mam wrażenie, że winowajcą jest rozdzielczość ekranu. W lenovo jest 1280x720, a w UMI 1920x1080.


a z WIFI i pod oknem też nic?
czasami pierwsze złapanie fixa może trochę trwać

a co do Antutu to takie ważne są dla Was te punkty? zauważycie różnicę pomiędzy 30k a 40k pkt?

POzdr.
djtomas
 
Posty: 135
Dołączył(a): poniedziałek, 14 stycznia 2013, 18:14
Lokalizacja: Polski
Pochwały: 1

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez d14 » czwartek, 25 grudnia 2014, 02:20

TheRaveQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Do 64 GB. Wiem, że na ich oficjalnym sklepie pisze, że do 32 GB, ale spytałem się o to na ich FP i odpisali, że do 64.
Dobra recka, zwłaszcza dzięki za ładne opisanie dźwięku na słuchawkach, jakby coś się poprawiło to tutaj napisz, bo to dla mnie również ważne kryterium.
Testowałeś może pod tym kątem Jiayu G4S, Elephone 3000s lub Doogee Turbo2?
d14
 
Posty: 12
Dołączył(a): piątek, 19 grudnia 2014, 05:25

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez TheRaveQ » sobota, 27 grudnia 2014, 03:23

Parę dodatkowych informacji:

-Dead Trigger 2 działa na detalach High (chociaż mam lekkie wrażenie, że na Medium jest płynniej)
-Zainstalowałem recovery CWM i spróbowałem romu MIUI z Needrom, działa w miarę dobrze, lecz widać mniejszą płynność niż w przypadku Stock'a.
-Na ROM'ie MIUI dźwięk jest lepszy i głośniejszy, lecz nadal występuje zjawisko pierdzenia bassu na najwyższych poziomach głośności. Ogólnie szału nie ma.
-Parę przykładowych zdjęć: http://imgur.com/a/QDjR0
-Spróbuje zainstalować ROM v3.02
TheRaveQ
 
Posty: 29
Dołączył(a): piątek, 8 sierpnia 2014, 20:05
Pochwały: 4

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Roswell » niedziela, 28 grudnia 2014, 14:57

TheRaveQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Czy w takim razie można telefon ładować zwykłymi ładowarkami 5V ?
Roswell
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 23:55
Pochwały: 4

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez lexio » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 01:55

niższym napięciem można ładować , nawet lepsze to dla baterii byle nie wyższym ;-)
lexio
AKTYWNY
 
Posty: 544
Dołączył(a): czwartek, 26 września 2013, 15:48
Pochwały: 22

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez eject » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 10:25

Chyba chodzi Ci o prąd a nie napięcie?
Avatar użytkownika
eject
AKTYWNY
 
Posty: 278
Dołączył(a): czwartek, 10 października 2013, 16:20
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 2

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez kajetan » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 13:23

Witam.
A jak jest z nagrywaniem filmów? Jakość znośna? Bo trochę mi na tym zależy. Co do aparatu, czy testowałeś różne aplikacje? jakieś zmiany? Nie chodzi mi o zmianę ROMU tylko samej aplikacji, i to samo z nagrywaniem. I ciekawi mnie jedno, czy jest jakaś aplikacja która ma opcję manual, jak w normalnych aparatach, tzn. że można wydłużyć czas naświetlania zdjęcia ile się chce.
Pozdrawiam.
kajetan
 
Posty: 54
Dołączył(a): wtorek, 14 października 2014, 20:05

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Levi23 » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 13:29

Dzięki za świetną reckę.
Pomogła mi podjąć szybką decyzję i zakupiłem na Ali moje Zero.
Mam nadzieję, że nie zrobią żadnego wałka i telefon do mnie dojdzie.
POZDer
Levi23
 
Posty: 52
Dołączył(a): piątek, 5 grudnia 2014, 03:08
Pochwały: 1

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Wubek » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 15:21

Cholera, a już tej promocji na ten model nie będzie?
Wubek
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 18 kwietnia 2014, 16:12

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Maksu » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 15:29

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W moich oczach to dyskwalifikuje ten telefon. Co z tego że super ekran, wydajny procek jak w nowym egzemplarzu są takie kwiatki?
ULEFONE BE PRO za 490zł z VAT z CooliCool od 26.02.2015. (nadal ok, za wyj. wymiany baterii po 7 m-c)
Pobożne życzenie: http://pastebin.com/A0eDyc1g
Avatar użytkownika
Maksu
AKTYWNY
 
Posty: 328
Dołączył(a): wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53
Pochwały: 2

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Krystek » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 15:48

TheRaveQ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Na jakich słuchawkach testowałeś?
Ciekawe jak to się ma do tego: http://image1.geekbuying.com/content_pi ... 352166.jpg
Ogólnie jestem już prawie zdecydowany na ten telefon, ale zależałoby mi na przyzwoitym dźwięku, mam nadzieję że po aktualizacjach będzie lepiej.
Krystek
 
Posty: 32
Dołączył(a): wtorek, 14 stycznia 2014, 22:27

Re: Recenzja / Pierwsze wrażenia UMI Zero

Postprzez Wubek » poniedziałek, 29 grudnia 2014, 15:53

Wubek
 
Posty: 4
Dołączył(a): piątek, 18 kwietnia 2014, 16:12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości