• Reklama

Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez drosophilia » poniedziałek, 19 września 2016, 11:18

mozna brac prysznic, basen rowniez. Z poprzednia wersja Mi Band 1S spedzilem 2 tyg. nad Morzem Czerwonym i dziala, takze 2 zapewne przetrwa kapiele morskie... :-)
drosophilia
 
Posty: 30
Dołączył(a): środa, 19 listopada 2014, 12:44

Reklama

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Gravis » poniedziałek, 19 września 2016, 12:20

No moja właśnie poległa po kąpielach w morzu śródziemnym. Na szczescie sprzedawca ali bez niczego zgodzil sie na pelny zwrot kasy.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2215
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » poniedziałek, 26 września 2016, 21:17

Witam
Własnie dostalem opaske i mam pytanie czy po instalacji Mi Band Tools mam odinstalowac MiFit czy tylko wylaczyc w tej drugiej powiadomienia aby sie nie dublowaly. Przy instalacji Mi Band Tools wyskoczylo mi info ze skoro mam roota to Mi Band Tools bedzie symulowalo MiFit wiec chyba moge ale co z aktualizacjami?
Hessus
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 23 grudnia 2013, 20:49

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » środa, 28 września 2016, 19:32

Ok juz wyczaiłem że obie sie przydają ale mam problem z ciągłym rozłączaniem z MiFit. Później nie moge połaczyć tylko musze wyłączyć bluetooth i od nowa parować. Czytałem że dużo osób na to narzeka więc może znacie jakis sposób jak temu zaradzić.
Hessus
 
Posty: 14
Dołączył(a): poniedziałek, 23 grudnia 2013, 20:49

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » czwartek, 6 października 2016, 13:41

Może ktoś się podzielić krótko i na temat informacjami po przynajmniej kilku tygodniach używania mi banda 2?
Ile faktycznie wytrzymuje bateria? W poprzedniej wersji ładowałem co 3 tygodnie.
Czy godzina będzie pojawiać się po zrobieniu znanego z 1 gestu ręki? Czyli tzw. popatrzenia na zegarek? W 1 pokazywało w ten sposób stan kroków. Czy niezbędne jest naciśnięcie przycisku?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5632
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez sopellos » czwartek, 6 października 2016, 15:55

Posiadam od 1 wrzesnia, uzywana dwa razy w tygodniu, dzisiaj jest 6 pazdziernik i mam 42%. Niestety zeby zerknac ile krokow itp trzeba przycisnac na wyswietlaczu. Ostatnio grałem w pilke w pogode deszczową, egzamin zdała.
sopellos
 
Posty: 82
Dołączył(a): niedziela, 23 sierpnia 2015, 11:58

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez AnimalPL » czwartek, 6 października 2016, 16:06

fake4r napisał(a):Może ktoś się podzielić krótko i na temat informacjami po przynajmniej kilku tygodniach używania mi banda 2?
Ile faktycznie wytrzymuje bateria? W poprzedniej wersji ładowałem co 3 tygodnie.
Czy godzina będzie pojawiać się po zrobieniu znanego z 1 gestu ręki? Czyli tzw. popatrzenia na zegarek? W 1 pokazywało w ten sposób stan kroków. Czy niezbędne jest naciśnięcie przycisku?



Mi bateria starcza na lekko ponad tydzien. Uzywam mi band tools w wersji platnej a w nim wielu apek do powiadomien(mozna zdefiniowac wyswietlajace sie logo widoczne na wyswietlaczu tak ze wiemy z jakiej apki idzie powiadomienie). Teoretycznie godzina prawie zawsze sie pokazuje jak sie wykona ten gest prawidlowo. By zobaczyc stan krokow trzeba wcisnac guziczek az sie dojdzie do ilosci krokow. Guzik poza iloscia krokow moze pokazac, dystans, kalorie,tetno, poziom naladowania akumulatora i czas z datą.

Jestem z opaski bardzo zadowolony jako uzytkownik rowniez mibanda 1.

Autor postu otrzymał pochwałę
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 495
Dołączył(a): środa, 21 stycznia 2015, 10:11
Pochwały: 18

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez ddr » czwartek, 6 października 2016, 18:31

Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3635
Dołączył(a): sobota, 3 maja 2014, 22:50
Pochwały: 124

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » czwartek, 6 października 2016, 18:52

Dzięki za link. W sumie to słaba ta "recenzja". Jeśli kupujący myślał że tego typu "pulsometr" będzie działał jako sportowy to chyba nie używał nigdy pulsometru. Tym możemy zbadać puls w stanie spoczynku, może dla kogoś kto ma problemy z ciśnieniem itp. będzie jak znalazł. Do sportowego użytku nie wiem czy najlepszy ale sprawdza się bardzo dobrze pas piersiowy. Miałem kiedyś beurera teraz zwykły BT, to już tak offtopowo trochę. Kwestia drenażu baterii też indywidualna, bzdura... Nie że bronię mi banda 2 za wszelką cenę, ale chyba ktoś inny powinien taką reckę zrobić bo tu gość ewidentnie jest na NIE od samego początku.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5632
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » czwartek, 6 października 2016, 21:01

ddr napisał(a):http://antyweb.pl/xiaomi-mi-band-2-opinie/
;)

Jeśli nie MiBand 2, to co polecasz ?
w podobnych pieniądzach
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 308
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 14

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Krzy$ » czwartek, 6 października 2016, 21:08

Jak ktoś chce podróbę, jest z dodatkowym pomiarem natlenienia krwi.
https://www.aliexpress.com/item/CURREN- ... 6203f7f7ba
Krzy$
AKTYWNY
 
Posty: 220
Dołączył(a): piątek, 18 października 2013, 15:22
Pochwały: 4

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez tomikitwo » piątek, 7 października 2016, 01:18

Krzy$ napisał(a):Jak ktoś chce podróbę, jest z dodatkowym pomiarem natlenienia krwi.
https://www.aliexpress.com/item/CURREN- ... 6203f7f7ba

CURREN? Czy to aby nie robi zegarków za 4$? Taaa natlenienie krwi, pewnie wyświetla jakiś wynik z pupy i tyle :P
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 733
Dołączył(a): czwartek, 18 lutego 2016, 17:38
Pochwały: 24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama