• Reklama

Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez marx » 7 paź 2016, o 09:55

szczerze, to o wiele lepiej kupić ssmaartwatch z tymi samy funkcjami, co miband 2, a całą masę innych dostajemy w prezencie. A za50 dolarów można już kupić niezły zegarek, a za 100$ z Androidem 5.
marx
Administrator
 
Posty: 6974
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 218

Reklama

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » 7 paź 2016, o 10:09

Dla jednego lepiej dla innego nie ;) Smartwatche są fajne nie powiem, gadżet jak z filmu o 007. Ale mają jedną podstawową i dużą wadę - słaby czas pracy na baterii. Mi band to taki bardziej gadżet, wszystkie funkcje i tak są w telefonie, więc po co dwa urządzenia z androidem i jedno bardziej ułomne w zegarku? Chyba że ktoś chce zrezygnować całkiem z telefonu to już inna sprawa.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5911
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez mruczek66 » 7 paź 2016, o 11:23

u mnie bateria trzyma miesiąc. nigdy go nie zdejmuje. jedyna wada to pasek który się odpina (mam zapięty na ostatnią dziurkę). z tego co się oriętuje to większość smartwatchy(tych tańszych) nie jest wodoodporna
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 225
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » 7 paź 2016, o 13:31

marx napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Proszę konkretne przykłady bo koty tez są po 0zł 200zł i 2000zł ale każdy się jakoś zwie i wiadomo na co patrzeć
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez marx » 9 paź 2016, o 11:12

ja testowałem kilka, tu masz i zegarki i opaski Miband https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Mnq58Eof0a
marx
Administrator
 
Posty: 6974
Dołączył(a): 6 mar 2010, o 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 218

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez adamuadamu » 10 paź 2016, o 11:05

udało się komuś z Was uruchomić smart unlocka z MiBand2? pacjent do obsługi to redmi note 2 + CM12.1
próbowałem metod opisanych w necie, tj.
- ustawienie widoczności opaski przez MiFit
- ustwienie smartlocka przez opcje MiFit
- użycie modułu Xposed No Lock Home z obsługą BT - podałem adres MAC opaski
Wszystko na nic - telefon po wybudzeniu po kilku minutach i tak prosi o pin, jakby opaski nie było w pobliżu

opaska się normalnie synchronizuje zarówno z oficjalną apką od xiaomi MiFit oraz poprawnie współpracuje z Notify & Fitness for MiBand
adamuadamu
 
Posty: 45
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez areq1987 » 15 lis 2016, o 19:10

Nie rozłacza wam mibanda podczas ciaglego pomiaru pulsu? Kupiłem apke Mi Heart Rate i po paru minutach przestaje zczytywać puls. Nie wiem czy kupować inną apkę czy na innej będzie też rozłączać bo szkoda kasy. Orientuje sie ktos w temacie?
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 789
Dołączył(a): 27 lut 2013, o 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 5

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez dudek81 » 15 lis 2016, o 23:25

adamuadamu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Na CM nie mogłem ustawić smart unlocka.
Na MIUI działa bez problemu ;-)
Avatar użytkownika
dudek81
 
Posty: 64
Dołączył(a): 15 lis 2015, o 19:02
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 1

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » 26 lis 2016, o 20:27

areq1987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mnie tez rozłacza tak MiFit jak i Mi Band Tools. To nie zalezy od apek tylko od BT w telefonie.
Hessus
 
Posty: 10
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 20:49

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez areq1987 » 26 lis 2016, o 21:04

Hessus napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Mnie tez rozłacza tak MiFit jak i Mi Band Tools. To nie zalezy od apek tylko od BT w telefonie.

Czyli bluetooth jest zrypany?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 789
Dołączył(a): 27 lut 2013, o 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 5

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez mruczek66 » 6 gru 2016, o 17:13

zamówiłam opaskę na ali w sklepie Xiaomi Online Store. przyszła w białym pudełku a nie w szarym. czy to może być podróba ?
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 225
Dołączył(a): 4 maja 2014, o 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez corhydron » 6 gru 2016, o 17:26

Raczej oryginalna bo nawet na gearbest znajdziesz notke:
"From August 26th on, the Xiaomi Mi Band 2, with kraft paper package, starts to adopt the new package of white cardstock paper"
corhydron
 
Posty: 33
Dołączył(a): 1 cze 2016, o 14:35
Pochwały: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości