• Reklama

Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

W tym dziale można przeczytać i umieścić recenzje chińskiego telefonu lub tabletu.

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez tombaz » 14 gru 2016, o 18:40

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chodziło mi o baterię w telefonie...

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
tombaz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 23:11

Reklama

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez tombaz » 14 gru 2016, o 18:41

arturiano napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Problem mam z baterią w telefonie.


Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
tombaz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 23:11

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » 16 gru 2016, o 18:55

Ok dziś dostałem kolejna opaskę zaś białe pudełko bez znaczka CE ale co mnie dziwi...
Obrazek
To to że na obu pudełkach jest inny kod kreskowy czy nie powinien być ten sam?

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez fake4r » 16 gru 2016, o 19:00

Nie znam się dokładnie na tym ale może to jest po prostu kolejna "seria" i widać że jest inny SKU i co za tym idzie również kod kreskowy. Po to aby można było rozróżnić produkt z której "partii" pochodzi.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5916
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez mihi97 » 22 gru 2016, o 21:35

Jaka jest aktualnie najlepsza apka do sterowania mi bandem 2? Warto dać 9,99 za tą na google play?
mihi97
 
Posty: 161
Dołączył(a): 20 mar 2014, o 17:29

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez sopellos » 11 sty 2017, o 13:44

Czy ktoś pomoże ,wcześniej miałem stare Lg G2 normalnie opaska działała.
Zmieniłem telefon na Xiaomi mi5 i pokazuje mi, że opaska rozłączona, tylko ja jej nawet nie połączyłem. Jakieś blokady Xiaomi bo już nie mam pomysłów.
Obrazek
Obrazek
sopellos
 
Posty: 40
Dołączył(a): 23 sie 2015, o 11:58

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » 11 sty 2017, o 14:56

To pisze odłączyć od LG i ponowne próbę na xiaomi.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez sopellos » 15 sty 2017, o 10:03

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


I tu się zaczynają schody. w Telefonie Lg przywróciłem ustawienia fabryczne. Do tego usunąłem konto na mi, które było połączone z opaską i zrobiłem takie samo od nowa, ale już na telefonie Xiaomi. Problem dalej jest, zapewne adres mac jest przypisany do LG i nie wiem co mam zrobić już. Jakieś pomysły ??
sopellos
 
Posty: 40
Dołączył(a): 23 sie 2015, o 11:58

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez TediPower » 15 sty 2017, o 14:26

Jak masz LG to zainstaluj tam odlacz mi band no chyba ze nie masz tel. To nie mam pojecia co i jak.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 299
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 19

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez adamuadamu » 15 sty 2017, o 16:39

Tu jest apka umożliwiająca sparowanie tak "zawieszonego" mibanda z Notify&Fitness for Mi Band - https://play.google.com/store/apps/deta ... formiband2
nie rozwiązuje to Twojego problemu (tzn. nie załatwia problemu parowania z ori apką), ale zawsze jest jakieś obejście, by dało się w ogóle opaski używać - przynajmniej do momentu znalezienia prawdziwego rozwiązania.

Z tym kontem i parowaniem mibandów to trochę dziwne, bo ostatnio "z rozpędu" po zakupie drugiego mi banda 2 do domu (pierwszego ma małżonka i na jej tel użyłem mojego konta xiaomi) i z kolei po zainstalowaniu apki u mnie od razu miałem niby sparowaną/dostępną opaskę żony - także teoretycznie przy użyciu tego samego konta powinno pamiętać sparowane smart-rzeczy, niezależnie od telefonu, a tu jest dokładnie na odwrót.
----
BTW. panowie (i panie) - ma ktoś przepis, jak ew. zmodować (albo zrobił np. dla siebie takiego moda) oficjalną apkę Mi Fit, by działała ona w języku angielskim niezależnie od języka systemowego? Xposede/App Settings napisane dla androida 4.x niestety nie działa. Chodzi mi o użycie caller ID na opasce bez konieczności przestawiania globalnie systemu na angielski. Zdekompilowałem apkę i na tym moje umiejętności się skończyły ;) Co ciekawe - w .xml dla języka polskiego są też tłumaczenia dotyczące wyświetlania caller ID, aczkolwiek jak widać, nie da się ich jak na razie użyć.
adamuadamu
 
Posty: 48
Dołączył(a): 24 mar 2014, o 14:19
Pochwały: 2

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez clorox » 15 sty 2017, o 17:13

A tu zaglądałeś? Zdaje się, że koledzy sprawę rozwiązali: zakup-xiaomi-mi-band-2-t29983-60.html#p326327

Autor postu otrzymał pochwałę
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
Avatar użytkownika
clorox
VIP
 
Posty: 973
Dołączył(a): 22 cze 2015, o 18:44
Pochwały: 68

Re: Recenzja MiBand 2, Test opaski Xiaomi

Postprzez sopellos » 15 sty 2017, o 21:41

TediPower napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Zainstalowałem na Lg i nic coś już się pozmieniało w ustawieniach i nie działa, wyskakuje dalej ten sam komunikat.
Jest to nie wątpliwie duży minus tej opaski. Wychodzi na to, że telefon ci nawala i robią się schody.

Z tą drugą aplikacją zadziałała, tylko nie do końca podoba mi się ona.
Znalazłem jakieś angielskie forum niestety tam też nikt nie wie co zrobić, a problem miało co najmniej kilka osób.
sopellos
 
Posty: 40
Dołączył(a): 23 sie 2015, o 11:58

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Recenzje, testy i opinie użytkowników telefonów z Chin



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama