• Reklama

Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez marx » piątek, 7 października 2016, 09:55

szczerze, to o wiele lepiej kupić ssmaartwatch z tymi samy funkcjami, co miband 2, a całą masę innych dostajemy w prezencie. A za50 dolarów można już kupić niezły zegarek, a za 100$ z Androidem 5.
marx
Administrator
 
Posty: 5970
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » piątek, 7 października 2016, 10:09

Dla jednego lepiej dla innego nie ;) Smartwatche są fajne nie powiem, gadżet jak z filmu o 007. Ale mają jedną podstawową i dużą wadę - słaby czas pracy na baterii. Mi band to taki bardziej gadżet, wszystkie funkcje i tak są w telefonie, więc po co dwa urządzenia z androidem i jedno bardziej ułomne w zegarku? Chyba że ktoś chce zrezygnować całkiem z telefonu to już inna sprawa.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5623
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez mruczek66 » piątek, 7 października 2016, 11:23

u mnie bateria trzyma miesiąc. nigdy go nie zdejmuje. jedyna wada to pasek który się odpina (mam zapięty na ostatnią dziurkę). z tego co się oriętuje to większość smartwatchy(tych tańszych) nie jest wodoodporna
Avatar użytkownika
mruczek66
AKTYWNY
 
Posty: 261
Dołączył(a): niedziela, 4 maja 2014, 15:21
Lokalizacja: koszalin
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » piątek, 7 października 2016, 13:31

marx napisał(a):szczerze, to o wiele lepiej kupić ssmaartwatch z tymi samy funkcjami, co miband 2, a całą masę innych dostajemy w prezencie. A za50 dolarów można już kupić niezły zegarek, a za 100$ z Androidem 5.

Proszę konkretne przykłady bo koty tez są po 0zł 200zł i 2000zł ale każdy się jakoś zwie i wiadomo na co patrzeć
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 303
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 14

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez marx » niedziela, 9 października 2016, 11:12

ja testowałem kilka, tu masz i zegarki i opaski Miband https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Mnq58Eof0a
marx
Administrator
 
Posty: 5970
Dołączył(a): sobota, 6 marca 2010, 02:35
Lokalizacja: aliexpress
Pochwały: 191

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez adamuadamu » poniedziałek, 10 października 2016, 11:05

udało się komuś z Was uruchomić smart unlocka z MiBand2? pacjent do obsługi to redmi note 2 + CM12.1
próbowałem metod opisanych w necie, tj.
- ustawienie widoczności opaski przez MiFit
- ustwienie smartlocka przez opcje MiFit
- użycie modułu Xposed No Lock Home z obsługą BT - podałem adres MAC opaski
Wszystko na nic - telefon po wybudzeniu po kilku minutach i tak prosi o pin, jakby opaski nie było w pobliżu

opaska się normalnie synchronizuje zarówno z oficjalną apką od xiaomi MiFit oraz poprawnie współpracuje z Notify & Fitness for MiBand
adamuadamu
 
Posty: 33
Dołączył(a): poniedziałek, 24 marca 2014, 14:19
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez areq1987 » wtorek, 15 listopada 2016, 19:10

Nie rozłacza wam mibanda podczas ciaglego pomiaru pulsu? Kupiłem apke Mi Heart Rate i po paru minutach przestaje zczytywać puls. Nie wiem czy kupować inną apkę czy na innej będzie też rozłączać bo szkoda kasy. Orientuje sie ktos w temacie?
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 762
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2013, 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 4

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez dudek81 » wtorek, 15 listopada 2016, 23:25

adamuadamu napisał(a):udało się komuś z Was uruchomić smart unlocka z MiBand2? pacjent do obsługi to redmi note 2 + CM12.1
próbowałem metod opisanych w necie, tj.
- ustawienie widoczności opaski przez MiFit
- ustwienie smartlocka przez opcje MiFit
- użycie modułu Xposed No Lock Home z obsługą BT - podałem adres MAC opaski
Wszystko na nic - telefon po wybudzeniu po kilku minutach i tak prosi o pin, jakby opaski nie było w pobliżu

opaska się normalnie synchronizuje zarówno z oficjalną apką od xiaomi MiFit oraz poprawnie współpracuje z Notify & Fitness for MiBand



Na CM nie mogłem ustawić smart unlocka.
Na MIUI działa bez problemu ;-)
Avatar użytkownika
dudek81
 
Posty: 74
Dołączył(a): niedziela, 15 listopada 2015, 19:02
Lokalizacja: Gdynia
Pochwały: 1

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » sobota, 26 listopada 2016, 20:27

areq1987 napisał(a):Nie rozłacza wam mibanda podczas ciaglego pomiaru pulsu? Kupiłem apke Mi Heart Rate i po paru minutach przestaje zczytywać puls. Nie wiem czy kupować inną apkę czy na innej będzie też rozłączać bo szkoda kasy. Orientuje sie ktos w temacie?


Mnie tez rozłacza tak MiFit jak i Mi Band Tools. To nie zalezy od apek tylko od BT w telefonie.
Hessus
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 23 grudnia 2013, 20:49

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez areq1987 » sobota, 26 listopada 2016, 21:04

Hessus napisał(a):
areq1987 napisał(a):Nie rozłacza wam mibanda podczas ciaglego pomiaru pulsu? Kupiłem apke Mi Heart Rate i po paru minutach przestaje zczytywać puls. Nie wiem czy kupować inną apkę czy na innej będzie też rozłączać bo szkoda kasy. Orientuje sie ktos w temacie?


Mnie tez rozłacza tak MiFit jak i Mi Band Tools. To nie zalezy od apek tylko od BT w telefonie.

Czyli bluetooth jest zrypany?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
areq1987
AKTYWNY
 
Posty: 762
Dołączył(a): środa, 27 lutego 2013, 00:44
Lokalizacja: mielec
Pochwały: 4

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama