• Reklama

Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez drosophilia » 19 wrz 2016, o 11:18

mozna brac prysznic, basen rowniez. Z poprzednia wersja Mi Band 1S spedzilem 2 tyg. nad Morzem Czerwonym i dziala, takze 2 zapewne przetrwa kapiele morskie... :-)
drosophilia
 
Posty: 26
Dołączył(a): 19 lis 2014, o 12:44
Telefon:: ASUS

Reklama

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Gravis » 19 wrz 2016, o 12:20

No moja właśnie poległa po kąpielach w morzu śródziemnym. Na szczescie sprzedawca ali bez niczego zgodzil sie na pelny zwrot kasy.
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2454
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 31
Telefon:: Xiaomi Mi6
ROM: Xiaomi.eu

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » 26 wrz 2016, o 21:17

Witam
Własnie dostalem opaske i mam pytanie czy po instalacji Mi Band Tools mam odinstalowac MiFit czy tylko wylaczyc w tej drugiej powiadomienia aby sie nie dublowaly. Przy instalacji Mi Band Tools wyskoczylo mi info ze skoro mam roota to Mi Band Tools bedzie symulowalo MiFit wiec chyba moge ale co z aktualizacjami?
Hessus
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 20:49
Telefon:: htc

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Hessus » 28 wrz 2016, o 19:32

Ok juz wyczaiłem że obie sie przydają ale mam problem z ciągłym rozłączaniem z MiFit. Później nie moge połaczyć tylko musze wyłączyć bluetooth i od nowa parować. Czytałem że dużo osób na to narzeka więc może znacie jakis sposób jak temu zaradzić.
Hessus
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 gru 2013, o 20:49
Telefon:: htc

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » 6 paź 2016, o 13:41

Może ktoś się podzielić krótko i na temat informacjami po przynajmniej kilku tygodniach używania mi banda 2?
Ile faktycznie wytrzymuje bateria? W poprzedniej wersji ładowałem co 3 tygodnie.
Czy godzina będzie pojawiać się po zrobieniu znanego z 1 gestu ręki? Czyli tzw. popatrzenia na zegarek? W 1 pokazywało w ten sposób stan kroków. Czy niezbędne jest naciśnięcie przycisku?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez sopellos » 6 paź 2016, o 15:55

Posiadam od 1 wrzesnia, uzywana dwa razy w tygodniu, dzisiaj jest 6 pazdziernik i mam 42%. Niestety zeby zerknac ile krokow itp trzeba przycisnac na wyswietlaczu. Ostatnio grałem w pilke w pogode deszczową, egzamin zdała.
sopellos
 
Posty: 40
Dołączył(a): 23 sie 2015, o 11:58
Telefon:: lg

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez AnimalPL » 6 paź 2016, o 16:06

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!



Mi bateria starcza na lekko ponad tydzien. Uzywam mi band tools w wersji platnej a w nim wielu apek do powiadomien(mozna zdefiniowac wyswietlajace sie logo widoczne na wyswietlaczu tak ze wiemy z jakiej apki idzie powiadomienie). Teoretycznie godzina prawie zawsze sie pokazuje jak sie wykona ten gest prawidlowo. By zobaczyc stan krokow trzeba wcisnac guziczek az sie dojdzie do ilosci krokow. Guzik poza iloscia krokow moze pokazac, dystans, kalorie,tetno, poziom naladowania akumulatora i czas z datą.

Jestem z opaski bardzo zadowolony jako uzytkownik rowniez mibanda 1.

Autor postu otrzymał pochwałę
AnimalPL
AKTYWNY
 
Posty: 509
Dołączył(a): 21 sty 2015, o 10:11
Pochwały: 23
Telefon:: nokia

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez ddr » 6 paź 2016, o 18:31

Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com - zamknięte do odwołania
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Avatar użytkownika
ddr
VIP
 
Posty: 3546
Dołączył(a): 3 maja 2014, o 22:50
Pochwały: 126
Telefon:: Letv x600
ROM: 011S

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » 6 paź 2016, o 18:52

Dzięki za link. W sumie to słaba ta "recenzja". Jeśli kupujący myślał że tego typu "pulsometr" będzie działał jako sportowy to chyba nie używał nigdy pulsometru. Tym możemy zbadać puls w stanie spoczynku, może dla kogoś kto ma problemy z ciśnieniem itp. będzie jak znalazł. Do sportowego użytku nie wiem czy najlepszy ale sprawdza się bardzo dobrze pas piersiowy. Miałem kiedyś beurera teraz zwykły BT, to już tak offtopowo trochę. Kwestia drenażu baterii też indywidualna, bzdura... Nie że bronię mi banda 2 za wszelką cenę, ale chyba ktoś inny powinien taką reckę zrobić bo tu gość ewidentnie jest na NIE od samego początku.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5970
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 204
Telefon:: Redmi 3

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » 6 paź 2016, o 21:01

ddr napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli nie MiBand 2, to co polecasz ?
w podobnych pieniądzach
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 309
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez Krzy$ » 6 paź 2016, o 21:08

Jak ktoś chce podróbę, jest z dodatkowym pomiarem natlenienia krwi.
https://www.aliexpress.com/item/CURREN- ... 6203f7f7ba
Krzy$
AKTYWNY
 
Posty: 286
Dołączył(a): 18 paź 2013, o 15:22
Pochwały: 5
Telefon:: S3
ROM: stock

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez tomikitwo » 7 paź 2016, o 01:18

Krzy$ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

CURREN? Czy to aby nie robi zegarków za 4$? Taaa natlenienie krwi, pewnie wyświetla jakiś wynik z pupy i tyle :P
Avatar użytkownika
tomikitwo
AKTYWNY
 
Posty: 223
Dołączył(a): 18 lut 2016, o 17:38
Pochwały: 29
Telefon:: 3310

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama