Switch to full style
W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.
Odpowiedz

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

14 gru 2016, o 18:40

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chodziło mi o baterię w telefonie...

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

14 gru 2016, o 18:41

arturiano napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Problem mam z baterią w telefonie.


Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

16 gru 2016, o 18:55

Ok dziś dostałem kolejna opaskę zaś białe pudełko bez znaczka CE ale co mnie dziwi...
Obrazek
To to że na obu pudełkach jest inny kod kreskowy czy nie powinien być ten sam?

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

16 gru 2016, o 19:00

Nie znam się dokładnie na tym ale może to jest po prostu kolejna "seria" i widać że jest inny SKU i co za tym idzie również kod kreskowy. Po to aby można było rozróżnić produkt z której "partii" pochodzi.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

22 gru 2016, o 21:35

Jaka jest aktualnie najlepsza apka do sterowania mi bandem 2? Warto dać 9,99 za tą na google play?

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

11 sty 2017, o 13:44

Czy ktoś pomoże ,wcześniej miałem stare Lg G2 normalnie opaska działała.
Zmieniłem telefon na Xiaomi mi5 i pokazuje mi, że opaska rozłączona, tylko ja jej nawet nie połączyłem. Jakieś blokady Xiaomi bo już nie mam pomysłów.
Obrazek
Obrazek

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

11 sty 2017, o 14:56

To pisze odłączyć od LG i ponowne próbę na xiaomi.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

15 sty 2017, o 10:03

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


I tu się zaczynają schody. w Telefonie Lg przywróciłem ustawienia fabryczne. Do tego usunąłem konto na mi, które było połączone z opaską i zrobiłem takie samo od nowa, ale już na telefonie Xiaomi. Problem dalej jest, zapewne adres mac jest przypisany do LG i nie wiem co mam zrobić już. Jakieś pomysły ??

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

15 sty 2017, o 14:26

Jak masz LG to zainstaluj tam odlacz mi band no chyba ze nie masz tel. To nie mam pojecia co i jak.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

15 sty 2017, o 16:39

Tu jest apka umożliwiająca sparowanie tak "zawieszonego" mibanda z Notify&Fitness for Mi Band - https://play.google.com/store/apps/deta ... formiband2
nie rozwiązuje to Twojego problemu (tzn. nie załatwia problemu parowania z ori apką), ale zawsze jest jakieś obejście, by dało się w ogóle opaski używać - przynajmniej do momentu znalezienia prawdziwego rozwiązania.

Z tym kontem i parowaniem mibandów to trochę dziwne, bo ostatnio "z rozpędu" po zakupie drugiego mi banda 2 do domu (pierwszego ma małżonka i na jej tel użyłem mojego konta xiaomi) i z kolei po zainstalowaniu apki u mnie od razu miałem niby sparowaną/dostępną opaskę żony - także teoretycznie przy użyciu tego samego konta powinno pamiętać sparowane smart-rzeczy, niezależnie od telefonu, a tu jest dokładnie na odwrót.
----
BTW. panowie (i panie) - ma ktoś przepis, jak ew. zmodować (albo zrobił np. dla siebie takiego moda) oficjalną apkę Mi Fit, by działała ona w języku angielskim niezależnie od języka systemowego? Xposede/App Settings napisane dla androida 4.x niestety nie działa. Chodzi mi o użycie caller ID na opasce bez konieczności przestawiania globalnie systemu na angielski. Zdekompilowałem apkę i na tym moje umiejętności się skończyły ;) Co ciekawe - w .xml dla języka polskiego są też tłumaczenia dotyczące wyświetlania caller ID, aczkolwiek jak widać, nie da się ich jak na razie użyć.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

15 sty 2017, o 17:13

A tu zaglądałeś? Zdaje się, że koledzy sprawę rozwiązali: zakup-xiaomi-mi-band-2-t29983-60.html#p326327

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

15 sty 2017, o 21:41

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zainstalowałem na Lg i nic coś już się pozmieniało w ustawieniach i nie działa, wyskakuje dalej ten sam komunikat.
Jest to nie wątpliwie duży minus tej opaski. Wychodzi na to, że telefon ci nawala i robią się schody.

Z tą drugą aplikacją zadziałała, tylko nie do końca podoba mi się ona.
Znalazłem jakieś angielskie forum niestety tam też nikt nie wie co zrobić, a problem miało co najmniej kilka osób.
Odpowiedz