• Reklama

Recenzja Oneplus One

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Recenzja Oneplus One

Postprzez kam100 » niedziela, 20 lipca 2014, 18:36

Witam :)

Jestem już (ogromnie) szczęśliwym posiadaczem OnePlus One. Pisze ten temat , gdyż zamierzam napisać recenzje tego telefonu niestety nie mam czasu żeby zasiąść i wszystko naraz napisać także pierw przesyłam screena z Antutu :)
Screenshot_2014-07-18-12-39-59.png
Screenshot_2014-07-18-12-39-59.png (201 KiB) Przeglądane 4351 razy


Telefon doszedł bez VATu tak jak obiecywał sprzedawca :) Wystarczyło wybrać FedEx i oni w ramach ,,Shiping Monday,, posłali mi go właśnie w poniedziałek , to trzeba sie dogadać ze sprzedawcą. Jeśli chcecie bez VATu to po prostu czekacie do najbliższego poniedziałku i oni wysyłają.

Bawiłem się troche nagrywaniem w spowolnionym tempie (120 FPS) i filmiki wychodzą pięknie 8-) Tego oczekiwałem po tym telefonie.
Jedynym minusem jest wgranie Google Chrome i innego badziewia google na telefonie ale to można usunąć po zrobieniu roota (jeszcze nie robiłem).
Telefon posiada dużo fajnych skrótów i dodatkowych opcji. Moje aktualne doznania ze smartphonami to Galaxy SII >> Note 3 >> Oneplus One i ten telefonik miażdzy konkurencje doszczętnie.

Bateria trzyma cały dzień przy full użytkowaniu , 5h grania na telefonie w gierke strategiczną (podczas trasy). Później równocześnie włączone GG, OpenFM i program do wrzucania plików FTP i bateria bardzo ładnie trzymała :)

Na dziś to narazie tyle , mam telefon dopiero 2 dni więc dopiero powoli ochłaniam po tych dniach pełnych wrażeń :D
Jutro jadę nad wodę więc jeśli pogoda będzie OK to wstawie pare fotek w różnych trybach (np. panoramiczny).

Jeśli macie jakieś pytania walcie śmiało , to moja pierwsza recenzja więc będzie mi prościej :mrgreen:
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lipca 2014, 18:51 przez kam100, łącznie edytowano 1 raz
kam100
 
Posty: 40
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 18:12
Pochwały: 1

Reklama

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez mortimer » niedziela, 20 lipca 2014, 18:39

Ciekawi mnie sprawa z ty poniedziałkowym fedexem. Gdzie kupowałeś?


Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
Avatar użytkownika
mortimer
AKTYWNY
 
Posty: 751
Dołączył(a): sobota, 21 września 2013, 21:32
Lokalizacja: People's Republic of China
Pochwały: 96

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez mrergie » niedziela, 20 lipca 2014, 18:42

http://www.aliexpress.com/item/Original ... 3.html?s=p
Tutaj.

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podejrzewam że Huawei Honor 6 miażdzy doszczędnie OnePlus One, a cena ta sama :-D Za dwa dni ma być WCDMA dostępny.
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lipca 2014, 18:46 przez mrergie, łącznie edytowano 1 raz
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez kam100 » niedziela, 20 lipca 2014, 18:46

Dokładnie :)
EDIT:
W porównaniu do moich poprzednich telefonów :) No i ma mniejszy ekran ten Huawei ;) Każdy ma inny gust :mrgreen:
kam100
 
Posty: 40
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 18:12
Pochwały: 1

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez mrergie » niedziela, 20 lipca 2014, 18:57

Tak, wiem że w porównaniu do tamtych, ale to takie moje przemyślenie :-D
Ekran 1+1 to moim zdaniem jego największa zaleta. Ta wielkość i ten mały rozmiar... :-)
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez kam100 » niedziela, 20 lipca 2014, 19:13

No nie jedyna :D U Nas w Krakowie LTE łapie dosłownie wszędzie także jest cud , miód z prędkością ładowania stron itp.
kam100
 
Posty: 40
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 18:12
Pochwały: 1

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez Libero » niedziela, 20 lipca 2014, 22:30

mrergie napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podejrzewam że Huawei Honor 6 miażdzy doszczędnie OnePlus One, a cena ta sama :-D Za dwa dni ma być WCDMA dostępny.


Ma być ale nie ma więc One miażdży Honora. No ciekaw jestem tego tworu Kirin 920. Niby ma być lepszy od Snapa 805. Się okaże w praniu.

Jutro będziesz nad wodą? No to masz super okazję sprawdzić czy jest wodoszczelny :D
Jak się sprawuje CM11 i czy w całości jest spolszczony? Mam pytanie a mianowicie czemu Ci przeszkadza Chrome? Przecież to jedna z najlepszych przeglądarek.
Aha i zmień wyraz w pierwszym zdaniu. Nie masz Oppo tylko One :) Taka mała poprawka.

Do Pana u dołu: Chodziło mi właśnie o wersję WCDMA że jeszcze nie ma, a nie o tym że nie ma Honor-a bo jak dobrze pamiętam to sam jakiegoś newsa pisałem o nim.
Ostatnio edytowano niedziela, 20 lipca 2014, 22:36 przez Libero, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
Libero
NewsMan
 
Posty: 394
Dołączył(a): środa, 4 czerwca 2014, 21:33
Pochwały: 8

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez mrergie » niedziela, 20 lipca 2014, 22:33

Nie, już jest. Tylko WCDMA jeszcze nie ma.
Jako NewsMan powienieneś mieć ogarnięcie w temacie.
Tu całkiem dobra recenzja: http://www.gizmochina.com/2014/06/24/hu ... processor/
Z tym byciem lepszym od 805 to może przesada, znajduje się gdzieś pomiędzy 801 a 805.
telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon-->telefon

A kogo to w ogóle obchodzi?
Avatar użytkownika
mrergie
VIP
 
Posty: 1537
Dołączył(a): piątek, 13 grudnia 2013, 12:19
Pochwały: 66

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez kam100 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 11:30

Specjalnie dla Ciebie przełączyłem na PL i sprawdziłem w miare dokładnie jak wygląda sprawa jezyka Polskiego i tylko w ustawieniach (Wyświetlacz i diody) jest napisane ,,Ekran Cast,, i to jedyna rzecz która nie jest spolszczona. Co do przeglądarki używam Dolphin Browser. A na komputerze Chroma :) Wydaje mi się , że to z przyzwyczajenia bo argumentami nie popre która jest lepsza :D
I nie zamierzam sprawdzać czy jest wodoodporny niestety :-/ Za to spadł mi już raz i nic mu się nie stało , miałem prawie atak serca kiedy spadał więc nie wiem co by było gdyby się zalał 8-)
Wole nie kusić losu :D CM11 jest bardzo wydajny i podoba mi się :) Musiałem się do niego przyzwyczaić ale jest dosć intuicyjny więc wiekszych problemów nie miałem. Żeby zmienić dzwonek musiał utwór przenieść do specjalnego folderu więc tu tak troche dziko ,że z poziomu odtwarzacza nie da się ustawić dzwonka no ale nie ja to tworzyłem :D Narazie jestem w pracy i nie wiem jak to wyjdzie z tą wodą bo kończymy projekt i sporo zmian mamy ale w środe napewno nagram pare fajnych filmików z slow motion np. wylewanie wody z wiaderka albo odlatujacego gołębia także bedzie się działo :mrgreen: Jak poogarniam w pracy najważniejsze rzeczy to stworze kanał na YT i bedę tam wrzucał moje arcydzieła :lol:

//Dziwne nie mogę pierwszego postu zedytować. I chodziło mi o Opo czyli Oneplus One :D

Autor postu otrzymał pochwałę
kam100
 
Posty: 40
Dołączył(a): środa, 23 kwietnia 2014, 18:12
Pochwały: 1

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez Libero » poniedziałek, 21 lipca 2014, 11:50

No to czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Co do wodoodporności to już czytałem że jednak jest na 100% lecz bardziej chodzi o zachlapania niż o nurkowanie z nim :)
Spolszczony na 99% czyli kolejny plus tej słuchawki. Ciekawe co będzie w One plus Two.
Avatar użytkownika
Libero
NewsMan
 
Posty: 394
Dołączył(a): środa, 4 czerwca 2014, 21:33
Pochwały: 8

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez Jacuss » poniedziałek, 21 lipca 2014, 12:55

Nareszcie ktoś ma mały kombajn :) bardzo fajnie że zrobiłeś recenzję i będziesz ja kontynuował, może jakiś moderator połączy Ci posty :-)
Avatar użytkownika
Jacuss
AKTYWNY
 
Posty: 368
Dołączył(a): niedziela, 11 sierpnia 2013, 01:45
Lokalizacja: Bydgoszcz
Pochwały: 15

Re: Recenzja Oneplus One

Postprzez marx » poniedziałek, 21 lipca 2014, 14:38

Napisz w kolejnym poscie cala recenzje wraz z tym codo tej pory napisales' przeniose to do 1 wypowiedzi. Czekam z niecierpliwoscia na kolejne informacje o tym cacku
marx
Administrator
 
Posty: 6009
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 193

Następna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości